En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
Zin in een avontuurlijke reis van 3 dagen door Kampen als 'Jozef en Maria van Campen'?                     Meld je dan nu aan! 

Jonge stelletjes of echtparen tussen 18 en 35 jaar maken rond de Kerstdagen (22, 23 en 24 december) kans op drie volledig verzorgde dagen met overnachting in Kampen en omgeving. Zij kunnen zich met hun motivatie om mee te doen aanmelden door een originele motivatie te sturen naar info@kamperkribbe.nl.  

De meest originele en geschikte inzending wordt beloond met de hoofdprijs: 'Jozef en Maria van Campen'. Wil je iets ervaren van hoe Jozef en Maria zich mogelijk voelden toen zij de lange reis van Nazereth naar Bethlehem aflegden, waar hun zoon Jezus werd geboren? Dan wordt deze reis voor jou een groot avontuur.


Herberg

De geboorte van Jezus wordt in de hele wereld gevierd met Kerst. Kerken, winkels, straten en huizen zijn vol van kerstversieringen, kerstliederen, kerstmaaltijden en overal worden kerstvieringen gehouden. In Nederland vieren we Kerst op 25 en 26 december. De Zoon van God werd geboren als baby; niet in een paleis, maar hoogstwaarschijnlijk in een stal. Hoewel Jozef en Maria in ondertrouw waren, was Jozef niet Zijn echte vader. Het wonder is, dat zijn moeder Maria nog maagd was en zwanger werd door de Heilige Geest. Die gebeurtenis werd door engelen aan Jozef en Maria voorspeld. Zij moesten zich – net als het hele volk Israël – inschrijven in de plaats van hun voorouders. Op deze lange reis van Nazareth naar Bethlehem moesten zij op zoek naar overnachtingsplaatsen. De laatste nacht was er geen plaats voor hen in de herberg, maar vonden zij een plaats tussen de dieren. Een kribbe (voerbak) werd daardoor het wiegje van Jezus.

De reis door Kampen wordt de Jozef en Maria van Campen aangeboden door diverse Kamper ondernemers. Inbegrepen zijn vervoer, lunches, diners, museumbezoek, een rondvaart en andere verrassingen. Ook zijn er enkele eenvoudige opdrachten inbegrepen in de reis. Laat je familie, vrienden en alle Kampenaren via teksten en foto's op social media weten wat je meemaakt.

Voorwaarden

Doe verslag van je reis via social media, draag eigentijdse kleding van de organisatie en wees beschikbaar op 22, 23 en 24 december. Verder vragen we je om het verhaal van de geboorte van Jezus en het christelijke geloof te respecteren in je motivatie en verslaglegging. Meer informatie op www.kamperkribbe.nl.

Kerst op kinderboerderij

Kinderboerderij Cantecleer vormt woensdag 24 december het decor voor een levende kerststal met volkskerstzang. 's Middags gaat de kinderboerderij open voor bezoekers. Zij wanen zich in Bethlehem met allerlei oude ambachten.

Volkskerstzang

Om 19.00 uur is er een volkskerstzang met muziekkorps de Broederband. Deze kerstzang was jarenlang bij De Notenkraker aan de 3e Ebbingestraat, maar verhuist nu naar de kinderboerderij. De Broederband heeft veel sfeervolle liederen in haar repertoire. Verder zijn er korte kerstverhalen te horen en kunnen bezoekers zich tegoed doen aan verse pannenkoeken van de kinderboerderij. Bezoekers mogen lampionnen of waxinelichtjes in jampotjes meenemen voor een gezellige kerstsfeer. Kinderen kunnen zich verkleden als herders, wijzen uit het Oosten of andere kerstkleding.

Verslag op social media

De reis van Jozef en Maria van Campen start op het Stationsplein in Kampen. Via verschillende locaties in de omgeving van Kampen, gaan de Kamper Jozef en Maria op zoek naar het kerstverhaal. Onderweg krijgen Jozef en Maria van Campen enkele simpele opdrachten en zij doen verslag van hun belevenissen op social media. De reis eindigt op kinderboerderij Cantecleer.

Kijk voor meer informatie op www.kamperkribbe.nl.

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media