Week tegen eenzaamheid

Kom erbij week begonnen

Week tegen eenzaamheid

Burgemeester Koelewijn heeft 22 september de Kom Erbij-week officieel geopend. Dit deed hij op de startbijeenkomst bij de Stadskazerne. De Kom Erbij-week is een initiatief van Humanitas, dat op deze manier in Kampen bijdraagt aan de Week tegen de Eenzaamheid. Burgemeester Koelwijn: “Eenzaamheid doorbreek je niet alleen, dit doe je met anderen”.

Voor de gelegenheid arriveerde de burgemeester op een tandem. Petra Stevering, coördinator bij Humanitas, vertelt: “De Tandem, staat symbool voor het Tandem project van Humanitas, dat zich in zet voor het doorbreken van sociaal isolement”. In het Humanitas-project worden maatjes gekoppeld aan een deelnemer die kampt met eenzaamheid.

Burgemeester Koelewijn is blij met dit soort projecten: “Als je je eenzaam voelt, voel je je niet gelukkig en dat moeten we zien te voorkomen. De week tegen de eenzaamheid is een goed initiatief om mensen te motiveren, de eenzaamheid aan te pakken. Dit geldt niet alleen voor mensen die zich eenzaam voelen, maar ook voor mensen die signaleren dat iemand zich eenzaam voelt.”

Op de startbijeenkomst hebben ruim 45 personen werkzaam bij diverse organisaties in Kampen en IJsselmuiden zich laten informeren over het begrip eenzaamheid. Zij gingen in gesprek over het thema; Eenzaamheid in Kampen; Wat doen we eraan?

In de gemeente Kampen worden veel activiteiten georganiseerd een duidelijk overzicht van alle activiteiten wordt gemist. Daarnaast is het belangrijk dat er een laagdrempelig punt is om makkelijk hulp te vragen.

De Kom erbij week duurt nog tot 1 oktober, de activiteiten in de Kom erbij-Week staat open voor alle inwoners van Kampen. www.samentegeneenzaamheid.nl/kom-erbij-kampen

Foto Burgemeester Koelewijn en vrijwilligster Januska Kanis - van den Berg op de Tandem.

Fotograaf: Taco Bijlsma, Fotaco.
Read more!

Vanaf 11 oktober geopend!

Expositie ‘Goed Nieuws!' in Ikonenmuseum

Op zaterdag 8 oktober 2016 vindt om 15.00 uur in het atrium van het Ikonenmuseum Kampen de opening plaats van de tentoonstelling "Goed Nieuws!" Deze expositie is lichtvoetig; ze bestaat uit ikonen, waarin een positief bericht, een hoopvolle boodschap of een andere bemoedigende gebeurtenis centraal staat. Mensen zijn door de eeuwen heen op zoek naar goed nieuws, naar lichtpuntjes in het duister. Op een speelse manier wordt de thematiek van de geëxposeerde ikonen gerelateerd aan het hier en nu van onze maatschappij. De expositie wordt geopend door de heer H. Bouwmeester, mede-eigenaar en oprichter van Bouwmeester Communicatie.Goed Nieuws!Dagelijks worden we overspoeld door nieuws, dat aandacht besteed aan geweld, hufterigheid, het lot van vluchtelingen, tegenvallende sportprestaties, het weer dat beter zou kunnen en andere ellende. Ook sociale media lijken bij uitstek geschikt voor negatieve berichten. Het is dus hoog tijd voor een positieve tegenhanger. Een tentoonstelling van ikonen, waar het positieve goede nieuws centraal staat. Lichtpuntjes en bemoedigende gebeurtenissen, daar gaat het om vanaf 8 oktober.Al die positiviteit krijgen zijn hoogtepunt rond het einde van het jaar. Vroeger werd de zonnewende gevierd, het positieve omslagpunt. Vanaf dat moment worden de dagen langer en is het langer licht. Niet voor niets is dit oude feest gekerstend en vieren wij aan het einde van het jaar de geboorte van Christus. Bijzonder in de tentoonstelling is een reusachtige kerstikoon, de grootste van West-Europa, die voor het eerst in Nederland te zien is.We hopen dat bezoekers van de tentoonstelling gestimuleerd worden op zoek te gaan naar de lichtpuntjes en uiteindelijk met een positief gevoel het Ikonenmuseum weer verlaten.Wist u dat het museum altijd enthousiaste vrijwilligers kan gebruiken? Mensen met belangstelling voor Cultuur, religieuze kunst of musea zijn welkom om de gelederen te versterken. Het kan een verrijking zijn in je bestaan, die paar uren in de week!De tentoonstelling is vanaf dinsdag 11 oktober 2016 voor het publiek toegankelijk.Openingstijden zijn dinsdag en woensdag van 13.00 uur - 17.00 uur en donderdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. IkonenmuseumBuiten Nieuwstraat 2 te Kampen....
Read more!
Een concept van: Pankra, Leuk Geregeld & MacHelp