Nieuws

Het grootste paasevenement van Nederland voor het hele gezin

Bezoek SAIL Kampen in 2018

Het grootste paasevenement van Nederland voor het hele gezin

woensdag 21 juni
De Internationale Hanzedagen zijn nog maar net voorbij maar Kampen kijkt al weer uit naar het volgende grootste evenement namelijk SAIL Kampen 2018. Met 230.000 bezoekers was Sail Kampen in 2014 het drukst bezochte evenement tijdens pasen. In 2018 wordt Sail Kampen opnieuw georganiseerd en beloofd het wederom het grootste paasevenement van Nederland te worden, voor het hele gezin!
Lees verder

Een dag van 16 uur en 46 minuten...

Beleef de langste dag bij Roggebotstaete

Een dag van 16 uur en 46 minuten...

dinsdag 20 juni
Rustpunt De Keet van Staete op Landgoed Roggebotstaete houdt haar deuren op 21 juni, de langste dag, open van 19.00 uur tot zonsondergang. De tijd tussen zonsopkomst en zonsondergang is deze dag maar liefst 16 uur en 46 minuten. Wandel door landgoed en proeftuin Roggebotstaete met mooie kastanje- en beukenlanen, waterpartijen, een bijenstal, Hongaarse bosvarkens, runderen, Drentse heideschapen, de mooie moestuin en kruidentuin. Kampenaren Thon en Gerry Groffen Prins serveren bij De Keet van Staete koffie, thee, sap en een lokale lekkernij.Het landgoed is vrij toegankelijk. Voor de consumpties en lokale lekkernij wordt een vergoeding gevraagd. Wees welkom en beleef deze avond op een unieke plaats.Landgoed Roggebotstaete is gelegen aan de Vossemeerdijk 6 tussen Kampen en Ketelhaven. Kijk voor meer informatie op www.roggebotstaete.nl. Geniet van deze extra lange dag!
Lees verder

De omloop van de verbeelding

Jubileumexpositie Wouter Berns in de Bovenkerk

De omloop van de verbeelding

dinsdag 20 juni
25 jaar kunstschilder, dat is een feestje waard!  Een feestje in je eigen stad, met je (kunst)familie, je (kunst)vrienden en met een bijzondere expositie op een unieke plek: de Bovenkerk in Kampen.
In de straalkapellen van de kooromloop van het grootste monument van de stad worden meer dan 60 kunstwerken van Wouter Berns geëxposeerd. In het Venestraattransept van de kerk hangt en staat het werk van zijn kunstvrienden. Dit is de eerste keer dat er op deze schaal een kunsttentoonstelling wordt gehouden in de Bovenkerk. Bij deze expositie verschijnt de publicatie Story Painter, een kunstmagazine vol verhalende verbeelding. Het eerste exemplaar wordt bij de opening van de expositie aangeboden aan een bijzondere eregast. De expositie 'De omloop van de verbeelding' is te zien tot en met 9 september 2017. Openingstijden: dinsdag 13.00-16.30 uurwoensdag t/m vrijdag 10.00-16.30 uurzaterdag 10.00-15.00 uur. De entree is gratis. Kijk voor meer informatie op www.storypainter.nl.
Lees verder

Studenten runnen pop-up restaurant tijdens de Hanzedagen

Pop-up restaurant Kampen groot succes

Studenten runnen pop-up restaurant tijdens de Hanzedagen

dinsdag 20 juni
Het gebeurt niet vaak dat de Hanzedagen in deze regio georganiseerd worden. Het was dan ook heel bijzonder dat Landstede studenten op hun eigen vakgebied aan dit evenement konden bijdragen. Bijna tachtig studenten van de horeca-opleidingen runden een pop-up restaurant op de Nieuwe Markt. ‘Een zeer bijzondere praktijkervaring’, concludeert docent Gastheerschap Hans Jansen.
Lees verder

Concert en samenzang in de Bovenkerk

Dubbelconcert CRK Voices en Stereo

Concert en samenzang in de Bovenkerk

dinsdag 20 juni
Dinsdag 27 juni 2017 is het weer genieten in de Bovenkerk te Kampen. Een avond vol met koor- en samenzang op het jaarlijkse en gratis toegankelijke dubbelconcert van CRK Voices uit Kampen. Dit keer in samenwerking met het Christelijk Mannenkoor Stereo uit Genemuiden. CRK Voices staat onder leiding van Jan Quintus Zwart en Christelijk Mannenkoor Stereo wordt gedirigeerd door Harm Hoeve. Ook is er op deze avond de CD presentatie ‘New Collection’ van Jan Lenselink (piano) en André van Vliet (orgel). Beide musici zullen muziekstukken van deze cd ten gehore brengen en ook de koren begeleiden. Beide koren tellen meer dan honderd leden en Stereo mocht vorig jaar het 50-jarig jubileum vieren. CRK Voices heeft een unieke plek binnen de veelkleurigheid van koren in Nederland. Meerdere keren zongen ze een wereldpremière van nieuwe composities. Zo ook het Requiem van Bart Oenema op 4 mei 2010 dat ook dit jaar in dezelfde Bovenkerk met veel publiek werd uitgevoerd. In 2016 werd een vijfde CD genaamd ‘More Love’ opgenomen. Deze cd met meer actueel repertoire is zeer goed ontvangen. Christelijk Genemuider Mannenkoor Stereo groeide in vijftig jaar tijd uit tot een begrip in Genemuiden en verre omstreken. Het koor vertolkt geestelijke liederen, klassieke werken en vaderlandse liederen en vanzelfsprekend psalmen, zowel vierstemmig als met de unieke Genemuider bovenstem. Beide koren zorgen samen voor een zeer afwisselend programma, waarbij ook het publiek door samenzang een bijdrage zal leveren. Het belooft op 27 juni een prachtige avond te worden, u bent van harte welkom! Het dubbelconcert van CRK Voices & Christelijk Genemuider Mannenkoor Stereo in De Bovenkerk te Kampen begint om 20.00 uur. De kerk is geopend vanaf 19.15 uur. Toegang is vrij, er is een collecte tijdens het concert. Na afloop is er gelegenheid de CD ‘New Collection’ en cd’s van beide koren te kopen. Meer concerten van CRK Voices in de maand juni zijn te vinden op www.crkvoices.nl onder het kopje agenda.
Lees verder
Een concept van: Pankra, Leuk Geregeld & MacHelp