En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
De landelijke campagne Nederland Leest wordt in 2014 voor de negende keer georganiseerd. Een vlucht regenwulpen van Maarten 't Hart staat centraal tijdens Nederland Leest 2014. Het boek uit 1978 is een klassieker. In die tijd was een dorp nog je hele wereld. Het geeft enkele weken weer uit het leven van een geslaagde bioloog die worstelt met de voor- en nadelen van zijn deels zelfgezochte isolement.

Bieb deelt 1000 boeken uit

Bibliotheken delen tijdens de campagneperiode van zaterdag 1 november t/m zondag 30 november 2014 het boek gratis uit aan leden. Zaterdagmorgen 1 november om 10:00 start de Bibliotheek Kampen met het uitdelen (Kennedylaan 4). De Bibliotheek heeft 1000 gewone exemplaren besteld en 30 grootletterpockets. Op is op! HAVO-4 en VWO-5 leerlingen van middelbare scholen in Kampen krijgen het boek ook cadeau van de Bibliotheek. In de les wordt aandacht besteed aan het verhaal en de schrijver.
De schrijverscarrière van Maarten 't Hart (25 november 1944) begon met de roman Stenen voor een ransuil (1971). Met Een vlucht regenwulpen (1978) brak Maarten 't Hart door bij het grote publiek. Er zijn bijna anderhalf miljoen exemplaren van verkocht en het werd in 1981 succesvol verfilmd door Ate de Jong met in de hoofdrol Jeroen Krabbé. Naast het uitdelen van het boek organiseert de Bibliotheek Kampen allerlei activiteiten rondom het boek.

Boekbespreking

De gedachte achter de campagne is dat heel Nederland met elkaar in discussie gaat over hetzelfde boek.Op dinsdag 11 november krijgen lezers van het boek de mogelijkheid om met andere lezers uit Kampen van gedachten te wisselen over het boek.Neerlandica Herma de Beer (o.a. literatuurdocent bij Quintus) bespreekt naast het boek ook het werk en leven van Maarten 't Hart. De boekbespreking start om 19:30 in de Bibliotheek en is gratis toegankelijk. Er zijn maximaal 30 plaatsen.

Dinsdag 11 november 19:30
Gratis entree
Opgave: via activiteiten@bibliotheekkampen.nl

Film in het Vestzaktheater

Op 20 november vertoont de Stadsgehoorzaal in het Vestzaktheater de boekverfilming 'Een vlucht regenwulpen'. Voorafgaand geeft Marc Westermann, verbonden aan het Eye-Filmmuseum in Amsterdam, een korte inspirerende inleiding.

Donderdag 20 november 2014
Tijd: 19:30 uur
Plaats: Vestzaktheater van de Stadsgehoorzaal
Entree: 5,- (kaarten te verkrijgen bij de Bibliotheek) Op vertoon van de Nederland Leest pocket: gratis!
Opgave: via activiteiten@bibliotheekkampen.nl

Expositie

Dertien fotografen van Salon 69, onder leiding van Kamper fotograaf Stefan Lanjouw, hebben zich laten inspireren door het boek 'Een vlucht Regenwulpen'. Tijdens de openingsuren is de expositie van deze foto's te bezichtigen in de Bibliotheek Kampen aan de Kennedylaan.

Foto: Tessa Posthuma de Boer

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media