En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
Maandelijks komen zo'n veertig christelijke vrouwen bij elkaar in zaal De Halte aan de Oudestraat. Onder de naam 'Vrouw- en Kampen' ontmoeten ze elkaar om te groeien in hun geloof door samen te bidden, zingen en te luisteren naar een spreekster. De avonden lijken gezien de opkomst te voorzien in een behoefte. Het verlangen van Jessica Leeffers (33) is, dat door de bijeenkomsten van 'Vrouw-en Kampen' vrouwen enthousiast worden gemaakt voor het christelijke geloof.

'Mijn hoop is, dat onze bezoeksters Jezus beter leren kennen.' Jessica bezocht enkele malen een soortgelijke vrouwenontmoeting in Oosterwolde. 'Die bijeenkomsten raakten mij', vertelt Jessica. "Ze vinden plaats in een informele sfeer op de deel van een boerderij. Ik dacht direct: 'zoiets moeten we in Kampen ook doen".

Haar vriendin Janneke Kramer - met wie ze dit idee deelde - was direct enthousiast. Samen hebben ze de plannen verder uitgewerkt en er enkele dames bij gevraagd voor de organisatie."

Het lijkt erop, dat Jessica's droom uitkomt, want sinds 'Vrouw-en Kampen' vanaf mei maandelijkse ontmoetingen organiseert, trekken die zo'n veertig bezoeksters uit allerlei kerken en van alle leeftijden. "Mijn hoop is dat zij Jezus beter leren kennen door de spreeksters, die wij uitnodigen en de ontmoeting met elkaar. We praten en bidden over hoe we ons geloof praktisch kunnen vormgeven in ons gezin en daarbuiten", vertelt Jessica. "Het zou ook mooi zijn als we vrouwen van buiten de kerken mogen verwelkomen, want daar zijn deze laagdrempelige avonden heel geschikt voor."


Spreekster van afgelopen donderdag was Priscilla Docter, medeorganisator van de vrouwenavonden in Oosterwolde. Met haar man verleent ze pastorale hulp en organiseert ze bijbelstudies. In Kampen sprak zij over het thema 'Vrij-moedigheid'.

Vrijmoedig praten over het geloof

Priscilla: "Daarin zitten de woorden 'vrij' en 'moedig'. Jezus maakt ons vrij van zonden en door Hem mogen we ons Gods kinderen noemen. Om vrijmoedig over ons geloof te praten, hebben we vaak wel moed nodig. Zeker als we anderen de waarheid in liefde willen vertellen of 'nee' moeten zeggen tegen roddels, omdat we daarmee geen voorbeeld voor anderen zijn. Die moed om dan toch iets te zeggen, wil God ons graag geven. We kunnen die vrijmoedigheid ook inzetten voor anderen door bijvoorbeeld voor hen te bidden of hen te bemoedigen. Zo voelde ik op een ochtend alsof iemand mij in mijn zij porde. Ik kreeg sterk het gevoel, dat ik voor iemand moest bidden en die persoon moest bezoeken met de woorden 'God wil naar je omzien'. Ik ben toen naar die persoon toegegaan en heb die woorden gedeeld."

Arda Reinds (31) is een van de organisatoren van de avond en is met haar gezin lid van de Baptistengemeente. Het onderwerp 'Vrijmoedigheid' sprak haar aan: "Als mensen kunnen we vrij zijn, omdat Jezus het kwaad heeft overwonnen door op te staan uit de dood. Als je dat gelooft, kun je die vrijheid ook 'inzetten' om anderen te bemoedigen. Goed om dat vanavond te horen en te bespreken met onze bezoeksters." Volgens Arda ontbreekt het in kerken wel eens aan vrijmoedigheid. "Je moet zoveel of mag zoveel niet. Je zou bijna vergeten dat het evangelie goed nieuws is. Als je in Hem gelooft en Hem naleeft, wordt je steeds meer, zoals je bent bedoeld!"

Hoewel Arda de vrouwenavonden zelf niet miste in haar gemeente, merkte ze wél dat er in Kampen behoefte aan is. "Vanuit onze kerk hebben we met ons gezin elke twee weken al 'kring'. Zelf vind ik dat voldoende, maar ik zet me graag in voor deze avonden, omdat ik merk dat andere vrouwen er enorm naar uitkijken." Dat de avonden alleen voor vrouwen zijn, vindt Arda niet erg. "Straks praat ik thuis wel weer even na met mijn man."

Annelies Noordzij (31) denkt daar iets anders over. Ze volgt de avond met haar baby op de arm. "Vanavond ben ik hier vooral omdat ik de spreekster ken en voor het onderlinge contact. De avonden voorzien duidelijk in een behoefte, maar ze passen niet helemaal bij mij. Persoonlijk, vind ik het prettiger, dat er ook mannen bij zijn. Ik mis het avontuurlijke. Toch is het mooi om te zien hoe deze vrouwen met elkaar in gesprek gaan. Kerkmuren vallen weg en het is makkelijker om vrouwen die niet geloven voor deze open avonden uit te nodigen, dan voor een kerk."

Wie, wat, waar, wanneer? 

De avonden van 'Vrouw-en Kampen vinden iedere tweede donderdag van de maand plaats in De Halte aan de Oudestraat 219.

De avonden staan in het teken van 'Geloven, gezelligheid en genieten'.

Het programma bestaat meestal uit: gebed, mededelingen, liederen, spreekster, liederen en afsluitend gebed.

Uiteraard is er ook koffie en thee met zelfgebakken cake en koekjes.

De volgende datum is donderdag 11 december.

Inloop vanaf 19.30 uur en de avond begint om 20.00 uur.

Informatie: vrouwenkampen@gmail.com of Facebook: vrouw-enkampen.

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media