En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
In Kamperveen is ook een tweede bedrijf getroffen door de vogelgriep. Vanochtend werd bekend gemaakt dat bij een bedrijf aan de Leidijk in Kamperveen vogelgriep geconstateerd is. Later werd bekend dat bij de buren van dat bedrijf, een eendenbedrijf, ook 'klinische verschijnselen' geconstateerd zijn. Simpel gezegd, er gaan eenden dood.

Beide bedrijven worden vandaag nog geruimd. Een derde pluimveebedrijf, dat zich binnen een straal van één kilometer bevind van het eerste bedrijf, wordt uit voorzorg ook geruimd, zo werd vanmiddag bekend gemaakt.

Het eerste Kamperveense bedrijf dat getroffen werd door de vogelgriep, maatschap Kamminga, is een bedrijf waar pluimvee en konijnen gefokt worden. Op het bedrijf zijn ongeveer 10.000 kippen aanwezig, die allemaal geruimd worden.

Bij het eendenbedrijf gaat het om 15.000 dieren, die allemaal geruimd worden. Om hoeveel dieren het gaat bij het derde bedrijf, is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk wanneer die dieren geruimd worden.


Binnen een straal van 10 kilometer rond het getroffen bedrijf worden alle pluimveebedrijven gescreend. Het gaat daarbij om 34 bedrijven.

Om welke variant van de vogelgriep het gaat, is nog niet bekend. Bij de bedrijven in Hekendorp en Ter Aar gaat het om H5N8. Of dat in Kamperveen ook zo is, kan Benno Bruggink van de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit nog niet zeggen. "De H is inmiddels bekend, maar de N nog niet", stelt Bruggink.

Zorgvuldige communicatie

Burgemeester Bort Koelewijn hoorde gisteravond dat het pluimveebedrijf in Kamperveen getroffen was door vogelgriep. Hij heeft direct contact gehad met de mensen van het bedrijf. Hoewel toen nog niet met zekerheid gezegd kon worden of het ook daadwerkelijk om de vogelgriep ging, werd de situatie ernstig ingeschat. "Even na middernacht werd duidelijk dat het inderdaad om vogelgriep ging", aldus Koelewijn.

Hij hecht er waarde aan dat er een zorgvuldige communicatie is rond de vogelgriep en de maatregelen. "Ook moet een goede vastlegging van bewijsmateriaal geborgd zijn", stelt de burgemeester. Daarmee hoopt hij toestanden zoals tijdens de MKZ-crisis in 2001 te voorkomen.

Bewonersinformatie

Vanavond om 20.00 uur is er een bewonersbijeenkomst in het stadhuis van Kampen. De bijeenkomst is bedoeld voor omwonenden van het getroffen gebied. Het gaat om een openbare bijeenkomst.

Volksgezondheid

Volgens Douwe van der Werf van de GGD is er voorlopig geen gevaar voor de volksgezondheid. "Alleen als er heel nauw contact is tussen zieke kippen en mensen, zou de mens mogelijk besmet kunnen raken met het virus N5H8. Tot nu toe zijn er nog geen gevallen bekend dat mensen ziek zijn geworden van deze variant van de vogelgriep.

Om te voorkomen dat mensen besmet raken, en om d mensen die de bedrijven moeten ruimen de ruimte te geven, is de Leidijk afgezet.

Het pluimveebedrijf aan de Leidijk waar vogelgriep is uitgebroken, wordt vandaag nog geruimd.

Foto: Richard Tennekes

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media