Anne-Mieke Kolhoff is erg blij met haar onderneming Eetkamer De Tijd, waar ze naar hartenlust mensen kan verwennen. Lekker lunchen in de stad en toch het idee hebben dat je thuis bent – het kan bij Eetkamer De Tijd. Sinds een aantal weken is Kampen uitgebreid met dit lunch- en borrelcafé aan de Broederstraat 17.
Huiselijke, laagdrempelige sfeer
Het is direct een heel ander gezicht: de Botermarkt met een vol terras. "Mensen merken regelmatig verbaast op dat dit eigenlijk een heel leuk en intiem plein is," vertelt Anne-Mieke Kolhoff van Eetkamer De Tijd. "De locatie ligt heel centraal en je hebt een prachtig uitzicht op de poort. Door samen te werken met andere winkels rondom het plein kunnen we het hier nog gezelliger maken."
Gezelligheid is ook datgene wat Anne-Mieke beoogt met haar onderneming: "Ik vind het belangrijk dat mensen zich thuis voelen als ze de Eetkamer binnenkomen. Ik houd ervan om mensen te verwennen. Vroeger verzamelden mijn kinderen zich rondom de tafel in onze woonkeuken. Daarom neemt in dit pand de grote tafel een prominente plek in. Het zorgt voor een huiselijke, laagdrempelige sfeer." De inrichting is erg belangrijk voor Anne-Mieke: "Die klok heeft mijn vader gemaakt, die hing boven de trap. Voor dat juk ben ik op zoek gegaan. Ik heb alles zorgvuldig uitgezocht."
Huiselijke, laagdrempelige sfeer
Het is direct een heel ander gezicht: de Botermarkt met een vol terras. "Mensen merken regelmatig verbaast op dat dit eigenlijk een heel leuk en intiem plein is," vertelt Anne-Mieke Kolhoff van Eetkamer De Tijd. "De locatie ligt heel centraal en je hebt een prachtig uitzicht op de poort. Door samen te werken met andere winkels rondom het plein kunnen we het hier nog gezelliger maken."
Gezelligheid is ook datgene wat Anne-Mieke beoogt met haar onderneming: "Ik vind het belangrijk dat mensen zich thuis voelen als ze de Eetkamer binnenkomen. Ik houd ervan om mensen te verwennen. Vroeger verzamelden mijn kinderen zich rondom de tafel in onze woonkeuken. Daarom neemt in dit pand de grote tafel een prominente plek in. Het zorgt voor een huiselijke, laagdrempelige sfeer." De inrichting is erg belangrijk voor Anne-Mieke: "Die klok heeft mijn vader gemaakt, die hing boven de trap. Voor dat juk ben ik op zoek gegaan. Ik heb alles zorgvuldig uitgezocht."
Bij Eetkamer De Tijd kunnen bezoekers terecht voor koffie en thee met een gebakje, broodje, tosti of soep. "We werken met verse en veel eigengemaakte producten," vertelt Anne-Mieke. "We hebben flammkuchen op onze menukaart staan: dun, knapperig deeg uit de oven. Daar kun je bijvoorbeeld appel, spek, kip of oude kaas op doen. Heerlijk als maaltijd, maar ook bij een borreltje." Ruimte voor een borrel is er zeker, zoals de slogan 'broodjes, hapjes, koffie, borrels' al doet vermoeden. "Wij bieden ook de mogelijkheid om feestjes bij ons te vieren. En de kinderen kunnen gezellig mee, want voor hen is er een speciale speelruimte." Op termijn kunnen er in de Eetkamer ook workshops gehouden worden. Plannen genoeg.