En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
Vanavond houdt de Rotary Kampen vanaf 19.30 uur in het Ichthus College aan de Jan Lighartstraat 1 in Kampen 'Het Dictee van Kampen'. Het dictee, in algemeen beschaafd Nederlands, is voor het derde achtereenvolgende jaar in Kampen georganiseerd om laaggeletterdheid op een ludieke wijze onder de aandacht te brengen.

Voorlezer is Bert Boerman gedeputeerde van de provincie Overijssel. Het dictee is samengesteld door Leo Schelhaas. Rotary Kampen daagt alle bedrijven en verenigingen in de omgeving uit, deel te nemen aan het dictee en zodoende het succes van vorig jaar te overtreffen, zodat laaggeletterheid verder kan worden teruggedrongen. De beste deelnemer uit de categorie locale liefhebbers ontvangt een fraaie pennenset van boekhandel De Plantage. De winnaar in de categorie professionals krijgt een fraaie oorkonde.

Vorig jaar bracht het dictee een kleine €2000,- op. Een bedrag dat ten goede kwam aan One Love Project, een project ter ondersteuning van kans arme jongeren in Oeganda. Dit jaar wordt de opbrengst besteed aan de voedselbank. Het project heet "Een voedselpakket met leespakket".


In Nederland heeft 10 a 15 % van de autochtone bevolking moeite met lezen en schrijven. In Kampen en omgeving wordt het aantal laaggeletterden op ruim 5000 mensen geschat. Oud-speciaal onderwijsdirecteur en Rotarylid Aart Kleijer is initiatiefnemer en de man die zich sterk maakt voor mensen met taalachterstand.

Taal voor het leven

"Moeite met lezen en schrijven belemmert mensen in het meedoen in de maatschappij. Het belemmert je in het vinden en behouden van werk. Rotary is landelijk gezien al jaren druk doende om hier wat aan te doen. In de regio IJssel-Vecht hebben we nu een organisatie neergezet, waarbij in 12 van de 13 gemeenten in de bibliotheek een Taalpunt functioneert. In de bibliotheek kunnen mensen tercht om hulp te krijgen als ze iets willen doen aan hun lezen en schrijven. In het dagelijks leven kunnen problemen met lezen en schrijven in onze samenleving, erg lastig zijn. Stel je maar eens voor dat je in een winkel loopt en weinig of niets begrijpt van de informatie over de aangeboden producten. Maar ook andere gewone dingen, zoals je eigen kind niet kunnen voorlezen, zijn meer dan vervelend. Mensen die niet of nog nauwelijks kunnen lezen en schrijven, raken vaak in een sociaal isolement. Dat is niet alleen heel vervelend voor hen, het kost ons als samenleving ook veel geld'', legt Aart Kleijer uit.

'Het Dictee van Kampen'

Inschrijven kan per team á € 50,- bestaande uit 5 mensen maar ook individueel á € 10,-  Het inschrijvingsgeld moet worden overgemaakt op bankrekeningnummer  NL35 RABO 0154 3392 29 t.n.v. Rotary Club Kampen en door een mail met naam adres en telefoonnummer te sturen naar ghartman@hetnet.nl. Inschrijvingen worden geaccepteerd nadat het volledige bedrag is overgemaakt.

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media