En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
Een streekproduct, dat is ‘Kerst in Oud Kampen’. Niet zo verwonderlijk dat de jaarlijkse sponsoravond donderdag werd gehouden op het erf van zuivelboerderij Erf 1 op Kampereiland. De avond, voor bestaande en nieuwe sponsoren, leverde een heleboel enthousiaste reacties op – en nieuwe contacten voor de sponsorcommissie van Kerst in Oud Kampen (KiOK).

Het erf van de zuivelboerderij was voor de komst van de gasten van KiOK sfeervol aangelicht en – gelukkig voor deze kille herfstavond- verwarmd. De sponsoren werden uiteraard verrast op optredens van jeugdtheaterschool Ventura, maar kregen ook meer informatie over de gang van zaken op de boerderij.

Eigenaar Harry Bruins leidde de gasten rond in de stal, en deed zijn visie op de zuivelproductie anno 2015 uit de doeken. Daarnaast was er de mogelijkheid om de producten van Erf 1 te proeven zoals kaas, vla en karnemelk.

Uiteraard kregen de gasten ook een kijkje achter de schermen van Kerst in Oud Kampen: ondersteund met beelden die de KRO maakte van het festival vertelde oprichter Jan Liefting over zijn ervaringen van de afgelopen jaren. “Artistiek zitten we nu op een heel hoog niveau”, hield hij zijn gasten voor. Even verderop verhaalde regiokenner Albert Corporaal over de grillige ontstaansgeschiedenis van Kampereiland. Maar daarnaast werd de aanwezigen ook een blik gegund achter de schermen van KiOK, en dan met name de levende standbeelden die altijd te zien zijn. Speciaal voor deze gelegenheid was een aantal van die ‘standbeelden’ aanwezig om hun kunsten te demonstreren, en om te laten zien hoeveel werk er in hun outfit zit voordat ze daadwerkelijk met hun act de straat op kunnen.


BEMOG: hoofdsponsor KiOK

Speciale aandacht op de sponsoravond van Kerst in Oud Kampen was er voor hoofdsponsor BEMOG.
Eigenaar Stefan van Dijk verhaalde over de samenwerking die hij zocht en vond nadat Kerst in Oud Kampen in 2013 door te weinig financiën niet door leek te gaan.

De samenwerking heeft zowel het festival als zijn bedrijf geïnspireerd, aldus Stefan van Dijk.
Hij had een heldere boodschap had voor nieuwe sponsoren. “Stap in deze samenwerking”, zo riep de BEMOG-eigenaar de aanwezigen op.

Nieuwe sponsoren voor Kerst in Oud Kampen

De oproep van Stefan van Dijk had zijn effect tijdens de sponsoravond van Kerst in Oud Kampen.
Enthousiast geworden door zijn verhaal en het ‘streekproduct’ Kerst in Oud Kampen meldden zich in de loop van de avond diverse nieuwe bedrijven aan die het festival willen ondersteunen.

Kerst in Oud Kampen (dit jaar op zaterdag 19 en zondag 20 december) werkt daarmee verder aan een sterker financieel draagvlak, ook voor de komende jaren.

Duurzame vla na afloop van de sponsoravond
Aan het eind van de avond verlieten alle aanwezigen dan ook tevreden het erf van de zuivelboerderij.
Uiteraard ook voorzien van een flesje duurzame vla van Erf 1.

Foto: Joost Lemette

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media