En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
Wethouder Eibert Spaan overhandigt de eerste exemplaren van het Kamper Kompaspoort, een symbolisch paspoort voor iedereen die achter de nieuwe werkwijze staat en zich hiervoor wil inzetten.

"We liggen op koers om vernieuwing in de maatschappelijke ondersteuning vorm te geven, maar er zijn ook nog veel uitdagingen te gaan. Door met elkaar in verbinding te blijven, kunnen we elke storm trotseren." Dat is de conclusie van de bijeenkomst 'Alle Hens Aan Dek' van maandag over de voortgang van Kamper Kompas.

Inspirerende verhalen

Het Kamper Kompas is ontwikkeld als antwoord op de komst van de nieuwe zorgtaken voor de gemeente. De nieuwe zorgwethouder Eibert Spaan is onder de indruk van wat de samenwerking tussen tientallen betrokken organisaties in anderhalf jaar tot stand heeft gebracht. "Het Kamper Kompas is nog springlevend en richtinggevend aan wat we doen in de zorg, maar het is ook alle hens aan dek. We staan er niet alleen voor als gemeente, maar we doen het sámen."

Het Kamper Kompas wordt steeds concreter. Er wordt al ervaring opgedaan bij het Centrum voor Jeugd en Gezin en met de projecten Wortmanflat en Wijkgerichte Ouderenzorg Brunnepe/Hanzewijk. Verder zijn tot nog toe 56 initiatieven spontaan ontstaan waaruit de kracht van de Kamper samenleving blijkt, zo laat een filmpje zien. Die initiatieven zijn samengebracht onder de noemer KamperKracht. Voorbeelden zijn de Weggeefschuur voor bruikbare spullen, het plaatsen van bloembakken door bewoners om hun straat leuker te maken, koken voor mensen uit de buurt en meehelpen in de schoolbibliotheek.


Welzijnsmedewerker Anne Louise Sikkema vertelt enthousiast over 'Geert van Wou aan 't roer' waarin bewoners met diverse activiteiten en acties hun buurt positief op de kaart zetten. "Het is geweldig om te zien hoe bewoners met elkaar contact hebben, terwijl ze hun buren eerst nauwelijks kenden." Sikkema noemt succesfactoren die belangrijk zijn om wijk-werk te laten slagen: "Iedereen kan meedenken en meedoen, betrek iedereen erbij, lever maatwerk en blijf communiceren. Mensen vinden het niet erg om 'nee' te horen, maar wel om niets te horen; onduidelijkheid is funest."

Na alle inspirerende verhalen gaan de aanwezigen in groepjes uiteen om van elkaar te leren en te horen waar ze tegenaan lopen. Ook worden er A4-tjes uitgedeeld waarop de deelnemers kunnen aangeven welke ondersteuning zij nog nodig hebben bij de uitvoering van het Kamper Kompas en wat zij zelf kunnen bieden om zo nieuwe stappen richting 2017 te kunnen zetten.

'Alle hens aan dek'

Betrokkenen en belanghebbenden zijn vorige week maandag tijdens de 'Alle Hens Aan Dek' bijeenkomst bijgepraat over de meest recente stappen rondom het Kamper Kompas: het model voor de organisatie van de zorg en ondersteuning in Kampen dat de gemeente samen met betrokkenen ontwikkelt als antwoord op de komst van de nieuwe zorgtaken. Het Kamper Kompas is het resultaat van een co-creatie, die in oktober 2013 van start is gegaan. Dit model geeft het gezamenlijke toekomstbeeld over hoe de toegang, zorg en ondersteuning voor de inwoners van Kampen in 2017 is georganiseerd. Daarmee is een stevige basis gelegd voor de verdere onderlinge samenwerking.

De doorontwikkeling van het model is nog in volle gang. Begin 2017 moet het Kamper Kompas gereed en ingevoerd zijn. Ook het verder vormgeven wordt samen met alle betrokkenen gedaan. Waar mogelijk wordt de werkwijze van het Kamper Kompas al toegepast of wordt al gewerkt vanuit de principes van het Kompas, zoals het aansluiten bij de vraag van de inwoner en uitgaan van de eigen kracht van inwoners.

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media