En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
Een slogan is gemakkelijk bedacht en 'Dáár doe je het voor!' geeft alles weer waar we voor staan dachten we twee jaar geleden toen we onze nieuwe Weissensee4kids campagne bedachten. Nou dat klopt ook gelukkig, maar de slogan kreeg een extra tintje toen we in augustus 2014 zelf de uitdaging aangingen.

Sponsoractie: drie dagen fietsen in de woestijn 
Al jaren sponsoren we een project van Orange Babies in Namibië en we vinden het belangrijk om ook met eigen ogen te zien wat er met het sponsorgeld gebeurt. Daarom bezoeken we met enige regelmaat het project. Met het idee om dit jaar als vrijwilligers ook de uitdaging aan te gaan hebben we een sponsorfietstocht in Namibië opgezet. Drie dagen fietsen in de woestijnen van de Spitzkoppe, Erindi en Omahuru, ja het was de uitdaging wel.

Indrukwekkend
Met 7 vrouwen vertrokken we vol goede moed op 22 augustus naar Namibië. Om Namibië en het werk van Orange Babies te leren kennen hebben we de eerste dag een rondleiding door Windhoek gehad en het kindertehuis Hope Village in de krottenwijk Katatura bezocht. Een wonderlijke ervaring, al die prachtige kinderen met hun eigen tranentrekkende verhaal en de motivatie van de volwassenen die deze kinderen bijstaan maken elke keer weer enorme indruk.


Op de fiets...
Na deze eerste kennismaking was het tijd voor onze uitdaging. De volgende dag werden de fietskleren aangetrokken, de fietsen gepoetst en maakten we ons klaar voor de tochten door de woestijn. Namibië is een schitterend land met wijde vlakten, eilandbergen, wilde dieren, vogels en mooi weer, maar geasfalteerde wegen kennen ze niet. Onze fietstochten laten zich het beste beschrijven door, mul zand, wasbordjes, rivierbeddingen, heuvel op, heuvel af en hitte. We hebben ervan genoten. De dieren, de lokale bevolking die ons spontaan kwam high fiven en de prachtige uitzichten waren een belevenis op zich. Tel daarbij op het kamperen in de woestijn op de mooiste plekjes en onze Namibië ervaring was compleet geweldig.

Projectbezoek Orange Babies
De laatste dag trokken we naar het project dat wij voor Orange Babies sponsoren. Een school met 500 leerlingen uit de krottenwijk Five Rand Camp in Okahandja. Het eerste dat opvalt, is hoe smerig de wijk is. Overal ligt afval. De school (>500 leerlingen) heeft zich ten doel gesteld om de kinderen kennis te geven waarmee ze zich uit deze armoede kunnen werken. Sommige kinderen wonen alleen en er is niemand die voor ze zorgt. Leren op een lege maag lukt niet, daarom wordt er vanuit de school minimaal 1 maaltijd per dag verzorgd, zodat de kinderen zich beter kunnen concentreren. Er zijn community mothers uit de wijk zelf die de kinderen monitoren en in de gaten houden. Ook zij worden betaald uit het sponsorgeld en kunnen daarmee hun eigen gezinnen onderhouden.

Fantastisch bedrag bij elkaar gefietst!
Het wordt een indrukwekkend bezoek. We worden met open armen ontvangen, er is zang en dans, we mogen een boom planten en de autobanden om de speeltoestellen, samen met de kinderen, schilderen. De speeltoestellen zijn net nieuw en het is prachtig te zien hoe de kinderen spelen en even echt kind mogen zijn. Met onze fietsactie hebben we nog € 6000,- aan het bedrag van €70.000,- (van het schaatsen) toe kunnen voegen en we zien dat het onze inspanningen waard is. Sponsoren heel hartelijk dank hiervoor. Namibië was een topervaring die je eigen rijkdom weer even in de realiteit stelt. Ook in 2015 gaan we ons opnieuw met Weissensee4kids inzetten voor deze kinderen en het Ronald McDonaldhuis in Nederland, te beginnen met de Onderdijksrun op 27 september. Dáár doen we het voor!!'

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media