En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
De Open Monumentendag vindt in 2015 plaats op zaterdag 12 september. Het thema is dit jaar 'Kunst en Ambacht'. Er is tijdens Open Monumentendag speciale aandacht voor monumenten, locaties en activiteiten die met dit thema te maken hebben. In de gemeente Kampen zetten veel monumenten hun deuren open voor het publiek. Zo is het mogelijk een bezoek te brengen aan de Stadsboerderij, de Stadskazerne of het Stadsziekenhuis. Ook in IJsselmuiden, Wilsum, Zalk en op Kampereiland vinden activiteiten plaats.

Speciaal voor Open Monumentendag is een brochure ontwikkeld. Daarin zijn alle monumenten en activiteiten vermeld die tijdens Open Monumentendag zijn te bezoeken. De brochure wordt begin september huis-aan-huis verspreid in de gemeente Kampen. En de brochure is hier eenvoudig te downloaden.

Kunst en Ambacht

Het thema van de Open Monumentendag 2015 is 'Kunst en Ambacht'. Van glas-in-lood tot orgelmuziek, van tegeltableaus tot metselwerk, kunst en ambacht zijn onlosmakelijk verbonden met de Kamper monumenten. In de stad en op de Koggewerf worden oude ambachten getoond en in de molens en gemalen is eeuwenoude techniek te bewonderen. Ook zijn er diverse kunstexposities in monumentale panden. Bekijk het programma en laat u inspireren!


Speurneuzenkaart

Speciaal voor de kinderen is de Speurneuzenkaart ontwikkeld. Ontdek de antwoorden op alle vragen door goed rond te kijken in en om de gemarkeerde monumenten. Op vertoon van de ingevulde speurneuzenkaart ontvangen kinderen een leuk presentje. De Speurneuzenkaart is tijdens Open Monumentendag gratis op te halen bij het Stedelijk Museum.

Reismogelijkheden

Bezoekers van Open Monumentendag kunnen op eigen gelegenheid de verschillende locaties bezoeken. Zowel in de binnenstad van Kampen als in het buitengebied zijn talloze wandel- en fietsroutes aanwezig. Routes zijn verkrijgbaar bij Tourist Infopunt Kampen. Bezoekers kunnen ook gebruikmaken van de verschillende vervoersmogelijkheden. Zo rijdt in de binnenstad van Kampen de hele dag een treintje. Ook een bezoek aan 's-Heerenbroek en Zalk is makkelijk te combineren met het Zalker voetveer. Op vertoon van de Open Monumentendag brochure is het mogelijk om de IJssel deze dag met het Zalker voetveer gratis over te steken.

Wandeling langs verlichte monumenten

U kunt Kampen ook op een andere manier ontdekken. In de avond wordt een wandeltocht gehouden, waarbij Theo van Mierlo u langs nieuwe en bestaande projecten van Stichting Lichtstad Kampen leidt. De tocht start om 21.00 uur bij de Botermarkt in Kampen.

Bruisende dag in Kampen

Naast Open Monumentendag is er in Kampen nog veel meer te beleven. Zo zijn er in de Oudestraat vanaf 13.00 uur verschillende activiteiten t?dens alweer de v?fde Leuke Lange Zaterdag en blijven de winkeliers langer open dan normaal. Het gratis treintje zet u graag af b? één van de stations in de Oudestraat. Op de ?ssel naast het van Heutszplein is 's avonds het Kamper Kadefestival, waarb? Kamper bands op een dr?vend podium optreden.

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media