Niet alle zorg valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. Zo zijn verpleging en verzorging thuis onderdeel van het basispakket van je zorgverzekering en is het Rijk verantwoordelijk voor de zorg aan volwassenen en kinderen die de hele dag intensieve zorg en toezicht dichtbij nodig hebben (Wet langdurige zorg). Ook zijn er in de gemeente Kampen verschillende organisaties actief waar je met een vraag terecht kunt.
Stichting Welzijn in Kampen
Stichting Welzijn in Kampen verbindt inwoners en organisaties en zorgt ervoor dat in Kampen iedereen mee kan doen. SWiK is er voor onder andere: mantelzorgondersteuning, ondersteunen en stimuleren van vrijwilligerswerk, wijkgericht welzijnswerk (het faciliteren van initiatiefrijke inwoners en het (laten) ondersteunen van kwetsbare inwoners), seniorenwerk en (ambulant) jongerenwerk, vluchtelingenwerk, vervoersservice voor senioren en hulpbehoevenden en informatie, advies en begeleiding met name op het gebied van sociale zekerheid, WW, WIA, Wajong, en sociale voorzieningen zoals WWB en AOW.
Kijk voor meer informatie op www.welzijnkampen.nl
Lees verder voor meer hulporganisaties waar je terecht kunt met vragen.
MEE IJsseloevers maakt meedoen mogelijk. MEE is er voor alle mensen die hierin door hun kwetsbaarheid of beperking worden belemmerd. En hun naasten. Voor vragen op alle leefgebieden, ongeacht leeftijd of zorgzwaarte. Altijd onafhankelijk, en voor iedereen kosteloos.
Kijk voor meer informatie op www.meeijsseloevers.nl
Sociale ombudsfunctie
Heb je vragen of opmerkingen over de uitvoering van de zorgtaken door de gemeente en/of organisaties? Vanaf 1 juli 2015 kun je hiervoor terecht bij de sociale ombudsman/-vrouw van de gemeente Kampen. Eind juni maakt de gemeente bekend wie de sociale ombudsman/-vrouw wordt en op welke wijze hij/ zij bereikbaar is.
Veilig Thuis IJsselland
Veilig Thuis IJsselland is er voor iedereen, jong en oud, die te maken heeft met huiselijk geweld of kindermishandeling. Veilig Thuis geeft advies en biedt ondersteuning, ook aan professionals.
www.vooreenveiligthuis.nl of bel gratis 0800-2000 (24/7 bereikbaar). Is er sprake van directe nood? Bel dan 112!
KamperKracht: Inspireer of laat u inspireren
Kamperkracht is een initiatief waarbij de samenleving elkaar inspireert met leuke en bijzondere verhalen, ideeën en tips over maatschappelijk meedoen in Kampen. Er gebeurt al heel veel in Kampen, KamperKracht maakt dit zichtbaar.
Kijk voor meer informatie op www.kamperkracht.nl
Jeugdwet
Vragen over opgroeien, opvoeden en ondersteuning daarbij?
Centrum jeugd en gezin (CJG Kampen)
Wederiklaan 56, Kampen
www.cjgkampen.nl of bel (038) 3370030.
Wet maatschappelijke ondersteuning
Vragen over hulp en ondersteuning thuis?
Meedoenbalie stadhuis
Burgemeester Berghuisplein 1, Kampen
www.kampen.nl of bel 14-038
Zorgverzekeringswet
Vragen over verpleging of verzorging thuis?
Neem contact op met je huisarts of zorgverzekeraar
Wet langdurige zorg
Vragen over wonen, zorg en verblijf in een instelling?
Centrum Indicatiestelling Zorg
www.ciz.nl of bel 0900-1404
Participatiewet
Vragen over werk en bijstand?
Gemeente Kampen
Burgemeester Berghuisplein 1, Kampen
www.kampen.nl of bel 14-038
Vragen over werkloosheid en arbeidsongeschiktheid?
UWV
www.uwv.nl
www.hoeverandertmijnzorg.nl
www.regelhulp.nl