En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
Professionele kunst in huiselijke sfeer
Weg van Kunst is een kunstroute door de oude binnenstad van Kampen, die georganiseerd en gerealiseerd wordt door een toegewijde werkgroep van vrijwilligers bestaande uit kunstenaars, creatieve geesten en liefhebbers. Maar zonder de hulp van sponsoren zouden ze nergens zijn.

Dit weekend wordt weer een prachtige kunstwandeling door Kampen georganiseerd. Rode lopers wijzen u de weg door de mooie binnenstad. U kunt op verschillende locaties van interessante kunst genieten en boeiende kunstenaars ontmoeten.

Wij zien ernaar uit u op de route tegen te komen!

Over de rode loper...
Je kunt op je eigen tempo en naar eigen inzicht en smaak de kunstroute afleggen. Het is mogelijk om alles in één dag te bekijken, of je komt de volgende dag nog een keer. De kunstroute is uitstekend te voet of per fiets af te leggen. Op zo'n twintig locaties wordt je gastvrij ontvangen. Weg van Kunst biedt de mogelijkheid om professionele kunst in huiselijke sfeer te bewonderen. Bij de huizen die meedoen hangt de vlag uit en is de rode loper voor u uitgerold. Goed herkenbaar dus welke huizen meedoen! 

Het is niet alleen bijzonder om kunst te bekijken op deze locaties, maar je kunt ook met de kunstenaars een praatje maken. Zij zullen er het hele weekend bij zijn om bezoekers te vertellen over hun werkwijze en visie. Het meeste werk is te koop in overleg met de kunstenaar.


Dit weekend:

Weg van Kunst op zaterdag 18 en zondag 19 april. Beide dagen zijn de locaties geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.


Van harte welkom!

Wie doen er mee? 

STEDELIJK MUSEUM KAMPEN
Oudestraat 133
Bob Negryn FOTOGRAFIE

CAFÉ EIGENWIJS
Plantage 7
Koffie, thee en gebak

JUFFERTJES VOOR ALTIJD
Broederstraat 37b
Cynthia van den Bor SCHILDERIJEN

Bovennieuwstraat 107
Linda Westera TEKENINGEN

GRAFISCH ATELIER KAMPEN
Hofstraat 78 GRAFIEK

Bovennieuwstraat 60
Heleen van der Meer TASSEN(DESIGN)

HUIZE MARGARETHA
Burgwal 45
Special Art; De Schakel, De Spanker SCHILDERINGEN

SNS HISTORISCH CENTRUM
FRANS WALKATE ARCHIEF
Burgwal 43 Koffie, thee, gebak
Jan Baas SCHILDERIJEN

Bovennieuwstraat 21
Ton Dirven FOTOGRAFIE

Schoolstraat 3
Age Hartsuiker SCHILDERIJEN

HET AFSCHEIDSHUIS
Burgwal 26
Francis Hoogland GRAFIEK/SCHILDERIJEN

Burgwal 25
Reinder Homan ETSEN

Burgwal 24
Betty Paanakker BEELDEN-BRONS

Koornmarkt 18
Tineke van Veen INSTALLATIE/GLASKUNST

KOORNMARKTSPOORT
IJsselkade 1
Barbara Polderman BEELDEN

SMEDERIJ SVEN DE LANG
Voorstraat 16
Linda Ezerman SIERADEN/OBJECTEN

HUYS DER KUNSTEN
Voorstraat 20
Sigrid Spier PAPIERKUNST/ILLUSTRATIE

HUIZE MARIA
IJsselkade 25
work#art, Marjo van den Bekerom INSTALLATIE/BEELDEN

IJsselkade 28
Coen Vernooij DRAADSCULPTUREN

SYNAGOGE
IJsselkade 33
Weggetjes naar de vrijheid HISTORIE WOII

SIGARENFABRIEK "DE OLIFANT"
Voorstraat 100-108 KERAMIEK
Marja Kennisoor oo KERAMIEK K

"DE EENHOORN" KOFFIE EN THEE
Oudestraat 103
Renske Leeuw PAPIERKUNST

Kijk voor meer informatie op: www.wegvankunst.nl 

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media