En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
Boekbinden is een eeuwenoud ambacht en wordt tegenwoordig niet vaak meer met de hand uitgeoefend. Alles is geautomatiseerd en het moet altijd maar sneller en beter. De laatste jaren is er echter een trend te zien waarin er weer hernieuwde belangstelling opkomt voor de oude ambachten, waaronder ook boekbinden valt. Hans van Waard gaat vanaf 9 oktober van start met een cursus boekbinden voor beginners.

Boekbinden als rode draad

Als klein jongetje was Hans al geïnteresseerd in de grafische industrie. Het was eigenlijk puur toeval dat hij terecht kwam in de boekbindindustrie, aangezien hij had gesolliciteerd voor een functie in een drukkerij. Toen daar geen plek was, werd hij doorverwezen naar de binderij en het vak kreeg direct zijn belangstelling.


Het boekbinden loopt als een rode draad door het leven van Hans van Waard. Zo gaf hij les in grafisch management aan het Grafisch Lyceum Utrecht, maar daarnaast bleef hij het boekbinden trouw in zijn eigen atelier en bij zijn boekbindersclub in Utrecht. Vorig jaar is hij verhuisd naar Kampen en heeft hier nu zijn eigen atelier in de Bongerd, waar hij op afspraak te bezoeken is.

Enthousiasmeren

Gezien zijn passie voor het vak leek het Hans een mooie uitdaging andere mensen te enthousiasmeren voor het boekbinden. Dit aan de hand van een 10-delige cursus. Tijdens de cursusavonden zullen theoretische zaken als uitleg over het materiaal of over een bepaalde techniek behandeld worden, maar er zal ook erg veel in de praktijk worden toegepast.

Goede sfeer

Hans van Waard: "Iedereen kan in zijn eigen tempo aan de slag. Ik vind het belangrijk dat er een goede sfeer hangt en sta dan ook open voor wensen van de cursisten, zoals het maken van een cadeauboekje, doos of map." De cursus is laagdrempelig en iedereen is welkom. De technieken die geleerd zullen worden, zijn thuis ook toe te passen, omdat ze eenvoudig zijn en niet al te veel materiaal vereisen.

Beginners

Er moet wel bij worden gezegd dat dit dus echt een beginnerscursus is waar men de eerste kneepjes van het vak zal leren. De kans is aanwezig dat een vervolgcursus zal worden georganiseerd, maar dit ligt natuurlijk aan de belangstelling die hiervoor zal zijn.

De cursus zal worden gegeven vanaf 9 oktober en vanaf dan elke daaropvolgende donderdagavond van 19.15 tot 21.30 in het activiteitencentrum de Burgelstee te Kampen. De cursuskosten bedragen 100 euro; dit bedrag is inclusief materialen.

Dus heeft u nog een reisverslag, fotoalbum of verzameling prenten thuis liggen die nodig eens moet worden ingebonden, schroom dan niet en geef u op voor de cursus boekbinden door Hans van Waard.

Opgeven kan via hwaard@ziggo.nl of door even te bellen met 06-12792630. 

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media