En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
Nog een ruim een week en dan staat de binnenstad van Kampen weer 'op z'n kop' tijdens de derde Leuke Lange Zaterdag! Er is weer van alles te doen en te beleven dus kom 21 maart gezellig naar de stad! 
Hierbij een update van alle voorbereidingen: 

Webshops met thema mode gezocht!
De organisatie van de Leuke Lange Zaterdag is op zoek naar webshops die iets doen met het thema mode. Tijdens de Leuke Lange Zaterdag bieden wij de mogelijkheid om van 13:00 tot 20:00 een kleine stand van 2 bij 1 meter te huren voor een bedrag van € 37,50. Het gaat hierbij om de verkoop zelfgemaakte producten, die eventueel afgemaakt worden op de kraam. Heb je interesse? Meld je aan bij LLZ@kamperevents.nl

Haute KOEture in de Oudestraat
Ooit een koe met de laatste mode gezien? Wij ook niet! Maar misschien wordt deze Leuke Lange Zaterdag de eerste aangelegenheid voor deze Bekende Kampenaar om zich eens goed uit te dossen. Niemand minder dan de koe van de Nieuwe Toren wordt in een mooi pakje gehesen door kunstenares Jolanda van Tuinen van Jocando op zaterdag 21 maart. In de mode kan het snel gaan, dus wie weet is ook de koe van de Zuivelhoeve deze dag extra modieus gekleed!


DA Bolwerk pakt uit
Tijdens de Leuke Lange Zaterdag zal DA Bolwerk in de Oudestraat flink uitpakken. Zo zullen er diverse visagisten aan het werk zijn om de nieuwste voorjaarsmode op het gebied van make-up te tonen en is er een speciale actie met Eyelove brillen. Onlangs heeft DA Bolwerk een nieuw rollatormerk opgenomen in het hulpmiddelenassortiment, om deze te demonstreren zal er een parcours van 4 bij 6 meter worden uitgezet waar de mogelijkheden van dit merk aan voorbijgangers worden getoond. Genoeg te doen en te zien dus!

BlauMaschine exposeert in De Eenhoorn
Een mode-expositie in een sigarenfabriek?  Is er een link te leggen tussen koffie, thee, sigaren en mode? Dat is er zeker! Kijk eens naar alle beroemdheden die met een "coffee to go"over straat lopen. Of denk eens terug aan de jaren'20: de sigaar was een 'hot item' in de mode en stond voor klasse en kwaliteit. Wij zien de verbinding, jij ook?

Op zaterdag 21 maart tovert ontwerpstudio BlauMaschine De Eenhoorn om in een modepaleis. In onze bar kunt u ontwerpen bewonderen en in een minibioscoop zullen documentaires over mode van het Filmhuis Kampen afgespeeld worden.

DJ Sporieverdorie maakt Leuke Zaterdag extra lang bij De Bastaard
Tot 20.00 uur gewinkeld in de gezellige binnenstad maar nog lang niet moe? Voor de echte feestgangers sluit DJ Sporieverdorie de avond gezellig af bij café De Bastaard. Vanaf 22:30 wordt er een feestje gebouwd zoals men van DJ Sporieverdorie gewend is, de entree is uiteraard gratis!

Beleef de Geerstraat
Het wordt nu nog leuker om te komen winkelen in de Geerstraat. In de dagen voorafgaand aan de Leuke Lange Zaterdag van 21 maart maak je met elke aankoop kans op geweldige prijzen! Wat moet je daarvoor doen? Schrijf op de kassabon je telefoonnummer en lever deze in bij een winkel in de Geerstraat. Op 21 maart om 19.00 uur trekken wij een winnaar uit de berg bonnen. Deze wint behalve eeuwige roem, een speciale Geerstraatmodecheque en de nu al gewilde supervolle Geerstraatgoodybag! Zomaar, omdat we de klanten van de Geerstraat graag een beetje verwennen.

Op de 21e zelf zullen er allerlei kleine modeshows gehouden worden, kan je van alles proeven, beleven en ervaren, kortom de Geerstraat Sfeerstraat gaat weer los!

Tot zover deze update! Binnenkort nog veel meer...zet de 21ste alvast in je agenda! Het beloofd een gezellige dag te worden! 


Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media