Ga naar bezorgeninkampen.nl

Thuis genieten? Bestel via bezorgeninkampen.nl!

Ga naar bezorgeninkampen.nl

In deze bijzondere tijd moeten we elkaar een beetje extra helpen. Vanwege het coronavirus zijn veel mensen aan huis gebonden en restaurants zijn gesloten. Ondernemers uit Kampen hebben daarom de handen ineen geslagen met een creatieve oplossing: www.bezorgeninkampen.nl. In de woorden van binnenstadsmanager Leo Hoksbergen: “Heb je thuis iets nodig uit de winkel of zin in lekker eten? De binnenstad van Kampen komt naar je toe! Winkels en restaurants bezorgen bij jou thuis. Om mensen die thuis zitten te helpen, om voorraden niet te hoeven weggooien en om de inkomstenverliezen van ondernemers te verkleinen.”
Hoe het werkt De stichting Kampen Partners heeft met de binnenstadsondernemers een website gemaakt om iedereen een actueel overzicht te bieden. Hoksbergen nodigt alle inwoners van de gemeente Kampen uit om hiervan gebruik te maken: “Kies uit winkels of horeca en bekijk welke ondernemer aanbiedt om de producten, eten of drinken bij je thuis te bezorgen. Via de website, telefonisch of via mail kun je bestellen bij de ondernemers. Er komen dagelijks nieuwe aanbieders bij!”
Cadeaubonnen en boodschappenboxen Citymarketeer Roeland Tameling vult aan: “Door het Corona-virus zakt de omzet van winkeliers en horecaondernemers natuurlijk als een baksteen, de winkelstraat is leeg en de winkels zelf ook. Hiermee geven we in Nederland goed gehoor aan het advies om binnen te blijven. Gezellig winkelen of uit eten gaan is nu even niet aan de orde. Daarom vragen we alle mensen ook een of meer cadeaubonnen te bestellen bij de ondernemers zelf of bij Kampen Partners. Het eerste is het beste, want dan hebben de ondernemers direct cash en dat hebben ze hard nodig. Voor het tweede kun je terecht op www.kampenkado.nl.” Tameling wijst daarnaast op een andere sympathieke actie: 'Support your locals IJsseldelta'. Consumenten kunnen via www.supportlocals-ijsseldelta.nl online een boodschappenpakket bestellen met allerlei producten uit Kampen en omgeving.

Creatieve initiatieven Via diverse sociale media kanalen houdt Kampen Partners iedereen op de hoogte van nieuwe initiatieven. Kijk op www.facebook.com/hanzestadkampen, daar komen de leukste initiatieven altijd voorbij! 
Lees verder!

Geniet van een heerlijke proeverij!

Bokbierdag Kampen

Het najaar staat voor de deur, hoog tijd om te gaan genieten van mooie najaarsbieren. Traditiegetrouw organiseren wij de tweede zaterdag van oktober Bokbierdag Kampen inclusief de Bokbiertocht door de historische binnenstad van Kampen. Vanwege de RIVM-richtlijnen heeft de organisatie van de Bokbierdag besloten om de dag op een andere wijze in te vullen zodat er geheel Coronaproof en veilig genoten kan worden van heerlijke najaarsbieren. Wat is er anders ten op zichte van andere edities? Allereerst komt de Bokbiertocht door de binnenstad van Kampen te vervallen. In plaats daarvan hebben we in De Leuke Hanzestad een fantastische locatie gevonden waar we met 75 bierliefhebbers kunnen genieten van heerlijke bieren. Coronaproof De Bokbierdag is geheel Coronaproof. Voor alle gasten is een zitplaats gereserveerd en wordt er voldoende rekening gehouden met afstand tot andere gasten. In plaats van café naar café te lopen ontvang je een strippenkaart waarbij je zelf een 'wandeling' maakt langs de verschillende bokbieren. Locatie De Leuke Hanzestad is een fantastische locatie die voor de Bokbierdag Kampen wordt omgebouwd tot een sfeervol binnenterras in festivalsfeer. Loungezitjes, bartafels, sfeerverlichting en livemuziek zorgen ervoor dat de Bokbierdag dit jaar een relaxte dag is waarbij genoten kan worden van verschillende bieren en happen. Tijdblokken De Bokbierdag bestaat uit twee dagen, met gezamenlijk drie tijdsblokken. Je koopt een ticket voor één tijdsblok. Op vrijdag 16 oktober is er een tijdsblok van 18.00 tot 21.30 uur. Op zaterdag 17 oktober zijn er twee tijdsblokken: van 15.00 tot 18.00 uur en van 18.30 uur tot 22.30 uur. Voor de zondag is er een ticket te boeken van 15.00 - 19.00 uur.  Tickets Tickets voor de Bokbierdag zijn te verkrijgen via de ticketshop in het menu. Een deelnameticket kost €12,50 per persoon. Je koopt een ticket voor één van de drie tijdsblokken. Je krijgt voor het deelnamebedrag een strippenkaart voor vijf proefglazen bokbier. Je kunt zelf een keuze maken welke bokbieren je wilt proeven. Bokbier en spijs Dit jaar is de Bokbierdag eerder een festival dan een proeverij. Naast de bokbieren kun je genieten van lekkere gerecht uit één van de foodtrucks. Op het menu staan heerlijke burgers en malse spareribs. Wil je delen? Bestel dan een goed gevulde hapjesplak, nacho's of een portie warme snacks.Kijk voor meer informatie en het boeken van tickets op: www.bokbierdagkampen.nl. ...
Lees verder!

En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
Twee keer per jaar is er in Kampen de Open Huizen Dag, een dag dat veel woningen zonder afspraak vrijblijvend bezichtigd kunnen worden. Een prachtige kans om jezelf goed te oriënteren en meerdere woningen op een dag te bekijken.

De Open Huizen Dag is een effectief middel voor verkopers om hun huis te verkopen. Woningen die aan de Open Huizen Dag deelnemen, worden sneller verkocht dan woningen die hier niet aan meedoen. "Het lijkt er op dat de Open Huizen Dag voor veel consumenten een mooi moment is om hun woning te koop aan te bieden", zegt NVM-woordvoerder Roeland Kimman.

In Kampen doen niet alleen NVM-makelaars mee aan de Open Huizen Dag, ook makelaars die niet bij de NVM aangesloten zijn, openen deze dag vrijblijvend hun deuren voor woningzoekers.

De Open Huizen Dag is niet alleen voor de verkopende partij interessant, geeft Alex van Erven van Alex Makelaardij aan. "Het is een geweldig mooi moment voor mensen om zich vrijblijvend te oriënteren, zeker nu de rente superlaag is. Huizenprijzen liggen een stuk lager dan voorheen en dat is voor de potentiële huizenkoper een mooi moment om op een laagdrempelig manier kennis te maken met een huis." Volgens Alex kunnen kopers zich nog wel eens opgejaagd voelen, of het idee hebben dat ze een bepaalde verplichting hebben naar de makelaar of de verkopende partij. "Hoewel dat ook op 'normale dagen' helemaal niet zo is, kan zo'n Open Huizen Dag dat gevoel wegnemen. Op zo'n dag is een bezoekje aan een huis toch wat gemoedelijker. Bovendien is het voor de woningzoeker ideaal dat hij meerdere woningen op één dag kan bekijken." Bijna dertig huizen van Alex Makelaardij openen zaterdag hun deuren.


Geert-Harm van der Maat, van Van der Maat Makelaardij, beaamt dat. "Soms hebben mensen het idee dat het bekijken van een woning verplichtingen schept, ook al staat er overal dat het vrijblijvend is. Met de Open Huizen Dag wordt die drempel verlaagd." En als verkopende partij vergroot je op die manier de kansen op verkoop van de woning, wil hij daar maar mee aangeven. "De vorige Open Huizen Dag hebben we heel veel bezoekers gehad en dat leverde veel serieuze gesprekken op", geeft hij aan. "En al doet die kijker zelf geen bod, hij prijst de woning misschien wel aan bij bekenden die ook op zoek zijn naar een nieuw huis", onderstreept hij het belang van de open dag. Via Van der Maat Makelaardij zijn zaterdag elf woningen te bezichtigen.

"Een hartelijke ontvangst van enthousiaste huizenverkopers, die graag hun stulpje aan anderen willen laten zien." Dat is volgens Jeroen Hofstede van Sinke Makelaars de Open Huizen Dag in een notendop. "Ik denk dat de Open Huizen Dag zaterdag weer goed bezocht zal worden, want de markt is weer in beweging! Er zijn meer kopers op de markt en we hebben ongeveer dertig woningen die meedoen aan de Open Huizen Dag."

Een kleine 45 huizen die via Meuleman Makelaardij te koop worden aangeboden, openen zaterdag hun deuren. "En dat zijn heel verschillende huizen, van appartementen tot vrijstaande woningen", stelt Kim Post van Meuleman Makelaardij. De laatste jaren is de Open Huizen Dag een heel groot succes. "We verkopen in de week voor de Open Huizen Dag al meer woningen. Mensen voelen dan denk ik de druk", lacht Kim. Maar ook tijdens de Open Huizen Dag en in de week erna worden woningen verkocht. Het succes zit 'm volgens Kim in het laagdrempelige. "Twijfel je over een woning, dan kun je deze dag gewoon binnen stappen. En je bent niet gebonden aan tijdstippen. Je hoeft geen vrij te nemen van je werk", om maar wat voordelen te noemen. "De eigenaren zijn thuis en kunnen de woning laten zien."

Bij Berg Makelaardij doen 50 woningen mee aan de pen Huizen Dag. "Het is altijd een succes", vertelt Petra van Lente enthousiast. "Het is op zaterdag. Mensen hoeven geen afspraak te maken, maar kunnen zo binnen lopen. En als ze eenmaal binnen zijn en ze vinden het wat, dan is ons kantoor geopend voor verdere informatie."

Ben je op zoek naar een nieuwe woning? Heb je een leuk huis te koop zien staan, waar je graag even binnen wil kijken? Wil je graag weten of jouw comfortabele hoekbank wel past in de woonkamer van dat leuke huisje dat je op het oog hebt? Zaterdag 28 maart is de Open Huizen Dag in Kampen: huiseigenaren die hun huis te koop hebben staan, openen van 11.00 tot 15.00 uur hun deuren voor woningzoekers.

Deelnemende makelaars

Meuleman Makelaardij
Vloeddijk 44 Kampen
(038) 3322404
info@meulemanmakelaardij.nl
www.meulemanmakelaardij.nl

Berg Makelaardij
Burg. van Engelenweg 52b IJsselmuiden
(038) 333 56 20
info@bergmakelaardij.nl
www.bergmakelaardij.nl

Alex Makelaars
Burgwal 87 Kampen
(038) 3336633
info@alex-makelaars.nl
www.alex-makelaars.nl

Sinke Makelaardij
Meeuwenweg 2 Kampen
(038) 3322055
infokampen@sinkebv.nl
www.sinkemakelaardij.nl

Van der Maat Makelaardij
Hanzelaan 12 Kampen
(038) 8520567
info@vandermaatmakelaardij.nl
www.vandermaatmakelaardij.nl

Woonstaat
Kreeft 48 IJsselmuiden
(038) 7502995 of 06-51308708
info@woonstaat.nl
www.woonstaat.nl

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media