En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
We moeten er sámen het maximale aan doen om ongelukken te voorkomen, stelt wethouder Gerrit Jan Veldhoen. 

Na controle is de fietsverlichting van Esther en Nynke uit IJsselmuiden in orde bevonden. Als beloning krijgen ze in de 'pitstraat' een duim met lampje uitgereikt. "Jippie", glundert het tweetal. "Het is wel goed dat ze dit doen, dan gebeuren er misschien minder ongelukken."

Uitgerust met vlaggen en bakken vol fietslampjes en duimpjes is het campagneteam 'Ik wil je zien' maandag neergestreken bij Pieter Zandt Scholengemeenschap aan de Grafhorsterweg in IJsselmuiden. Met de campagne 'Ik wil je zien' wil het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost Nederland (ROVO) jongeren stimuleren om goede fietsverlichting en reflectie te hebben en deze ook écht te gebruiken in het donker en bij beperkt zicht. ROVO merkt dat jeugdige fietsers vaak pas beseffen hoe slecht ze zonder fietsverlichting te zien zijn, als ze autorijlessen nemen en zelf achter het stuur zitten.


Wethouder Gerrit Jan Veldhoen komt een kijkje nemen in de pitstraat. "Het is heel belangrijk dat de gemeente ondersteuning geeft in met name de donkere wintermaanden, zodat scholieren door goede fietsverlichting in het donker opvallen. Automobilisten moeten de fietsers niet missen, dan is het vaak te laat." Dat is ook in de cijfers terug te zien. "Twintig procent van de fietsongelukken gebeurt in het donker, terwijl maar tien procent in het donker gefietst wordt. Het gaat verhoudingsgewijs dan om heel veel fietsers in het donker", aldus campagnemedewerker Kim Derks namens ROVO.

In de pitsstraat wordt de fietsverlichting voor en achter gecontroleerd. Als de fietsverlichting niet of onvoldoende werkt, wordt ter plekke nieuwe verlichting op de fiets gemonteerd. Scholieren die hun fietsverlichting wel goed op orde hebben, krijgen een duim met lampje uitgereikt. "Soms schrikken scholieren een beetje als ze worden aangesproken, omdat ze denken dat wij van de politie zijn", vervolgt Kim Derks. "Maar ze gaan vaak met een lach op hun gezicht weer weg. Ze zijn super enthousiast als ze een duim krijgen en dankbaar als de fietsverlichting in orde wordt gemaakt. Het is een positieve actie."

Locatiedirecteur Jan Willem Bakker van Pieter Zandt Scholengemeenschap is ook enthousiast over de actie. "Het is belangrijk dat onze leerlingen gezien worden. Vooral vlak bij school moeten de leerlingen een gevaarlijke oversteek maken. Het fietspad stopt waardoor fietsers het laatste stukje over een fietsstrook op de weg moeten rijden", schetst Bakker. "We willen graag met de gemeente om de tafel om na te denken hoe dit anders kan."

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media