Ga naar bezorgeninkampen.nl

Thuis genieten? Bestel via bezorgeninkampen.nl!

Ga naar bezorgeninkampen.nl

In deze bijzondere tijd moeten we elkaar een beetje extra helpen. Vanwege het coronavirus zijn veel mensen aan huis gebonden en restaurants zijn gesloten. Ondernemers uit Kampen hebben daarom de handen ineen geslagen met een creatieve oplossing: www.bezorgeninkampen.nl. In de woorden van binnenstadsmanager Leo Hoksbergen: “Heb je thuis iets nodig uit de winkel of zin in lekker eten? De binnenstad van Kampen komt naar je toe! Winkels en restaurants bezorgen bij jou thuis. Om mensen die thuis zitten te helpen, om voorraden niet te hoeven weggooien en om de inkomstenverliezen van ondernemers te verkleinen.”
Hoe het werkt De stichting Kampen Partners heeft met de binnenstadsondernemers een website gemaakt om iedereen een actueel overzicht te bieden. Hoksbergen nodigt alle inwoners van de gemeente Kampen uit om hiervan gebruik te maken: “Kies uit winkels of horeca en bekijk welke ondernemer aanbiedt om de producten, eten of drinken bij je thuis te bezorgen. Via de website, telefonisch of via mail kun je bestellen bij de ondernemers. Er komen dagelijks nieuwe aanbieders bij!”
Cadeaubonnen en boodschappenboxen Citymarketeer Roeland Tameling vult aan: “Door het Corona-virus zakt de omzet van winkeliers en horecaondernemers natuurlijk als een baksteen, de winkelstraat is leeg en de winkels zelf ook. Hiermee geven we in Nederland goed gehoor aan het advies om binnen te blijven. Gezellig winkelen of uit eten gaan is nu even niet aan de orde. Daarom vragen we alle mensen ook een of meer cadeaubonnen te bestellen bij de ondernemers zelf of bij Kampen Partners. Het eerste is het beste, want dan hebben de ondernemers direct cash en dat hebben ze hard nodig. Voor het tweede kun je terecht op www.kampenkado.nl.” Tameling wijst daarnaast op een andere sympathieke actie: 'Support your locals IJsseldelta'. Consumenten kunnen via www.supportlocals-ijsseldelta.nl online een boodschappenpakket bestellen met allerlei producten uit Kampen en omgeving.

Creatieve initiatieven Via diverse sociale media kanalen houdt Kampen Partners iedereen op de hoogte van nieuwe initiatieven. Kijk op www.facebook.com/hanzestadkampen, daar komen de leukste initiatieven altijd voorbij! 
Lees verder!

En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
"Ik wil weten, voelen, zien wat vroeger (1300-1500) de transportondernemers voelden. Altijd buiten, dikke wollen kleding..." Ton Kruithof begint vandaag aan een grote uitdaging. Hij gaat per rijtuig naar Hanzestad Lübeck, zoals dat vroeger gebeurde. Speciaal voor die reis heeft hij een rijtuig, een oude kaasbrik, gekocht en zelf opgeknapt.

Kruithof heeft het rijtuig wel in de oorspronkelijke staat gehouden."Het rijtuig heeft houten wielen, met een ijzeren hoepel er om. Ik heb alles zelf gerestaureerd en zelf een huif genaaid. Het enige luxe dat ik meeneem op mijn reis, is mijn iPhone, mijn GPS-apparaat en een oplader."

Het oorspronkelijke doel van Kruithof was om in drie etappes een tocht langs de Hanzesteden te maken. Dit jaar zou hij van Kampen naar Stralsund reizen, volgend jaar van Stralsund naar Königsberg en over twee jaar van Königsberg weer terug naar Kampen. De bedoeling was dat hij dan op 15 juni in Kampen zou aankomen, als ook de Internationale Hanzedagen in Kampen zijn. Dat idee strandde echter. Kruithof kreeg van de gemeente Kampen niet de medewerking die hij wilde.

Omdat zonder de steun van de gemeente zijn reis weinig zin had, en omdat hij dit jaar krap in de tijd zit, heeft Kruithof zijn plannen aangepast. Hij maakt nu, in samenwerking met de Koggestichting, een reis naar Lübeck, waar hij een oorkonde en een kist vol met spullen van de Kogge aanbied, met de boodschap dat de Kogge eraan komt. Ook start zijn tocht nu niet in Kampen, maar in bij de grensovergang Bourtange.


Zijn Hanzetocht is een grote uitdaging, want hij weet nu nog niet waar hij onderweg zal slapen. "Ik maak per dag een tocht van maximaal 40 kilometer", vertelt Kruithof. "Ik vertrek elke dag klokslag tien uur. Zo rond een uur of drie, vier ga ik uitkijken naar een plek waar ik kan overnachten. Dat kan een boer zijn, of een paardenman... Als er maar een lege wei, of eventueel een lege stal is voor mijn twee paarden. Ik kan zelf in mijn rijtuig slapen en voor mijn groom heb ik een tentje bij me die we op kunnen zetten." Het vinden van zo'n slaapplek kan dan nog wel even duren, is Kruithofs ervaring. Hij verwacht wel dat het zal lukken. "Paardenmensen onder elkaar leggen al snel contact. Je hebt dezelfde hobby, je hebt direct wat om over te praten", weet Kruithof. En hoewel hij vol vertrouwen is dat het wel lukt om een slaapplek te vinden, is dat niet weten waar hij en zijn groom terecht zullen komen, elke dag opnieuw de grootste uitdaging. "En ik weet ook nog niet precies hoe mijn route naar Lübeck loopt", voegt hij er nog aan toe. "Ik weet ongeveer de route, maar het kan maar zo zijn dat ik, na kilometers lang een pad gevolgd te hebben, stuit op een hekje waar ik niet doorheen kom. Dan moet ik weer terug en een andere route zoeken. Of ik moet een rivier oversteken, maar de brug is te smal. De volgende brug kan dan zomaar kilometers om zijn. Ik bekijk daarom ook per dag hoe we rijden. En ik vraag advies aan de mensen waar ik overnacht heb."

Ton Kruithof moet voor zijn route naar Lübeck op zoek naar wegen die begaanbaar zijn met zijn rijtuig. "Vroeger reden ze met paard en wagen over Hessenwegen, vaste trekroutes in Europa. Dat zijn nu veelal geen karresporen meer, maar vijfbaans snelwegen, waar ik met mijn rijtuig niet op kan en mag rijden." Overigens waren die Hessenwegen vroeger ook al driebaans, vertelt Kruithof. "Als een weg erg modderig was, dan was zo'n pad niet meer te bereiden en dan gingen ze er naast rijden. Totdat dat nieuwe pad ook te modderig was en men daar weer naast ging rijden. Zo werden die wegen vroeger al best breed", legt de Kampenaar uit.

Ton Kruithof vertrekt vandaag per vrachtwagen naar Bourtange. Rond het middaguur zal hij vervolgens met zijn rijtuig starten voor zijn Hanzetocht. Vanaf daar is het ongeveer 400 kilometer naar Lübeck. Het is de bedoeling dat hij 25 juni weer terug is in Kampen.

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media