En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
Edukans viert samen met Nick & Simon de start van Schoenmaatjes 2015. Edukans Schoenmaatjes is een unieke actie waarbij een Nederlands kind een direct cadeau geeft aan een kind ver weg. Nick & Simon geven de aftrap met het énige echte Digibordconcert. Deze bijzondere livestream is 8 oktober a.s. te volgen op de digiborden van álle scholen in Nederland, maar natuurlijk ook thuis. Vorig jaar keken maar liefst 3300 klassen mee, zo'n 50.000 kinderen! Dit jaar komt de livestream vanaf basisschool Het Stroomdal in Kampen, het programma is tussen 11.00 en 11.45 te zien via www.digibordconcert.nl. Speciale gast dit jaar is Ron Boszhard.

Edukans Schoenmaatjes bestaat al 21 jaar, jaarlijks maken meer dan 100.000 kinderen samen met hun juffen en meesters hun persoonlijke schoenendoos voor een kind ver weg. Sinds vorig jaar is het ook heel gemakkelijk om thuis mee te doen met Schoenmaatjes, in de maanden oktober en november kan namelijk iedereen bij 1300 DHL Parcelshops de dozen inleveren, dus er is er altijd wel een in de buurt. Op deze manier kunnen kinderen met hun vaders, moeders, opa's en oma's heel gemakkelijk meedoen met Schoenmaatjes. Edukans is de énige ontwikkelingsorganisatie die zich puur en alleen richt op onderwijs. Niet alleen omdat het een fundamenteel mensenrecht is, maar ook omdat onderwijs de beste kansen in de toekomst biedt.


Voor het eerst écht meedoen op school
In de loop der jaren heeft Edukans al op heel veel plaatsen schoenendozen uitgedeeld. Dit jaar stuurt Edukans dubbel zoveel schoenendozen naar een vluchtelingenkamp in Noord-Irak, bestemd voor Syrische kinderen die daar zitten. De kinderen in de ontwikkelingslanden en vluchtelingenkampen hebben vaak nog nooit een cadeau gehad, ze zijn dan ook ontzettend blij met de schoenendoos vol met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed! Vaak kunnen ze voor het eerst écht meedoen op school, waardoor ze geïnspireerd worden: Er wordt aan mij gedacht!

Nick & Simon
Nick & Simon zijn al sinds 2010 ambassadeur van Edukans en noemen Schoenmaatjes 'een van de meest bijzondere acties ooit', ze deelden zelf ook schoenendozen uit in Kenia. Het populaire duo steunt Edukans Schoenmaatjes dan ook al jaren en weet met ieder Digibordconcert de aftrap met verve te geven!

Ron Boszhard
Ron Boszhard is presentator van het populaire Zappsport en Bommetje. Ook hij werd begin dit jaar ambassadeur van Edukans. 'Niet alleen sport en goed eten zijn belangrijk, maar ook goed onderwijs. En daar heeft iedereen recht op. Het recht op onderwijs is het kloppende hart van Edukans, daarom ben ik ambassadeur van Edukans'.

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media