Doe je mee?

Hoera voor Kampen!

Doe je mee?

We kunnen elkaar in Kampen iets meer ruimte geven, en daarbij het coronavirus onder controle houden. Hoera! Op www.kampen.nl/coronavirus staat de meest actuele en correcte informatie. Dus check die als je echt wilt weten hoe het zit.

De komende weken hopen we regelmatig foto’s van Bekende Kampenaren met jullie te kunnen delen met de laatste updates.

Hierbij de tweede serie met verruimde regels.
1 juni: Restaurants en cafés mogen open; Voortgezet onderwijs en basisonderwijs 100% open; Culturele instellingen zoals musea en theaters mogen open enz. 

Kijk voor de details en voorwaarden op het bericht van de Rijksoverheid.

  
  
  
   Download de poster en hang hem voor je raam of boven je bed Haal ansichtkaarten met de campagnebeelden gratis op bij een van die aardige winkeliers in de binnenstad Neem de achterliggende boodschap serieus. Alleen samen krijgen we Corona onder controle. Update jouw eigen profielfoto!  Download deze transparante sjabloontjes en plaats ze over je profielfoto! Je vindt ze onderaan deze pagina. Zo laat je op je socials zien dat je onze hartelijke Hanzestad steunt. Wil je kans maken op een gesigneerde megaposter van je favoriete Bekende Kampenaar? Stuur dan een mailtje naar info@hoeravoorkampen.nl met vermelding van je favoriete BK-er!

Wil je de lokale ondernemers in Kampen steunen? Shop voorzichtig & bestel online via www.bezorgeninkampen.nl. Of geniet van winkelen in Kampen, maar wel met mate. Want winkelen doe je in je eigen stad, bij winkeliers die heel veilig hun winkel hebben ingericht, die met passie hun producten maken en je er graag over vertellen.

Denk er wel aan: Winkel alleen als dat noodzakelijk is Kom zo veel als mogelijk alleen Houd afstand Zorg voor elkaar Oh ja, en als je nog eens wilt lachen, bekijk dan ons introductiefilmpje dat volledig viraal ging (sorry voor de misplaatste woordspeling). We waren zelfs te zien bij Jinek!

Fijn als je het filmpje nog eens deelt via sociale media. En als je nog iets aardigs koopt voor vaderdag. Of iets leuks of lekkers bestelt via www.bezorgeninkampen.nl. Samen steunen we de stad. Hoera voor hartelijke Hanzestad Kampen!
Update jouw eigen profielfoto!   Download deze transparante sjabloontjes en plaats ze over je profielfoto! Je vindt ze hieronder. Zo laat je op je socials zien dat je onze hartelijke Hanzestad steunt. (Klik op je rechtermuisknop en kies "bewaar afbeelding" en download de afbeelding als PNG bestand. Dan kun je ze heel gemakkelijk kopieren op een foto van jezelf)

Schoonmoeder:


Kapper:Sporten: 
Lees verder!

welkom in #selfiekampen

Doe de Kamper Selfieroute

De nieuwste en hipste wandelroute door Kampen combineert een simpele speurtocht met tips voor mooie herinneringen: De selfieroute! Op deze route vind je tips voor de leukste foto’s. De mooiste plekjes om te staan, zitten of springen hebben wij vast uitgezocht. Als het lukt de goede plekken te vinden en je deelt de selfie’s online, krijg je ook nog kleine presentjes onderweg! Een leuke ervaring in Kampen voor het hele gezin, eenvoudig uitgelegd en mooi vormgegeven. En de makers van de mooiste selfies maken kans op een bijzondere prijs! Doe de selfie-route en voel je welkom in #selfiekampen!   Download hier de Selfieroute Kampen in pdf. (3mb) Download de gratis Kamper Stadsgids app op je telefoon Haal je papieren exemplaar op bij de Tourist Info in De Stadskazerne In plaats van zeuren over mensen die Kampen door hun schermpje bekijken, juichen wij dat juist toe. Want we delen graag de allermooiste plekjes van Kampen via jouw sociale media accounts! Met de selfieroute ontwikkelden we een speurtocht door Kampen, met vrijblijvende opdrachten die leuke presentjes en prachtige foto’s opleveren! Volg de tips op onze selfieroutekaart en je beleeft een leuke wandeling voor kinderen en volwassenen, en je houdt er de leukste plaatjes aan over! Zet jezelf op de foto op de uitverkoren selfieplekken, en deel die selfies via #. We kunnen niet wachten om jouw hoofd in onze tijdlijn te zien verschijnen! Welkom in #Kampen De selfieroute is een pilot-project van Kamper Events i.s.m. Kampen Partners, Julius Media, het Stedelijk Museum, het Stadsarchief en werd mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel....
Lees verder!

En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Van april tot oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.    Wist je dat:  Wist je dat er iedere zaterdag om 14.00 uur er een Stadswandeling start vanuit De Stadskazerne? Loop je mee? De kosten zijn € 5,00 per persoon. Meld je aan bij de balie van de Touristinfo in de Stadskazerne, Oudestraat 216 in Kampen. Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!

Ga naar bezorgeninkampen.nl

Shop lokaal online op bezorgeninkampen.nl

In deze bijzondere tijd moeten we elkaar een beetje extra helpen, vindt Kampen Partners. Vanwege het coronavirus zijn veel mensen aan huis gebonden en restaurants zijn gesloten. Ondernemers uit Kampen hebben daarom de handen ineen geslagen met een creatieve oplossing: www.bezorgeninkampen.nl. In de woorden van binnenstadsmanager Leo Hoksbergen: “Heb je thuis iets nodig uit de winkel of zin in lekker eten? De binnenstad van Kampen komt naar je toe! Winkels en restaurants bezorgen bij jou thuis. Om mensen die thuis zitten te helpen, om voorraden niet te hoeven weggooien en om de inkomstenverliezen van ondernemers te verkleinen.” Hoe het werkt De stichting Kampen Partners heeft met de binnenstadsondernemers een website gemaakt om iedereen een actueel overzicht te bieden. Hoksbergen nodigt alle inwoners van de gemeente Kampen uit om hiervan gebruik te maken: “Kies uit winkels of horeca en bekijk welke ondernemer aanbiedt om de producten, eten of drinken bij je thuis te bezorgen. Via de website, telefonisch of via mail kun je bestellen bij de ondernemers. Er komen dagelijks nieuwe aanbieders bij!” Cadeaubonnen en boodschappenboxen Citymarketeer Roeland Tameling vult aan: “Door het Corona-virus zakt de omzet van winkeliers en horecaondernemers natuurlijk als een baksteen, de winkelstraat is leeg en de winkels zelf ook. Hiermee geven we in Nederland goed gehoor aan het advies om binnen te blijven. Gezellig winkelen of uit eten gaan is nu even niet aan de orde. Daarom vragen we alle mensen ook een of meer cadeaubonnen te bestellen bij de ondernemers zelf of bij Kampen Partners. Het eerste is het beste, want dan hebben de ondernemers direct cash en dat hebben ze hard nodig. Voor het tweede kun je terecht op www.kampenkado.nl.” Tameling wijst daarnaast op een andere sympathieke actie: 'Support your locals IJsseldelta'. Consumenten kunnen via www.supportlocals-ijsseldelta.nl online een boodschappenpakket bestellen met allerlei producten uit Kampen en omgeving. Creatieve initiatieven Via diverse sociale media kanalen houdt Kampen Partners iedereen op de hoogte van nieuwe initiatieven. Roeland Tameling: “Op www.facebook.com/hanzestadkampen zag ik de afgelopen weken al verschillende mooie ondernemersinitiatieven die mij persoonlijk in ieder geval inspireerden, zoals Elisabeth Meulman Yoga die elke ochtend filmpjes met een gratis yogaoefening op haar Facebookpagina plaatst en Chocolaterie De Swaen die tegen kostprijs chocolade ‘tegels’ verkocht (en ook weggaf) met ‘applaus voor onze helden’. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Gelukkig maar. Want een hartelijke Hanzestad willen we zijn en blijven, op lichte dagen én in donkere tijden.”...
Lees verder!
Morgen is het zover! De derde editie van de Leuke Lange Zaterdag vindt plaats in de binnenstad van Kampen. Er zijn verschillende activiteiten die in het teken van het thema 'Kampen Modestad' staan.

Veel van de winkels in de binnenstad zullen voor deze gezellige dag tot 20:00uur geopend zijn. Daarnaast is het na 16:00 uur gratis parkeren in het centrum.

Wat is er allemaal te doen? Hieronder een handig overzicht van het complete programma: 

Meedoen met de Hoge Hakken Race in Kampen?
Wil jij meedoen met de Hoge Hakken Race in Kampen tijdens de Leuke Lange Zaterdag op 21 maart? Het kan! Ben jij of ken jij iemand die tot het uiterste wil gaan om te winnen, geef je dan op voor de Hoge Hakken Race! De organisatie is nog op zoek naar deelnemers om deze hilarische activiteit door te laten gaan. De Hoge Hakken Race zal bij voldoende deelname plaatsvinden om 17:00 tussen Charlies en De Kleine. De winnaars van de Hoge Hakken Race kunnen leuke prijzen winnen, deze worden in de week voor de Leuke Lange Zaterdag onthuld op onze Facebookpagina, dus houd FB.com/LeukeLangeZaterdag in de gaten! Meedoen of meer informatie over de reglementen? Geef je op via LLZ@kamperevents.nl voor vrijdag 20 maart 20:00!

Catwalk op het Koeplein door Uniek4u en Stekels & Staartjes
Op zaterdag 21 maart organiseren Uniek4u en Stekels & Staartjes in samenwerking met Onze Winkel een ludieke modeshow op het Koeplein aan de Oudestraat.

Altijd al een model willen zijn? Een leuke foto willen maken of gewoon lekker gek willen doen?! Om 14:00 & 16:00 kun je in kleding van Uniek4U of Stekels & Staartjes over een heuse catwalk lopen! Aan het einde van de catwalk wordt er een mooie foto gemaakt door Narrow Fotografie.

Diegene met de mooiste, leukste of grappigste foto wint ook nog eens een mooi verrassingspakket! Bent u helemaal enthousiast geworden? Dames en kinderen zijn op zaterdag 21 maart om 13:30 & 15:30 van harte welkom op het Koeplein om mee te doen, of te kijken!


Open atelier bij Chocolaterie De Swaen

Altijd al eens willen zien en proeven hoe chocola gemaakt wordt ?
Dat kan zaterdag 21 maart bij Chocolaterie De Swaen aan de Oudestraat 164 in Kampen. Chocolatier Roel van Gelder en zijn team laten zaterdag de 21ste zien hoe je de mooiste paashazen, eieren en paaspresentjes maakt. Zelf proeven en volop genieten van de lekkerste chocolade. De Chocolaterie is de hele lange dag geopend. De deuren van het atelier openen tussen 16.00 en 20.00 uur. Natuurlijk is de toegang gratis. Een leuke en vooral lekkere lange zaterdag!

Laat je 'Schoenen Lezen' bij de Kamper Veste
Je schoen vertelt wie je bent: Wat je doet, wat je zou willen, je leeftijd, interesses, wensen en je verlangens... Het wordt allemaal zichtbaar in de schoenen die je draagt! Denk jij nu: 'Ammehoela, daar geloof ik niets van', loop dan 21 maart eens langs de Kamper Veste, Oudestraat 155, steek je schoenen onder het speciaal geplaatste scherm en laat je verrassen door de Nieuwe Kijk van Jolanda Mulder. Zou het kloppen? Er is maar één manier om daar achter te komen. Be there, zaterdagmiddag van 15.00-16.00 en van 19.00-20.00!

Kinderactiviteit: Maak je eigen shirt of tas!
Kinderen kunnen tijdens de Leuke Lange Zaterdag op 21 maart zelf een shirt vormgeven. De organisatie van deze gezellige dag stelt een aantal shirts en katoenen tasjes beschikbaar waar kinderen naar hartenlust op kunnen tekenen met textielstiften en textielverf. Een speciaal, zelf ontworpen Leuke Lange Zaterdag t-shirt, wie wil dat nou niet? De artistieke leiding van dit gezellige project staat onder leiding van kunstenares Jolanda van Tuinen van Jocando.

Papa's en mama's zijn natuurlijk ook van harte welkom, maar er zijn maar een aantal shirts tot en met maat M beschikbaar. Wil je er zeker van zijn dat je deze dag een shirt kan bekleuren? Neem dan een (oud) shirt van thuis mee. Natuurlijk kunt u ook even de winkels inlopen, deze zijn tot 20:00 uur geopend!

Viltzijdig op de Leuke Lange Zaterdag
Onder de naam Viltzijdig maakt Heidi Urban Pasterkamp veelzijdige items van, hoe kan het ook anders, vilt en zijde. In haar atelier creëert deze kunstenares de prachtigste producten van vilt die zij tijdens de Leuke Lange Zaterdag aan het publiek zal presenteren.

In haar atelier aan de 1e Ebbingestraat 12 geeft Heidi workshops, viltlessen en organiseert ze kinderfeestjes. Tijdens de Leuke Lange Zaterdag zal zij een mini workshop aanbieden, misschien is het wel iets voor u?  Kom kijken, maak kennis en aanschouw de prachtige dingen die zij maakt!

Muziek - Native Tongue
Native Tongue is een band uit Kampen bestaande uit: zangeres/gitarist Iris Kleinbussink, toetsenist Marten Drenth, gitarist Sjoerd Dekker en drummer Adriaan Brink.  Afgelopen februari heeft de band vol enthousiasme voor het eerst opgetreden in de Unit13K. De groep is hard op weg om een repertoire op te bouwen dat voornamelijk bestaat uit pop- en rockcovers zoals 'Girl' van Anouk. Tijdens de Leuke Lange Zaterdag op 21 maart spelen ze live in de Oudestraat 14:30 tot 17:00.

Muziek - Jack Up
Ook Jack Up is van de partij op de Leuke Lange Zaterdag. Jack up is een pop-punkband uit de omgeving van Kampen. Een driemansband met op de bas Axel Leusink, op de gitaar Lucas Post en op de drums Chris van Beek. Hun muziek gaat vooral over de liefde voor meiden, muziek waar zelfs Ed Sheeran niet aan kan tippen. Ze hebben protest liedjes over drank en onzin, die ze met al hun energie overbrengen op het publiek. Jack Up speelt vooral eigen repertoire, maar soms ook een verdwaalde cover van een punkrockband. De elektrische gitaar, het drumstel en de bassist worden dit keer vervangen door een akoestische gitaar. Come and see what poppunk should be!

Zoals je kunt lezen...er is ontzettend veel te doen in de binnenstad! Mis het niet en kom naar de Leuke Lange Zaterdag! 

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media