En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
Zaterdag vindt de vierde editie van de Leuke Lange Zaterdag plaats! Ditmaal is het thema 'Kampen Speelstad', een thema voornamelijk gericht op kinderen. Zaterdag 20 juni zullen de winkels weer verruimde openingstijden hebben tot 20:00 en worden er vanaf 13:00 verschillende (kinder)activiteiten in de Oudestraat en zijstraten zoals de Geerstraat georganiseerd. Komen jullie ook?

Knutsel raak op de Leuke Lange Zaterdag

Altijd al je eigen tekening op een tas of T-shirt willen maken, het kan op de Leuke Lange Zaterdag. Op deze dag is er een plek voor alle creatieve kinderen, om hun mooiste tekeningen te maken onder begeleiding van een echte kunstenares. Daarnaast is er voor de kleinere creatievellingen een plek ingericht waar ze de mooiste tekeningen kunnen tekenen of de mooiste kleurplaten kunnen inkleuren. Tekenen ze liever met stoepkrijt? Geen probleem op de Leuke Lange Zaterdag, want alles kan!

Op welk dier lijkt je vader of moeder?

Kom erachter tijdens de Leuke Lange Zaterdag. In het oude pand van De Lange Schoenen, naast de Hema, komt Willien van Dam met haar Zeven Verkenners! Zij is bekend van het tv-programma op SBS6 'Popster' met haar Lion King act. Voor de Leuke Lange Zaterdag neemt zij de Zeven Verkenners, een wijs team van bespeelbare dierenpersonages mee en gaat zij samen met de kinderen op zoek naar het verborgen dier in alle papa's en de mama's. Zet als aandenken je papa of mama op de foto met het dier waar ze het meest op lijken!


Spellen van vroeger

Tijdens de Leuke Lange Zaterdag houden wij ook rekening met de allergrootste kinderen; namelijk de vaders en moeders. Benieuwd hoe goed je vader en moeder nog zijn in het buitenspelen? Neem ze dan mee naar de binnenstad en laat ze tollen, springen en hoelahoepen!

Live Life

Het evenement is pas op 1 juli, maar op de Leuke Lange Zaterdag is Live Life ook van de partij! Het oude pand van schoenenspeciaalzaak De Lange staat die dag bomvol activiteiten. Zo kunnen de kinderen daar met de Zeven Verkenners kennismaken, maar kunnen de kinderen nog meer op de papa's en mama's lijken door zich te laten schminken in bijvoorbeeld één van de dieren waar papa of mama het meest op lijkt. Wil je liever een ander schminkontwerp, alles is mogelijk! Schminken kan van 11:00 tot 14:30.

Circusplein

Een balletje omhoog gooien kan iedereen, maar kun jij het ook met twee of misschien wel met drie ballen tegelijk? Kom het jongleren oefenen op de Leuke Lange Zaterdag en misschien ontdek jij wel een van je verborgen talenten! Is het jongleren met drie ballen veel te makkelijk voor jou, probeer het dan eens met de kegels of met de ringen die er liggen en wordt een echt jongleerkampioen. Ben jij beter met een diabolo of heb je altijd al willen weten hoe dat ene trucje nu zat met de devilstick? Op de Leuke Lange Zaterdag kun je alles uitproberen. Haal alles uit de kast en laat iedereen zien hoe goed jij bent op de Leuke Lange Zaterdag!

Full Color Festival

20 juni, is dat ook niet de dag dat het Full Color Festival plaatsvindt? Ja, dat klopt! Die zaterdag slaan de beide organisaties de handen ineen en zal er een trein met locomotief pendelen tussen de Leuke Lange Zaterdag en het Full Color Festival. Even de sfeer proeven op het Full Color Festival of vice versa, het kan die dag! Voor meer informatie over het programma van het Full Color Festival kun je een bezoekje brengen aan hun website www.fullcolorfestivalkampen.nl.

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media