Doe je mee?

Hoera voor Kampen!

Doe je mee?

We kunnen elkaar in Kampen iets meer ruimte geven, en daarbij het coronavirus onder controle houden. Hoera! Op www.kampen.nl/coronavirus staat de meest actuele en correcte informatie. Dus check die als je echt wilt weten hoe het zit.

De komende weken hopen we regelmatig foto’s van Bekende Kampenaren met jullie te kunnen delen met de laatste updates.

Hierbij de tweede serie met verruimde regels.
1 juni: Restaurants en cafés mogen open; Voortgezet onderwijs en basisonderwijs 100% open; Culturele instellingen zoals musea en theaters mogen open enz. 

Kijk voor de details en voorwaarden op het bericht van de Rijksoverheid.

  
  
  
   Download de poster en hang hem voor je raam of boven je bed Haal ansichtkaarten met de campagnebeelden gratis op bij een van die aardige winkeliers in de binnenstad Neem de achterliggende boodschap serieus. Alleen samen krijgen we Corona onder controle. Update jouw eigen profielfoto!  Download deze transparante sjabloontjes en plaats ze over je profielfoto! Je vindt ze onderaan deze pagina. Zo laat je op je socials zien dat je onze hartelijke Hanzestad steunt. Wil je kans maken op een gesigneerde megaposter van je favoriete Bekende Kampenaar? Stuur dan een mailtje naar info@hoeravoorkampen.nl met vermelding van je favoriete BK-er!

Wil je de lokale ondernemers in Kampen steunen? Shop voorzichtig & bestel online via www.bezorgeninkampen.nl. Of geniet van winkelen in Kampen, maar wel met mate. Want winkelen doe je in je eigen stad, bij winkeliers die heel veilig hun winkel hebben ingericht, die met passie hun producten maken en je er graag over vertellen.

Denk er wel aan: Winkel alleen als dat noodzakelijk is Kom zo veel als mogelijk alleen Houd afstand Zorg voor elkaar Oh ja, en als je nog eens wilt lachen, bekijk dan ons introductiefilmpje dat volledig viraal ging (sorry voor de misplaatste woordspeling). We waren zelfs te zien bij Jinek!

Fijn als je het filmpje nog eens deelt via sociale media. En als je nog iets aardigs koopt voor vaderdag. Of iets leuks of lekkers bestelt via www.bezorgeninkampen.nl. Samen steunen we de stad. Hoera voor hartelijke Hanzestad Kampen!
Update jouw eigen profielfoto!   Download deze transparante sjabloontjes en plaats ze over je profielfoto! Je vindt ze hieronder. Zo laat je op je socials zien dat je onze hartelijke Hanzestad steunt. (Klik op je rechtermuisknop en kies "bewaar afbeelding" en download de afbeelding als PNG bestand. Dan kun je ze heel gemakkelijk kopieren op een foto van jezelf)

Schoonmoeder:


Kapper:Sporten: 
Lees verder!

welkom in #selfiekampen

Doe de Kamper Selfieroute

De nieuwste en hipste wandelroute door Kampen combineert een simpele speurtocht met tips voor mooie herinneringen: De selfieroute! Op deze route vind je tips voor de leukste foto’s. De mooiste plekjes om te staan, zitten of springen hebben wij vast uitgezocht. Als het lukt de goede plekken te vinden en je deelt de selfie’s online, krijg je ook nog kleine presentjes onderweg! Een leuke ervaring in Kampen voor het hele gezin, eenvoudig uitgelegd en mooi vormgegeven. En de makers van de mooiste selfies maken kans op een bijzondere prijs! Doe de selfie-route en voel je welkom in #selfiekampen!   Download hier de Selfieroute Kampen in pdf. (3mb) Download de gratis Kamper Stadsgids app op je telefoon Haal je papieren exemplaar op bij de Tourist Info in De Stadskazerne In plaats van zeuren over mensen die Kampen door hun schermpje bekijken, juichen wij dat juist toe. Want we delen graag de allermooiste plekjes van Kampen via jouw sociale media accounts! Met de selfieroute ontwikkelden we een speurtocht door Kampen, met vrijblijvende opdrachten die leuke presentjes en prachtige foto’s opleveren! Volg de tips op onze selfieroutekaart en je beleeft een leuke wandeling voor kinderen en volwassenen, en je houdt er de leukste plaatjes aan over! Zet jezelf op de foto op de uitverkoren selfieplekken, en deel die selfies via #. We kunnen niet wachten om jouw hoofd in onze tijdlijn te zien verschijnen! Welkom in #Kampen De selfieroute is een pilot-project van Kamper Events i.s.m. Kampen Partners, Julius Media, het Stedelijk Museum, het Stadsarchief en werd mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel....
Lees verder!

En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Van april tot oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.    Wist je dat:  Wist je dat er iedere zaterdag om 14.00 uur er een Stadswandeling start vanuit De Stadskazerne? Loop je mee? De kosten zijn € 5,00 per persoon. Meld je aan bij de balie van de Touristinfo in de Stadskazerne, Oudestraat 216 in Kampen. Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!

Ga naar bezorgeninkampen.nl

Shop lokaal online op bezorgeninkampen.nl

In deze bijzondere tijd moeten we elkaar een beetje extra helpen, vindt Kampen Partners. Vanwege het coronavirus zijn veel mensen aan huis gebonden en restaurants zijn gesloten. Ondernemers uit Kampen hebben daarom de handen ineen geslagen met een creatieve oplossing: www.bezorgeninkampen.nl. In de woorden van binnenstadsmanager Leo Hoksbergen: “Heb je thuis iets nodig uit de winkel of zin in lekker eten? De binnenstad van Kampen komt naar je toe! Winkels en restaurants bezorgen bij jou thuis. Om mensen die thuis zitten te helpen, om voorraden niet te hoeven weggooien en om de inkomstenverliezen van ondernemers te verkleinen.” Hoe het werkt De stichting Kampen Partners heeft met de binnenstadsondernemers een website gemaakt om iedereen een actueel overzicht te bieden. Hoksbergen nodigt alle inwoners van de gemeente Kampen uit om hiervan gebruik te maken: “Kies uit winkels of horeca en bekijk welke ondernemer aanbiedt om de producten, eten of drinken bij je thuis te bezorgen. Via de website, telefonisch of via mail kun je bestellen bij de ondernemers. Er komen dagelijks nieuwe aanbieders bij!” Cadeaubonnen en boodschappenboxen Citymarketeer Roeland Tameling vult aan: “Door het Corona-virus zakt de omzet van winkeliers en horecaondernemers natuurlijk als een baksteen, de winkelstraat is leeg en de winkels zelf ook. Hiermee geven we in Nederland goed gehoor aan het advies om binnen te blijven. Gezellig winkelen of uit eten gaan is nu even niet aan de orde. Daarom vragen we alle mensen ook een of meer cadeaubonnen te bestellen bij de ondernemers zelf of bij Kampen Partners. Het eerste is het beste, want dan hebben de ondernemers direct cash en dat hebben ze hard nodig. Voor het tweede kun je terecht op www.kampenkado.nl.” Tameling wijst daarnaast op een andere sympathieke actie: 'Support your locals IJsseldelta'. Consumenten kunnen via www.supportlocals-ijsseldelta.nl online een boodschappenpakket bestellen met allerlei producten uit Kampen en omgeving. Creatieve initiatieven Via diverse sociale media kanalen houdt Kampen Partners iedereen op de hoogte van nieuwe initiatieven. Roeland Tameling: “Op www.facebook.com/hanzestadkampen zag ik de afgelopen weken al verschillende mooie ondernemersinitiatieven die mij persoonlijk in ieder geval inspireerden, zoals Elisabeth Meulman Yoga die elke ochtend filmpjes met een gratis yogaoefening op haar Facebookpagina plaatst en Chocolaterie De Swaen die tegen kostprijs chocolade ‘tegels’ verkocht (en ook weggaf) met ‘applaus voor onze helden’. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Gelukkig maar. Want een hartelijke Hanzestad willen we zijn en blijven, op lichte dagen én in donkere tijden.”...
Lees verder!
Kerst in Oud Kampen staat weer voor de deur. Dit evenement wordt voor de vijftiende keer georganiseerd in de binnenstad van Kampen en is inmiddels niet meer weg te denken uit de sfeervolle Hanzestad. Met rond de 90.000 bezoekers is Kerst in Oud Kampen een van de grootste publiekstrekkers van Overijssel in de laatste maand van het jaar. Mede dankzij steun van Ontwikkelingsmaatschappij Bemog is er ook dit jaar weer een Kerst in Oud Kampen.

Het had weinig gescheeld of er zou in 2013 geen Kerst in Oud Kampen zijn. Financiële problemen dreigden een einde te maken aan het jaarlijks terugkerende kerstevenement in Kampen. Maar dankzij financiële steun van Bemog was Kerst in Oud Kampen voor dat jaar gered. Directeur Stefan van Dijk van Bemog: "Wij vonden het zonde dat Kerst in Oud Kampen zou ophouden te bestaan. Daarom hebben we gezegd wij staan in voor het tekort dit jaar en we kijken met elkaar naar manieren om het festival ook op de lange termijn financieel gezond te houden." En dat is gelukt. Vorig jaar trok het kerstevenement weer zo'n 90.000 bezoekers, en voor dit jaar is een aantal bedrijven gevonden dat zich aan het evenement bindt.


Bemog heeft vorig jaar het tekort voor zijn rekening genomen, en mede dankzij een sponsoravond die in november gehouden is, heeft de organisatie van Kerst in Oud Kampen dit jaar nieuwe sponsoren gevonden. "Dat zijn zowel lokale als regionale bedrijven. Klein en groot, die zowel eenmalig als structureel helpen", vertelt Van Dijk. En daar zit volgens Van Dijk ook de kracht: zorgen dat je als organisatie van een evenement niet afhankelijk bent van één grote financier, maar dat je meerdere partijen achter je hebt staan. En financiële transparantie is daarbij belangrijk volgens Van Dijk. "Kerst in Oud Kampen kent vooraf een sluitende begroting."

Dat juist Bemog, een ontwikkelingsmaatschappij in Zwolle, zich garant stelt voor Kerst in Oud Kampen is volgens Van Dijk niet gek. "Zakelijk hebben we misschien geen belang bij zo'n evenement, maar sociaal gezien wel. Wij zijn van origine een Kamper bedrijf en ik woon ook nog in Kampen. Het evenement trekt  65.000 tot 100.000 bezoekers per jaar; het zet Kampen op de kaart. Het is zonde als dat verloren gaat!"

Samen kijken naar professionalisering van de organisatie

Bovendien ziet Bemog het als haar taak om maatschappelijk verantwoord bezig te zijn. "Wij steunen diverse organisaties en Kerst in Oud Kampen is natuurlijk een geweldig evenement!"

Hoewel Bemog de belangrijkste sponsor is van het kerstevenement, bemoeit het bedrijf zich niet met de organisatie. "Wij hebben er 300 procent vertrouwen in dat de organisatie een goed evenement neerzet. Op het artistieke vlak hebben we hen niets te melden. Maar we denken wel mee met de organisatie hoe zij zich kunnen professionaliseren. Op het organisatorische en financiële vlak bieden wij onze expertise aan." En dat samen kijken naar een bredere basis werkt, heeft Van Dijk al geconstateerd. "De samenwerking tussen Kerst in Oud Kampen, de gemeente Kampen en Bemog gaat heel goed. Er is weer nieuw perspectief!" En dat perspectief is wat de ondernemer betreft belangrijk. Als de organisatie vol enthousiasme aan het programma werkt, zonder zich druk te moeten maken om de financiën, dan stralen zij dat uit naar de tweehonderd vrijwilligers. Dan zijn die ook enthousiast, en dán kan je een mooi evenement neerzetten." Toch zou hij het fijn vinden als ook de provincie dit evenement nog meer op waarde zou schatten. "Het zou fantastisch zijn wanneer de gemeente, het bedrijfsleven, de provincie en de bezoekers met zijn allen de financiële kant zouden waarborgen."

Dat het een mooi evenement wordt, daar is Van Dijk van overtuigd. "Ik ben blij dat we weer een prachtig festival gaan neerzetten. Hoe het eruit komt te zien? Ik laat me graag verrassen!" Van Dijk praat vol enthousiasme over het kerstevenement en bezoekt het zelf graag. "Het mooiste aan Kerst in Oud Kampen, los van de acts die op zich al fantastisch zijn, is dat er zoveel vrijwilligers zijn die zich vol overgave inzetten. Met hart en ziel bezig zijn, en dat vaak in weer en wind." En dat verdient volgens Van Dijk dikke complimenten. "En ga vooral zelf naar Kampen toe, om het festival mee te maken", geeft hij nog als tip mee.

Programma Kerst in Oud Kampen

Kerst in Oud Kampen wordt zaterdag 20 en zondag 21 december gehouden in de binnenstad van Kampen, van 16.00 tot 21.00 uur.

Van Koeplein tot Marktgang komen bezoekers direct in de sferen van het echte straatfestival. In dit authentieke deel van de Oudestraat zijn diverse straattheateracts en op de IJsselkade herleven de oude tijden van de Kamper visserij.

Op het Van Heutszplein hangt de sfeer van gezelligheid, de sfeer van warmte tijdens koude winterdagen: de nostalgische kermis en op de route van Van Heutszplein naar Buitenplein staan oude ambachten en beroepen.

Het Keizerkwartier betekent sfeer in het kwadraat, met vuurkorven en roemruchte figuren uit vroeger tijden.

Nieuw tijdens Kerst in Oud Kampen zijn de levensgrote foto's van 'het vroegere Kampen'. Bezoekers en de oude Kampenaren kunnen hier hun hart ophalen terwijl anderen verbaasd zullen staan over het vroegere leven in de stad. Een uiterst geslaagd samenwerkingsproject van World Press Photo en het Kamper Walkate Archief.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.kerstinoudkampen.nl.

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media