En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
Zaterdag heeft het eerste herenteam van deltasteur de laatste wedstrijd gespeeld voor de herindeling van de competitie. In Kampen kwam PFC Rheden op bezoek. Waar voor Deltasteur een plaats in de kampioenspoule reeds zeker was, kon PFC Rheden zich niet meer kwalificeren en zij zullen moeten gaan strijden tegen degradatie. Voor beide ploegen stond er dus enkel de roem van een overwinning op het spel. Uiteindelijk zou Deltasteur 1 met 16-6 een ruime zege boeken. Hierdoor werd ook de eerste plaats in de plaatsingspoule veilig gesteld.


In de eerste periode slaagde Deltasteur erin meteen het verschil op de ranglijst in de score tot uitdrukking te brengen. Via doelpunten van achtereenvolgens Chris Bos, Erik van Dijk, Dico Eenkhoorn, Dennis Bos (2x) en Erwin Rotman stond de teller na een zeer sterke eerste zes minuten op 6-0. Mochten de mannen uit Rheden nog met hoop op een overwinning naar Kampen zijn afgereid, leek dit na de eerste periode een kansloze missie te zijn geworden.

Aan het begin van de tweede periode liet PFC Rheden echter zien dat er niet alleen in Kampen scorend vermogen schuil gaat achter de naam Bos. Via twee doelpunten van Willem Bos leek Rheden terug te komen in de wedstrijd. In het vervolg van de periode stelde de Kamper formatie echter orde op zaken. Via Erwin Rotman, Chris Bos en Dico Eenkhoorn liep Deltasteur 1 weer weg bij Rheden. Door deze drie treffers wisselden beide ploegen van kant met een stand van 9-2.

Nadat Dennis Bos al vroeg in de derde periode de keeper van Rheden had weten te passeren, volgde er een kleine tussenspring van Rheden. Via twee treffers wisten ze de doelpuntenreeks van Deltasteur te doorbreken. In de laatste twee minuten van de periode bepaalden doelpunten van Erwin Rotman (2x) en Thijs Fikkert de eindstand van derde periode om 13-4.

In de laatste periode werd de score wederom geopend voor een doelpunt van Kamper zijde. Erwin Rotman liet de keeper kansloos met een strak schot dat via de paal in het doel verdween. Na wederom twee treffer van de bezoekers, was het tijd voor het slotakkoord van de thuisploeg. Chris Bos en Peter van Gelder wisten te scoren en daarmee kwam de eindstand van 16-6 op het scorebord te staan.

Door deze overwinning werd het eerste deel van het seizoen 2014-2015 afgesloten. Met zes overwinningen en één nederlaag is de plaatsing voor de kampioenspoule met overtuiging behaald door het eerste team van Deltasteur. De kamper waterpoloërs zullen nu met zeven andere teams in 14 wedstrijden gaan strijden om de titel in de eerste districtsklasse oost en promotie naar de derde klasse bond.

Periodestanden: 6-0; 3-2; 4-2; 3-2

Doelpuntenmakers: Erwin Rotman (5x), Chris Bos (3x), Dennis Bos (3x), Dico Eenkhoorn (2x); Erik van Dijk, Peter van Gelder en Thijs Fikkert

Manmeer: 0 uit 0
Manminder: 2 uit 4

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media