En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
"Wie vorig jaar onze spectaculaire gospelvoorstelling gemist heeft, krijgt nu opnieuw een kans. Het was vorig jaar zo'n groot succes, dat we dachten dat moeten we een tweede keer doen."

Zaterdag 3 en zondag 4 januari presenteert de Stadsgehoorzaal Kampen Gospel for Everyone 2. Marjolein Boom van de Stadsgehoorzaal heeft er nu al zin in. "Gospel waar de vonken vanaf vliegen door Elvis E., een stel geweldige solisten, een liveband en een groot koor uit Kampen."

Elvis E. & Friends

Gospel for Everyone is een spectaculair gospelconcert, bedoeld voor iedereen die van muziek met swingende soul houdt. Met Elvis E., een grote liveband, swingende soulzangeressen, een koor, een kinderkoor, Kamper amateur-solisten en als klap op de vuurpijl een speciaal gastoptreden van Big, Black & Beautiful.

De Stadsgehoorzaal presenteert ook dit seizoen weer Gospel for Everyone. "Voor deze voorstelling zochten wij zangers en zangeressen voor het koor. Maar liefst vijftig personen uit Kampen gaven zich op. Zij repeteren deze maanden tijdens zes zangworkshops. In januari staan zij op het podium, samen met Elvis E.", vertelt Marjolein Boom.


"We hebben in Kampen zo'n grote doelgroep en zoveel gospelkoren. Het is leuk om die mensen in de Stadsgehoorzaal iets aan te kunnen bieden waar ze aan mee kunnen doen, waar ze in kunnen groeien, van kunnen leren." De mensen die zich aangemeld hebben, zijn allemaal even enthousiast. Opvallend is dat zich dit jaar veel nieuwe mensen hebben aangemeld. Boom: "Een klein groepje mensen deed vorig jaar ook mee met Gospel for Everyone, maar ik zie toch vooral veel nieuwe gezichten. Een we hebben ook een mooie mix van jong en oud. Dat is leuk om te zien!" Ook het kinderkoor laat een leuke mix van leeftijden zien. Kinderen die meedoen variëren van 6 tot 12 jaar. Een aantal van die jonge deelnemers heeft dit jaar ook al meegedaan met Movie2Musical, maar veel kinderen zijn toch echt 'nieuw'.

'Deelnemers leren veel in workshops en dat nemen ze mee naar hun eigen koor'

Elvis E. leidt het workshopkoor. "De deelnemers leren heel veel over gospel en hoe je de muziek overbrengt in die workshops. We proberen ze echt wel bagage mee te geven, die ze in hun eigen koor weer kunnen gebruiken." Elvis E. is daar de juiste persoon voor. Niet alleen is hij een goede zanger en pianist, hij weet ook de zangers en zangeressen op te zwepen, enthousiast te maken.

In de zes workshops werken het grote koor en het kinderkoor toe naar het concert op 3 en 4 januari. Niet alleen voor de koren zijn Kampenaren druk in de weer; ook dit jaar nemen Kampenaren weer solistenpartijen voor hun rekening. "Dit keer hebben we de solisten niet via audities geselecteerd, maar hebben we dezelfde solisten als vorig jaar weer gevraagd om mee te doen", vertelt Boom. Het eerste concert dat het koor geeft, is al snel: zondag 21 december, tijdens Kerst in Oud Kampen, geven de zangers en zangeressen al een voorproefje van het concert. En dat dat al goed gaat klinken, weet Boom nu al. "De workshops gaan echt heel goed!"

"Het wordt echt een vet concert", glundert Boom. "Echt gospel: blij, vrolijk, met een live band... Lekker swingen! Met dit concert ga je echt vrolijk het nieuwe jaar in"

Niet alleen Marjolein Boom is enthousiast over de vooruitgang die de koorleden maken. "Elvis E. vindt het een heel goed koor. Het niveau in Kampen is heel hoog; er is hier veel talent", weet Boom. "Elvis E. vindt het leuk om met de mensen hier in Kampen te werken. En hij is dankbaar en blij dat hij zo'n leuke groep om zich heen heeft." Niet voor niets komt de muzikant voor de tweede keer naar Kampen met het project Gospel for Everyone.

Gospel for Everyone wordt een heel afwisselend concert, met swingende, vrolijke nummers, maar ook enkele echte kippenvel-nummers. En dan ook nog een gastoptreden van Big, Black & Beautiful. "Zij hebben het zo naar hun zin in Kampen, dat ze graag weer komen. Als special guest zingen ze mee in het concert van Elvis E. & Friends."

Het concert is zaterdag 3 januari om 20.15 uur en zondag 4 januari om 14.30 uur in de Stadsgehoorzaal Kampen. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de Stadsgehoorzaal: www.stadsgehoorzaalkampen.nl.

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media