En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
"Kampen was voor mij een onbeschreven blad, maar tot nu toe bevalt het mij heel goed. Het is een mooie stad, met een mooie rijke historie." Aan het woord is Emiel Kuijpers, sinds 1 augustus de citymarketeer voor Kampen.

Emiel Kuijpers volgt Michel Buhrs op, die vorig jaar mei gestart is als kwartiermaker Citymarketing. Zijn opdracht was een strategie uit te werken voor Kampen Marketing. Kuijpers gaat nu verder op de weg die Buhrs is ingeslagen; hij zorgt voor de praktische uitvoering van de planen die zijn voorganger gesmeed heeft.

De opdracht
"De opdracht die ik meegekregen heb, luidt 'Hoe trek je meer bezoekers, bewoners en bedrijven aan?' En speerpunt binnen die opdracht is dat de binnenstad van Kampen meer bezoekers trekt." De binnenstad is belangrijk voor een stad. "Het is het visitekaartje van de stad. Als het daar niet loopt, dan heeft een stad daar op alle vlakken last van", verklaart Kuijpers. "Ik wil dat de binnenstad een succes wordt en om een succesvolle binnenstad te creëren, moet je zorgen dat mensen er graag komen. Dat geldt voor bezoekers én voor ondernemers."

Samenwerken
Kuijpers hoeft dat niet alleen te doen. Hij werkt nauw samen met de ondernemers in Kampen en met de Rabobank. "Ik wil zoveel mogelijk partijen aan elkaar binden, met elkaar laten samenwerken." Een mooi voorbeeld van die samenwerking vindt hij de Verenigde Zaken van Kampen. Ook City Cheques Kampen, dat vorige week gestart is, vindt hij een mooi initiatief. "Het is goed dat ondernemers kijken hoe zij bezoekers aan zich kunnen binden. Ik juich dergelijke initiatieven toe. Super. Maar het zou wel mooi zijn als we kunnen samewerken, elkaar kunnen versterken in plaats van allemaal zelf iets bedenken en uitvoeren." Kuijpers wil zoveel mogelijk één boodschap naar buiten brengen, zodat inwoners en bezoekers van Kampen het nog begrijpen.


De binnenstad
Hij heeft er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken. "Als je kijkt naar de binnenstad, die is prachtig. Er is wel heel veel leegstand, maar de basis, de sfeervolle historische binnenstad, is er. Als je rondloopt, voel je de rijke historie." Om de binnenstad succesvol te krijgen, richt Kuijpers zich op twee pijlers. "Je moet de mensen vaker laten komen en zorgen dat ze niet naar Zwolle gaan. Daar is het initiatief van de Verenigde Zaken van Kampen een erg goed voorbeeld van. Ten tweede moet je mensen van verder (toeristen) naar Kampen trekken. Daarvoor zijn we onder andere een samenwerking met Marketing Oost aangegaan. Kampen is te klein om zelf campagne te voeren, daarom zoeken we de samenwerking.

Citymarketeer zoekt contact met inwoners

Citymarketeer Emiel Kuijpers zoekt naar samenwerking in zijn opdracht om van Kampen een succesvolle stad te maken. "Ik wil heel graag mensen uitnodigen om hun ideeën te spuien. Als je een idee hebt hoe we meer bezoekers, ondernemers en bewoners naar Kampen kunnen trekken, dan hoor ik dat graag." Juist de interactie met de inwoners van Kampen vindt Emiel Kuijpers heel belangrijk. "Ik ben ook heel benieuwd wat bezoekers en inwoners nou belangrijk vinden in Kampen, en wat ze mooie stekjes vinden. Het is de bedoeling dat er veel interactie ontstaat tussen mij en de inwoners.

De citymarketeer is twee dagen in Kampen aanwezig. Voorlopig zit hij in het gemeentehuis, maar hij zoekt nognaar een andere locatie. "Ik ben namelijk geen onderdeel van de gemeente. Daarom zit ik liever ergens in de stad zelf", legt hij uit.

Wie ideeën heeft, kan zich melden bij Emiel Kuijpers via e.kuijpers@kampenmarketing.nl of via de facebookpagina Kampen Marketing.

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media