En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!

Morgen klinkt dan eindelijk het startschot voor de eerste OnderdijksRun. Janet en Karst Neervoort zijn er klaar voor. "De weersvooruitzichten zijn gunstig, dus we rekenen naast de 300 lopers ook op veel toeschouwers."

Maximaal aantal deelnemers snel bereikt
Hardlopers konden kiezen uit vier verschillende afstanden: 3, 6, 9 of 15 kilometer. Ook is er een kidsrun van 1 kilometer. "We hadden eerst 3, 6, 9, 12 en 15 kilometer in gedachten", vertelt Janet Neervoort. "Maar we kregen van verschillende kanten het advies om ook de 10 kilometer toe te voegen aan de run, want dat is een populaire afstand. Dat is ook wel gebleken."

10 kilometer toegevoegd
De 9 en de 12 kilometer werden geschrapt, en daarvoor in de plaats kwam de 10 kilometer. Dat kostte wel even wat extra organisatie, want de OnderdijksRun bestaat uit één of meer ronden van 3 kilometer. "Deelnemers aan de 10 kilometer lopen eerst de route van de kidsrun en gaan daarna over op het 3-kilometerparcours", legt Karst uit. Dat de lopers meerdere malen hetzelfde rondje lopen, ziet hij niet als een nadeel. "Mij verveelt het nooit om de rondes vaker te lopen. Je weet dan wat je te wachten staat", lacht hij. "En aan ons de taak om het langs het parcours leuk te maken voor de lopers." Neervoort verwacht dat dat geen probleem is, want voor het publiek is het juist leuk dat de lopers meerdere malen langs komen. Bovendien zorgt de wijkvereniging voor vertier. "Er is ook kinderopvang. Dus ouders die mee willen lopen, hoeven zich geen zorgen te maken om hun kroost.

Geld inzamelen voor Weissensee4Kids
De aanleiding voor de OnderdijksRun lag in het gegeven dat Janet en Karst Neervoort op zoek waren naar ee activiteit waarmee ze geld konden inzamelen voor Weissensee4Kids. "Veel gemeenten hebben een wijkloop, maar Kampen nog niet", vertelt Janet. "Dus dat leverde al snel een mooie combi op".

Janet en Karst kregen bij de organisatie versterking van Ivo Kooman, Debora Kooman, Daniël Gouw en Bastiaan Winkelaar en samen vormen zij het bestuur van stichting OnderdijksRun. Vrijwel alles wat de stichting nodig heeft voor de OnderdijksRun, wordt gesponsord. "En dat is mooi", lacht Karst, "want dan blijft er veel geld over voor ons goede doel!"

Dat de initiatiefnemers de 'spijker op de kop hebben geslagen' blijkt wel uit het gegeven dat ruim een maand geleden al de limiet van 300 deelnemers was bereikt. Dat biedt perspectief voor de toekomst, want het zal beslist niet bij één editie van de OnderdijksRun blijven.

Door: Tanja Slagter


Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media