En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
Na de gezellige Kamper Ui(t)dag van gister kijken we al weer uit naar het weekend! Er staan er morgen nog tal van leuke evenementen op de agenda. Kom naar de historische Kamper binnenstad en geniet van het Creaspektakel, het Stripspektakel of een interessante wandeling door het Buitenkwartier. Zin om te fietsen en de drukte van de stad even te ontvluchten? Fiets dan naar het Kampereiland, daar wordt voor de 20e keer de Oogstdag georganiseerd met leuke activiteiten voor jong en oud!

Genoeg redenen dus om naar Kampen te komen...Hieronder een handig overzicht van alles evenementen:

Creaspektakel 2015

Op zaterdag 15 augustus vindt in de historische binnenstad van Kampen voor de vierde keer het Creaspektakel plaats. Ook dit jaar kunt u weer genieten van de vele kraampjes met de nieuwste hobbyartikelen. Daarnaast kunt u kijken naar leuke demo's en mini-workshops waar de nieuwste technieken worden gedemonstreerd.

Het Kamper Stripspektakel
De leukste en gezelligste stripbeurs van Nederland wordt aanstaande zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur weer georganiseerd in Kampen. Circa 85 kramen, 55 tekenaars en scenaristen, illustratoren van kinder-en prentenboeken, uigevers, fanclubs en infostands, kinderactiviteiten, workshops en gezellige muziek...de stad Kampen staat aanstaande zaterdag in het teken van strips!

De kramen zijn verdeeld over de Oudestraat en het van Heutszplein. Het programma van de dag is te vinden op het Koeplein en op het van Heutszplein. Houd de aankondigingen ter plaatse goed in de gaten voor het precieze aanbod en tijden.

Oogstdag Kampereiland

Op zaterdag 15 augustus vindt de jaarlijkse Oogstdag Kampereiland weer plaats bij de Museumboerderij 'Erf 29' aan de Heultjesweg 31 in Kampen. Van 11.00 – 17.00 uur zijn er demonstraties hooien, oogsten en ploegen te zien. Daarnaast zijn er activiteiten die traditioneel bij de Oogstdag passen. Zo is er een oldtimer tractoren show, een markt met streekproducten, een optreden van een klederdrachtgroep en zijn er diverse kinderattracties.

De toegangsprijs bedraagt € 3,- per persoon (kinderen tot 12 jaar zijn gratis).

Meer informatie vind je op www.hetkampereiland.nl en www.erf29.nl.

Stadswandeling door het Buitenkwartier

Zaterdag 15 augustus organiseert cultuurZIEN de derde stadswandeling van deze zomer. Om 14.00 uur wordt gestart vanaf De Botermarkt. De wandeling heeft als thema de geschiedenis van het Buitenkwartier en duurt ongeveer 1,5 uur.

De deelnamekosten bedragen €6,– (met biebpas € 5, –). Aansluitend kan op eigen gelegenheid de Buitenkerk worden bekeken. 

Zaterdagmiddag muziek

In de zomermaanden vinden er unieke zaterdagmiddagconcerten plaats in de Bovenkerk van Kampen. Kom genieten! Hieronder het overzicht van alle concerten die nog volgen:

Zaterdag 15 augustus 2015 15:00
Bach rond de speeltafel door het Embergher Quintet
Sebastiaan de Grebber en Pauline Ulderink (mandoline), Ruth Rouw (mandola), Ferdinand Binnendijk (liuto cantabile), Alex Timmerman (gitaar)

Zaterdag 29 augustus 2015 15:00
Bovenkerkkamerkoor m.m.v. Sander van der Houten

Kom en geniet van deze bijzondere concerten!

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media