En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
De deur zwaait open. Binnen wacht een goed glas ranja. Suzanne (Suus) heeft de dagelijkse leiding. Zus Patricia vult aan en vliegt in wanneer het nodig is bij grote partijen, beurzen, markten en braderieën. De droom van Zus en Suus is werkelijkheid. De zussen organiseren creatieve kinderfeestjes en workshops en vonden een gastvrij onderdak bij 'Smallsteps' aan het Harmoniepad. Deze week in Willem over de Vloer een onvergetelijk feestje.

Fantasie prikkelen

Zus en Suus komen uit Brummen. Onder de rook van Zutphen.

"De liefde bracht mij richting Kampen", vertelt Suzanne. "Mijn man is een Kampenaar. Inmiddels woon ik hier vijf jaar. Een heerlijke stad." Suzanne studeerde personeel en arbeid aan de hotelschool. Een opleiding tot uitvoerend horecaondernemer. "Als achtjarige stond ik achter de tap bij de plaatselijke voetbalvereniging onder toeziend oog van opa. Mijn ouders hebben een autobedrijf, mijn zus doet verkoop en styling. Ondernemen zit in de genen. Toch is het er nooit van gekomen. Ik bruis van de ideeën, maar ben denk ik niet commercieel genoeg. Geen geboren verkoper. Het enthousiasme van een groep kinderen geeft me meer energie."

Suzanne verloor haar baan en besloot haar droom te realiseren. "Ik kan voor mezelf zorgen en heb een goed stel hersenen. Het moment was daar. Zo voelde het. Begin maart stond ik onverwachts op straat, een maand later was het rond. Had ik een ondernemersplan geschreven en kreeg ik de ruimte om voor mijzelf te beginnen. Smallsteps kende ik. Mijn kinderen zitten op het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang. Zelf ben ik actief in de oudercommissie. Alsof het zo moest zijn, attendeerde het locatiehoofd mij op een vrije ruimte. 'Ik zie een mooie samenwerking', zei hij. Van het een kwam het ander."

De onderwijsinspectie, de verhuurder, de GGD, de Gemeente en alle denkbare instanties gingen akkoord. Veiligheid gaat immers boven alles. "Een week voor de definitieve startdatum was alles rond. Met behulp van vrienden en familie hebben Patricia en ik de ruimte ingericht. In de meivakantie ben ik gestart. Een feest om de eerste kinderen te zien knutselen. Wat ik voor ogen had, klopte. Een droom die mij en zus ongekende energie gaf.

Suzanne geeft creatieve workshops voor zowel kinderen als volwassenen en creatieve kinderfeestjes. "Als er een jarige is, pakken we eerst de cadeautjes uit, versieren we samen de taart en drinken we ranja. De workshop kiezen de kinderen zelf uit een groot aantal voorbeelden. Geschikt voor jongens en meisjes van 4 tot 12 jaar. Na afloop wachten er pannenkoeken en een broodje knakworst. Als er dan nog tijd is, gaan we buitenspelen. Na tweeënhalf uur is het feestje voorbij en ruim ik op. De reacties zijn geweldig."


"Ik werk veel met mozaïek, gekleurde kralen en klei. Kleien voor kinderen en volwassenen. Je kunt er alles mee maken. Van poppetjes en muurhangers tot het bekleden van fotolijstjes. Ik denk dat mijn 'kinderlijke brein' mijn grootste kracht is. Wanneer ik iets maak, is het niet perfect. Een boom hoeft niet altijd groen te zijn. Net even anders dan anders. Terug naar de essentie. Ik vind dat we van tijd tot tijd te uitbundig zijn in het vieren van een kinderfeestje. Volgens mij vinden kinderen een speurtocht en samen knutselen leuker dan steeds maar weer een overtreffende trap."

Thuis een feestje is niet alles. Veel ouders hebben niet voldoende ruimte en een feestje geeft rommel. Bij Zus en Suus mag het. In de kindvriendelijke ruimte wacht de wereld aan klei, papier in alle kleuren, lijm, scharen, wol, canvasdoeken, bloempotten, ijslollystokjes, draad, metaal, schroeven en meer. Buiten wachten fietsen, ballen en goudgele zandbak en een uitnodigende speelplaats,. Zus en Suus barst van de creativiteit. "Het belangrijkste vind ik het prikkelen van de fantasie. Het moment dat kinderen zelf iets maken. Het begint met een idee. Onlangs organiseerden we een feestje voor zeventien kinderen. De meisjes waren druk doende met lijstje van klei, de jongens bouwden robots.

"Op uitnodiging geef ik workshops op locatie. Op school of als afsluiting van bijvoorbeeld een teamdag. Hetzelfde geldt voor kinderfeestjes. Alles neem ik mee, van knutselspullen tot verkleedkleren en speelgoed. Binnenkort wachten de eerste workshops voor volwassenen. Samen knutselen en creatief zijn in de avonduren. Er zijn ideeën voor vader-zoon en moeder-dochter dagen. Creativiteit voor jong en oud. Kijk op www.zusensuus.nl voor de mogelijkheden of bel Suzanne op 06-12840381.Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media