En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
Kom gezellig naar Kampen dit weekend! Er is ontzettend veel te doen en voor ieder wat wils...Hieronder een overzicht van alle evenementen met enkele highlights uitgelicht. Kijk voor het volledige overzicht en alle details op de evenementenkalender: www.stad.kampen.nl/evenemementen.

Vrijdag 11 september

Kamper Kadefestival 2015
Twee dagen livemuziek vanaf de IJssel
20:00 - 01:00

Groots openluchttoneel op het Kampereiland
Lasers zetten Museumboerderij visueel onder water
20:00 - 22:00

In de rustieke sfeer van de monumentale Museumboerderij Erf29 belooft het openlucht toneel ook visueel een waar spektakelstuk te worden. Met een prachtige lasershow wordt gesimuleerd hoe het wassende water tijdens de stormvloed het Kampereiland overspoeld. 
Water! Is een voorstelling voor het hele gezin.

Zaterdag 12 september

Open Monumentendag 2015
Thema dit jaar is: Kunst en Ambacht
10:00 - 17:00

Veel monumenten openen hun deuren vandaag in de gemeente Kampen. Breng een bezoek aan de Stadsboerderij, de Stadskazerne, één van de poorten of het Stadsziekenhuis. Ook in IJsselmuiden, Wilsum, Zalk en op Kampereiland vinden activiteiten plaats. Het thema 'Kunst en Ambacht' is onlosmakelijk verbonden met Kamper monumenten.

Leuke Lange Zaterdag 
Veel gezelligheid en shoppen tot 19.00 uur
14.00 uur - 19.00 uur

Lang winkelen in Kampen, dat kan tijdens de Leuke Lange Zaterdag. De winkels blijven tot 19.00 uur geopend voor het winkelend publiek. Daarnaast worden er vanaf 14.00 uur tal van leuke activiteiten georganiseerd. Maak je eigen graffiti kunstwerk, bezoek de modeshow in de Geerstraat of test je jongleertalent en doe mee met de circusspellen!

Groots openluchttoneel op het Kampereiland
Lasers zetten Museumboerderij visueel onder water
20:00 - 22:00

Open dag Stadskazerne
Gratis rondleiding en kennismaken met de instellingen
10:00 - 17:00

Kamper Kadefestival 2015
Twee dagen livemuziek vanaf de IJssel
20:00 - 01:00

Een groots feest aan de IJssel! De horeca van Kampen bundelt opnieuw haar krachten en nodigt iedereen uit om mee te feesten. Met een drijvend podium op de IJssel en een mooie line up van verschillende bands belooft het weer een grandioos feest te worden aan de kade!

Spectaculaire Aquarun!
Schrijf je in en doe mee!
14:00 - 19:00

Neem een kijkje bij de spectaculaire Aquarun in de Buitenhaven van Kampen. Deelnemers trotseren in teams de 50 meter lange hindernisbaan op het water om zo snel mogelijk bij de bel te komen. De Ronde Tafel 30 uit Kampen organiseert dit spetterende evenement om geld op te halen voor Stichting de Dijk in Kampen.

Tante Vroeshdag op kinderboerderij Cantecleer!
Gratis feest voor jong en oud
10:00 - 14:00

Open Huis Quintus Kampen
Muziek, workshops, optredens en meer...
12:00 - 16:00


Havana Wine & Waves
Heerlijke wijnen proeven aan boord van de Havana
15:15 - 17:15

Buurt BBQ Penningkruid
Buurtfeest/Buurt BBQ
11:00 - 17:30

Open dag Speel-O-Theek
Uitleen speelgoed...voor eindeloos speelplezier!
13:00 - 16:00

Zondag 13 september

Openluchtkerkdienst
Een bijzondere viering!
13:00 - 15:30

Rondje Kattegat
Vaar mee met de Veerman van Kampen
14:30 - 17:00

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media