Ga naar bezorgeninkampen.nl

Thuis genieten? Bestel via bezorgeninkampen.nl!

Ga naar bezorgeninkampen.nl

In deze bijzondere tijd moeten we elkaar een beetje extra helpen. Vanwege het coronavirus zijn veel mensen aan huis gebonden en restaurants zijn gesloten. Ondernemers uit Kampen hebben daarom de handen ineen geslagen met een creatieve oplossing: www.bezorgeninkampen.nl. In de woorden van binnenstadsmanager Leo Hoksbergen: “Heb je thuis iets nodig uit de winkel of zin in lekker eten? De binnenstad van Kampen komt naar je toe! Winkels en restaurants bezorgen bij jou thuis. Om mensen die thuis zitten te helpen, om voorraden niet te hoeven weggooien en om de inkomstenverliezen van ondernemers te verkleinen.”
Hoe het werkt De stichting Kampen Partners heeft met de binnenstadsondernemers een website gemaakt om iedereen een actueel overzicht te bieden. Hoksbergen nodigt alle inwoners van de gemeente Kampen uit om hiervan gebruik te maken: “Kies uit winkels of horeca en bekijk welke ondernemer aanbiedt om de producten, eten of drinken bij je thuis te bezorgen. Via de website, telefonisch of via mail kun je bestellen bij de ondernemers. Er komen dagelijks nieuwe aanbieders bij!”
Cadeaubonnen en boodschappenboxen Citymarketeer Roeland Tameling vult aan: “Door het Corona-virus zakt de omzet van winkeliers en horecaondernemers natuurlijk als een baksteen, de winkelstraat is leeg en de winkels zelf ook. Hiermee geven we in Nederland goed gehoor aan het advies om binnen te blijven. Gezellig winkelen of uit eten gaan is nu even niet aan de orde. Daarom vragen we alle mensen ook een of meer cadeaubonnen te bestellen bij de ondernemers zelf of bij Kampen Partners. Het eerste is het beste, want dan hebben de ondernemers direct cash en dat hebben ze hard nodig. Voor het tweede kun je terecht op www.kampenkado.nl.” Tameling wijst daarnaast op een andere sympathieke actie: 'Support your locals IJsseldelta'. Consumenten kunnen via www.supportlocals-ijsseldelta.nl online een boodschappenpakket bestellen met allerlei producten uit Kampen en omgeving.

Creatieve initiatieven Via diverse sociale media kanalen houdt Kampen Partners iedereen op de hoogte van nieuwe initiatieven. Kijk op www.facebook.com/hanzestadkampen, daar komen de leukste initiatieven altijd voorbij! 
Lees verder!

Geniet van een heerlijke proeverij!

Bokbierdag Kampen

Het najaar staat voor de deur, hoog tijd om te gaan genieten van mooie najaarsbieren. Traditiegetrouw organiseren wij de tweede zaterdag van oktober Bokbierdag Kampen inclusief de Bokbiertocht door de historische binnenstad van Kampen. Vanwege de RIVM-richtlijnen heeft de organisatie van de Bokbierdag besloten om de dag op een andere wijze in te vullen zodat er geheel Coronaproof en veilig genoten kan worden van heerlijke najaarsbieren. Wat is er anders ten op zichte van andere edities? Allereerst komt de Bokbiertocht door de binnenstad van Kampen te vervallen. In plaats daarvan hebben we in De Leuke Hanzestad een fantastische locatie gevonden waar we met 75 bierliefhebbers kunnen genieten van heerlijke bieren. Coronaproof De Bokbierdag is geheel Coronaproof. Voor alle gasten is een zitplaats gereserveerd en wordt er voldoende rekening gehouden met afstand tot andere gasten. In plaats van café naar café te lopen ontvang je een strippenkaart waarbij je zelf een 'wandeling' maakt langs de verschillende bokbieren. Locatie De Leuke Hanzestad is een fantastische locatie die voor de Bokbierdag Kampen wordt omgebouwd tot een sfeervol binnenterras in festivalsfeer. Loungezitjes, bartafels, sfeerverlichting en livemuziek zorgen ervoor dat de Bokbierdag dit jaar een relaxte dag is waarbij genoten kan worden van verschillende bieren en happen. Tijdblokken De Bokbierdag bestaat uit twee dagen, met gezamenlijk drie tijdsblokken. Je koopt een ticket voor één tijdsblok. Op vrijdag 16 oktober is er een tijdsblok van 18.00 tot 21.30 uur. Op zaterdag 17 oktober zijn er twee tijdsblokken: van 15.00 tot 18.00 uur en van 18.30 uur tot 22.30 uur. Voor de zondag is er een ticket te boeken van 15.00 - 19.00 uur.  Tickets Tickets voor de Bokbierdag zijn te verkrijgen via de ticketshop in het menu. Een deelnameticket kost €12,50 per persoon. Je koopt een ticket voor één van de drie tijdsblokken. Je krijgt voor het deelnamebedrag een strippenkaart voor vijf proefglazen bokbier. Je kunt zelf een keuze maken welke bokbieren je wilt proeven. Bokbier en spijs Dit jaar is de Bokbierdag eerder een festival dan een proeverij. Naast de bokbieren kun je genieten van lekkere gerecht uit één van de foodtrucks. Op het menu staan heerlijke burgers en malse spareribs. Wil je delen? Bestel dan een goed gevulde hapjesplak, nacho's of een portie warme snacks.Kijk voor meer informatie en het boeken van tickets op: www.bokbierdagkampen.nl. ...
Lees verder!

En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
Met het slaan van hun eigen versierde heipaal hebben vijftig leerlingen uit groep 7 en 8 van basisscholen Het Scala en de Bouwmanschool de start van het nieuwe winkelcentrum in hun wijk gemarkeerd.

Samenwerking
Met de bouw van het centrum in het hart van de vernieuwde Hanzewijk beleeft Kampen een uitzonderlijk moment. "Het gebeurt niet vaak in Overijssel dat de bouw van een winkelcentrum én ruim honderd woningen in één keer van start gaat", aldus gedeputeerde Ineke Bakker van de provincie Overijssel. "Er is kennelijk vertrouwen in de economie en er is een prominente plek waar gebouwd gaat worden. Een plek waar gesloopte oude woningen worden ingeruild voor nieuwe woningen."

Volgens de gedeputeerde is dit een mooi voorbeeld van binnenstedelijke vernieuwing die in de regionale woonvisie een prominente rol heeft gekregen. "We moeten zorgvuldig met de ruimte omgaan. Bij binnenstedelijke vernieuwing gaat het om wonen volgens de huidige eisen, duurzaamheid en nultredenwoningen waar je kunt blijven wonen, ook als je ouder wordt", licht de gedeputeerde toe.

Proces tot realisatie van het winkelcentrum is als een complexe puzzel

"Het komt allemaal de leefbaarheid ten goede, want die willen we graag versterken. Leven in een omgeving waar het prettig en aangenaam is. Dit wordt een plek waar je direct om de hoek je boodschappen kunt doen."


Wethouder Martin Ekker benadrukt dat de vernieuwing in de Hanzewijk die veertien jaar geleden in gang werd gezet, alleen door intensieve samenwerking tot stand kon komen. "Ik wil alle partijen hartelijk danken. Zoals de rol van deltaWonen hierin, anders was dit niet gebeurd. En je hebt ook ondernemers en winkeliers nodig."

Hoewel deltaWonen een grote voortrekkersrol in de herstructurering van de naoorlogse wijk had, waren er ook wel eens twijfels. "Ik moet eerlijk bekennen dat ik momenten heb gehad dat ik dacht dat het winkelcentrum er niet zou komen; dat het niet zou lukken", erkent directeur-bestuurder Evert Leideman van deltaWonen. "We zijn leidende partij in de ontwikkeling van deze wijk. We hadden grond in ons bezit, dat kostte geld en rente. Een winkelcentrum levert dan meer op dan als er alleen woningen worden neergezet."

Dat de palen van het nieuwe winkelcentrum daadwerkelijk in de grond zitten, vult Leideman met trots. "We hebben er zeventien miljoen euro ingestoken waarvan we vier miljoen niet terug verdienen. Daardoor kunnen we de woningen relatief goedkoper verkopen of verhuren." Inmiddels hebben vijftien belangstellenden zich voor een woning ingeschreven. "Dat maakt me heel trots. Het geeft aan dat de juiste huizen op de juiste plek komen."

Multi Netherlands is als eigenaar van de winkels verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van de winkels in het winkelcentrum. "Ik geloof dat mensen hebben moeten slikken, maar het is toch gelukt in deze moeilijke, roerige tijden doordat er keihard aan is gewerkt", aldus directeur Sander van Oss van Multi Netherlands. "Het is een complexe puzzel."

Eindelijk is het dan zover. Nu alle palen voor het nieuwe winkelcentrum in het hart van de vernieuwde Hanzewijk in de grond zitten, is de bouw echt van start gegaan. Buurtbewoners, ondernemers, kinderen en andere belangstellenden waren donderdagmiddag getuige van een bijzonder moment. Het officiële startsein voor de bouw van het winkelcentrum en woningen werd gemarkeerd met knallend vuurwerk en confetti slingers. Naar verwachting is de nieuwbouw begin 2016 gereed.

Nieuwe winkels en woningen

Lange tijd heeft het terrein aan de Dr. Damstraat braak gelegen. De start van de nieuwbouw was enkele keren uitgesteld, omdat er nog niet voldoende winkeloppervlakte was verhuurd. Toen Multi Netherlands de supermarkten Jumbo en Lidl had gecontracteerd, evenals Kruidvat en Primera, was ongeveer zeventig procent van de totale winkeloppervlakte verhuurd. Reden om in december vorig jaar daadwerkelijk met de bouw van het winkelcentrum en de woningen te beginnen. Naar verwachting zijn de winkels en woningen begin 2016 gereed.

Met de herstructurering van de Hanzewijk komt op de hoek van de Beneluxweg en Dr. Damstraat het nieuwe winkelcentrum met circa 6.000 vierkante meter winkeloppervlakte. Dit is inclusief 2.000 vierkante meter van de bestaande winkels die op termijn worden gesloopt. Boven en naast de winkels komen 108 huur- en koopwoningen en circa 300 parkeerplaatsen.

Multi Netherlands is als eigenaar van de winkels verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van de winkels in het winkelcentrum en deltaWonen is verantwoordelijk voor de woningen. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de gemeente Kampen. Multi is voor verdere invulling van het winkelcentrum in gesprek met diverse (lokale) ondernemers. Ook komen enkele huurders die gevestigd zijn in de bestaande winkels terug in het nieuwe winkelcentrum, zoals de Primera.

DeltaWonen is gestart met de verhuur en verkoop van de woningen. Er zijn nog woningen te koop. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de makelaar van deltaWonen, Sinke Kampen of Renes leven & wonen. Het streven is de woningen begin 2016 op te leveren. Begin 2015 verschijnen de huurwoningen op dewoningzoeker.nl.

Beleid Kampen

Het nieuwe winkelcentrum is onderdeel van het ingezette beleid van de gemeente Kampen. Dit beleid gaat uit van een kernwinkelapparaat (de binnenstad), twee 'sterke' wijkwinkelcentra en diverse buurtwinkelcentra. Kampen streeft hierbij naar een compleet voorzieningenaanbod in de wijken.

De gemeente heeft 500.000 euro subsidie van de provincie Overijssel ontvangen voor het stimuleren van woningbouw in het gebied.

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media