Feest voor iedereen!

Braderie 100 jarig bestaan Geert van Woustraat

Feest voor iedereen!

In de mooi wijk Brunnepe ligt het Begijnekwartier. Hier wordt op 10 december van 11:00 tot 19:00 uur het 100 jarig bestaan gevierd van de Geert van Woustraat. Stichting Brunnepe aan ’t roer hoopt met medewerking van de Visrookerij en de Koggewerf er een hele mooi dag van te kunnen maken.

Wat is er deze dag zoal te doen?
Er is een markt georganiseerd rondom het Begijneplein. Er zal een presentatie gegeven worden door dhr Kanis, er kan een rondritje gemaakt worden met paard en wagen, er zijn oud hollandse spelletjes, er word vis gerookt, kinderen kunnen ge-schminkt worden en het Schokkerkoor komt optreden. Ook is er een loterij. Verder zal er ook een draaiorgel aanwezig zijn deze dag. U kunt een route lopen door de wijk en op deze route komt u allerlei leuke informatie tegen over vroeger. De route loopt via de wijk langs de visrookerij naar de koggewerf. Ook bij de visrookerij en de koggewerf zal van alles te doen zijn. Het word een dag voor jong en oud dus wees allen welkom. De opbrengst van deze dag zal besteed worden aan nieuwe activiteiten voor jong en oud.

Geschiedenis
Het middeleeuwse Brunnepe was een dijkdorp. Het verloop van de dijken is nog herkenbaar in het stratenpatroon. Buurten en straten zijn vernoemd naar de twee kloosters die ooit in Brunnepe stonden. Voorbeelden zijn Begijnestraat, Begijneplein en Kloosterstraat. Langs deze straten staan nu vroeg-20e-eeuwse woningen. Een groot deel van deze huizen is gebouwd in opdracht van de firma Berk, voor de werknemers van de emailleerfabriek. In deze "pannenfabriek" werden tot de jaren 90 van de 20e eeuw emailleerproducten gefabriceerd, waaronder keukenpannen. Het bijzondere aan Brunnepe is dat vrijwel de hele wijk door één architect is gebouwd: G.B. Broekema (1866-1946). Hoogtepunt van de Broekema-architectuur is het Begijnekwartier.
Lees verder!

Met prachtige werken van Vivaldi en Händel

Decemberconcert Arise Kampen

Arise Kampen voert tijdens haar decemberconcert op vrijdag 16 december 2016 de volgende prachtige werken uit: Gloria van A.Vivaldi en van de Messiah van G.F. Händel het 1e deel. Dirigent en koor vinden het een voorrecht deze muziek te mogen instuderen en verheugen zich zeer op de uitvoering met solisten en orkest, waar zij u graag voor uitnodigen! Zodra de deuren openen om 19.45 uur verwelkomt Arise de bezoekers muzikaal in de sfeervolle Buitenkerk. Graag nodigen wij u hiervoor uit!Aanvang concert: 20.15 uurSolisten:Judith Sportel - sopraan;Franka van Essen - alt/mezzosopraanIra Spaulding – BaritonOrkest:Die Kammerphilharmonie EmslandDirigent: Wolfried KaperDe entreeprijs bedraagt in de voorverkoop 17,50 euro; aan de kerk 15,00 euro.Voor jongeren t/m 18 jaar bedraag de entreeprijs 12,50 euro (alleen verkoop via email of telefonisch).Mocht u voor het concert donateur van Arise Kampen worden (vanaf €10,00 per jaar) zijn per donateur max twee gereserveerde plaatsen beschikbaar. De aanvang van het concert is 20.15 uur, de deuren gaan open om 19.45 uur.Voorverkoop kaarten:Via link http://www.123formulier.nl/form-17350/BestelformulierThe Readshop - Oudestraat 41-43 – Kampen;Blue Music - Oudestraat 24, Kampen ofVia mail: kaartverkoop@arisekampen.nlTelefonisch: 038-3318536.En...bij alle leden!AdresBuitenkerkBuiten Nieuwstraat 101KampenContactRia Weerdmeesterwww.arisekampen.nlinfo@arisekampen.nl...
Lees verder!
Een concept van: Pankra, Leuk Geregeld & MacHelp