Nieuws

Maritieme werken uit het Rijksmuseum Amsterdam in het Stedelijk Museum Kampen

Bezoek de expositie Rijks aan de IJssel

Maritieme werken uit het Rijksmuseum Amsterdam in het Stedelijk Museum Kampen

vrijdag 18 augustus
Met trots presenteert het Stedelijk Museum Kampen deze zomer een expositie met louter en alleen maritieme werken uit het Rijksmuseum Amsterdam. Aanleiding voor deze bijzondere expositie zijn de Internationale Hanzedagen die van 15 t/m 18 juni in Kampen plaatsvonden. Met het thema 'Kampen verbindt' werd er tijdens deze dagen gekeken naar het rijke maritieme verleden van de stad. Kampen was tenslotte eens een belangrijke haven- en handelsstad.
Lees verder

Bezoek de vele evenementen in de historische binnenstad!

Bruisend weekend in Kampen

Bezoek de vele evenementen in de historische binnenstad!

donderdag 17 augustus
Komend weekend is er ongelofelijk veel te doen in Hanzestad Kampen. Een goede reden dus om de historische binnenstad te bezoeken, Kampen te bewonderen vanaf het water of de omgeving te ontdekken. Hieronder een handig overzicht van alle evenementen die worden georganiseerd. Welkom in Kampen!Kijk voor het volledige overzicht op: www.stad.kampen.nl/evenementen
Lees verder

Viering 500 jaar reformatie Kampen

Historische optocht 'De sleutels van Campen'

Viering 500 jaar reformatie Kampen

dinsdag 15 augustus
In Kampen richt de werkgroep Kampen Europese reformatiestad onder auspiciën van de historische Jan van Arkel stichting zich op alle lagen van de bevolking met een levende uitbeelding op 30 september van de inhuldiging van de bisschop en landsheer van Utrecht, Phillips van Bourgondië. Deze kwam zo'n vijfhonderd jaar geleden met zijn gevolg voor een symbolische sleuteloverhandiging naar de stad Kampen. Zo'n 140 paarden, talrijke wagens met prachtige, vaak gouden versierselen, maakten destijds met veel vertoon hun opwachting in de stad.Route Optocht | 30 september | 13.00 uurDe rijtuigen stellen zich op bij de manege in IJsselmuiden. 15 à 20 rijtuigen, 75 à 100 paarden en voetvolk. Verkleed in middeleeuwse kledij.Via de Van Engelenweg over de Stadsbrug, via de IJsselkade naar het van Heutzplein, waar een plechtigheid plaatsvindt, de bisschop bevestigt de privileges van de stad en de ridders en krijgt uit handen van schout en schepenen de sleutels van de stad. Vervolgens loopt en rijdt de stoet over de Oudestraat naar de Bovenkerk. In de Bovenkerk wordt een korte ceremonie opgevoerd, waarbij de bisschop de sleutels teruggeeft aan de vroede vaderen van de stad Kampen.Kijk voor meer informatie en het volledige programma van Kampen Europese Reformatiestad op www.kampenreformatiestad.nl.
Lees verder

Het stadspark wordt omgetoverd tot proeflokaal...

Hops & Grapes festival

Het stadspark wordt omgetoverd tot proeflokaal...

dinsdag 15 augustus
Het Hops & Grapes Festival zal op zaterdag 9 september het stadspark Kampen veranderen tot een gezellig proeflokaal in de buitenlucht. Die zaterdag worden er in het stadspark verschillende soorten wijnen en speciaalbieren geschonken.HOPS & GRAPESUit alle hoeken van Nederland zullen verschillende bierbrouwerijen en wijnimporteurs hun beste bieren en wijnen per glas presenteren. Vanaf €2,50 drink je deze dag al een perfect proefglas speciaal bier of wijn.MASTERCLASSVerder kun je proeverijen doen waardoor je dus ook meer kunt leren over speciaal bier en wijn. Hiervoor kan je je als bezoeker vooraf (online)apart inschrijven. Meer info hierover volgt op korte termijn.FOODVanzelfsprekend hebben we ook aan de lekkere trek gedacht. Die stil je namelijk bij de food trucks.KIDSVoor de kleinste bezoekers willen wij ook zorgen voor een leuk dagje uit. Daarom wordt er een speciaal opblaaskussen geplaatst. Hier kunnen de kinderen onder toezicht op spelen, zodat ouders kunnen ontspannen.ENTREEGratis entree. Eenmalig betaal je €5,- voor een eigen wijn- of bierglas. Drinken en eten wordt betaald met muntjes. Vanaf 1 muntje kan je als bezoeker dus al genieten van een proefglas wijn of bier.MUSICLive muziek maakt deze dag compleet dus blok deze data vast in je agenda!Tot 9 september!
Lees verder

Thema: Cultuur, Toerisme & Citymarketing

Cultuurcafé Kampen: Cultuur verbindt!

Thema: Cultuur, Toerisme & Citymarketing

dinsdag 15 augustus
Met jou willen we graag de energie van de Hanzedagen vasthouden tijdens deze bijeenkomst en samen een blik vooruit werpen op de komende (thema)jaren. Op 11 september opent burgemeester Koelewijn daarom het jaarlijkse Cultuurcafé van Kampen. Het Cultuurcafé vindt plaats in de Stadsgehoorzaal en zal in het teken staan van de kansen voor samenwerking tussen kunst en cultuur met recreatie, toerisme en citymarketing.Het programma op hoofdlijnen:19.00 uur: inloop19.30 uur: opening burgemeester B. Koelewijn: de waarde van cultuur19:40 uur: presentatie onderzoek naar cultuurdeelname in de gemeente Kampen20.15 uur: Inspiratiesessie kansen samenwerking kunst en cultuur met recreatie, toerisme en citymarketing21:30 uur: korte terugblik21:40 uur: netwerkborrelDeelname is gratis, maar graag wel even vooraf aanmelden (bij voorkeur vóór 1 september) online via: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-cultuurcafe-kampen-cultuur-toerisme-citymarketing-cultuur-verbindt-35974527781Je bent van harte welkom om mee te denken en te praten tijdens deze interactieve bijeenkomst!Organisatie: Gemeente Kampen i.s.m. Kampen Marketing en de cultuursectorRoeland Tameling en Eléon de Haas (cultuurmakelaar)Kampen MarketingTel. 06-17453490Het Cultuurcafé is onderdeel van de Week van de Amateurkunst Kampen 2017 en wordt ondersteund door de Gemeente Kampen.
Lees verder

Nu ook op zondag!

Themawandelingen door Het Kampen van...

Nu ook op zondag!

vrijdag 11 augustus
Het Kampen van...gaf al tijdens de Kamper Ui(t)dagen en elke zaterdagmiddag themastadswandelingen maar met ingang van zondag 30 juli komen daar 2 wekelijks ook op zondag themawandelingen bij, in de zomer op zondag 13 augustus een Pighiuswandeling en op zondag 27 augustus een Cuyentorfwandeling. Bij een Pighius themawandeling (Het Kampen van Pighius) staat Kampen als wetenschappelijk en kunstcentrum in 16e,17e en 18e eeuw centraal. Bij een Cuyentorf themawandeling (Het Kampen van Cuyentorf) staat Kampen in zijn hoogtijdagen centraal, dus van de 14e t/m 16e eeuw. Bij de wandelingen staat Kampen centraal in een bredere Europese context na aanleiding van foto's en kaarten, waardoor men een breder perspectief krijgt. Daarnaast wordt er door de gids themakleding gedragen ter ondersteuning en educatie. Verder is de stadsgids recentelijk op studiereis geweest in Scandinavië, om nog beter te begrijpen hoe de plekken eruit zien, beleefd werden, het Hanzeverbond werkte en waar kooplieden op een Hanzekantor werden opgeleid. Tijdens de wandeling zullen er foto's van deze plekken in hun context besproken worden. Kijk voor meer informatie over onze wandelingen op de website: http://www.hetkampenvan.nl/wandelingen-walks voor de themafiguren en op http://www.hetkampenvan.nl/stadswandelingen-7-8-2017 voor een overzicht van de wandelingen deze zomer. Dit artikel geeft u een klein voorproefje http://www.weekbladkampen.nl/nieuws/algemeen/183612/kapstokwandeling-het-kampen-van- De wandelingen duren 2,5 uur, kosten €6,50 p.p. en zullen beginnen op de Botermarkt. Voor deze wandelingen dient u zich tot uiterlijk 1 dag van te voren aan te melden op 06-27887316 of per mail (info@hetkampenvan.nl). Bij onze wandelingen dient u altijd contant te betalen op het beginpunt. Als er minder dan 5 aanmeldingen per wandeling zijn, kan de stadswandeling gecancelled worden, U hoort dit natuurlijk van te voren.
Lees verder
Een concept van: Pankra, Leuk Geregeld & MacHelp