En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
Om een groot evenement als Kerst in Oud Kampen neer te zetten, zijn vrijwilligers nodig. Veel vrijwilligers. “We hebben een harde kern van vrijwilligers, die er elk jaar weer zijn”, vertelt Ettie Holwerda, een van de werkgroepleden van Kerst in Oud Kampen, “maar er zijn ook jaarlijks heel veel vrijwilligers die ermee stoppen. Er is dus zeker een grote vrijwilligersbehoefte!”

En vrijwilligers zijn niet alleen nodig tijdens de twee dagen Kerst in Oud Kampen. “Juist in de dagen voor het evenement is er grote behoefte aan helpende handen”, weet Holwerda. Ook nu al. “Juist nu”, vult Erik Sluiter aan. Sluiter is vrijwilliger bij de afdeling logistiek en techniek en de werkzaamheden voor Kerst in Oud Kampen 2015 zijn al in volle gang. “Als je je nu al opgeeft als vrijwilliger, dan ben je er vanaf het begin echt bij betrokken. Je ziet het evenement groeien. Dat is mooi.”

Kerst in Oud Kampen is op zoek naar mensen die hun handen uit de mouwen willen steken. Die door weer en wind hun werk doen en tegen een stootje kunnen. “Het kan regenen, sneeuwen, stormen en vriezen. En ook dan moet je er staan als vrijwilliger”, lacht Sluiter. Daarmee wil hij maar aangeven dat vrijwillig niet vrijblijvend betekent.


Enkele honderden vrijwilligers zorgen er jaarlijks voor dat Kampen op de kaart gezet wordt vlak voor de kerstdagen. Een kerngroep bedenkt en organiseert de boel, maar daarnaast zijn heel veel helpende handen nodig, onder de kledinggroep, de afdeling grime en de techniekafdeling hebben dringend behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Vrijwilligers vanaf 16 jaar zijn van harte welkom. Ze moeten wél enthousiast zijn, maar ze krijgen er ook veel voor terug, stelt vrijwilliger Elly Potgieter. “Het is een heel gezellige groep. De sfeer is echt geweldig. En het is mooi om te zien hoe iedereen samenwerkt: inwoners van de stad, de vrijwilligers en de verschillende instanties.” Ook Holwerda is vol enthousiasme over het vrijwilligerswerk binnen Kerst in Oud Kampen. “Je zet met zijn allen een geweldig evenement neer. Je krijgt er zeker wat voor terug. Naast de verzorging (eten en drinken) van de werkgroep is er de waardering van het publiek.” Sluiter: “Het is een enorme klus, maar het zal je - als je ’s avonds door de prachtige aangeklede stad loopt - heel veel trots en voldoening geven dat we dit met zijn allen gerealiseerd hebben.”

Logistiek en techniek
Kerst in Oud Kampen is op zoek naar vrijwilligers. De verschillende werkgroepen kunnen nog een heleboel helpende handen gebruiken. Zo is Erik Sluiter voor logistiek en techniek op zoek naar zo’n 75 vrijwilligers voor de periode 16 tot en met 21 december.

De werkzaamheden voor de vrijwilligers bestaan onder meer uit het plaatsen en opruimen van kerstbomen, kerstverlichting, routeborden, hekken, strobalen, theaterhokjes, lantaarns en rekwisieten, het inrichten en ontruimen van het spelersverblijf en het bouwen van het decor. Ook zijn er mensen nodig voor de stroom-commissie. Dit zijn gespecialiseerde werkzaamheden, voor mensen die met stroom mogen werken.

Tevens is de organisatie op zoek naar vrijwilligers die op zaterdagochtend bij Ventura de techniekgroep komen versterken. Er wordt van 9.00 tot 12.00 uur gewerkt aan de diverse decors voor Kerst In Oud Kampen, maar ook voor de eindpresentatie van Ventura.

Grime en kapsels
Ook voor de afdeling grime is de werkgroep op zoek naar enthousiaste mensen die handig zijn met de make-up kwast en/of grimesponsjes en penselen. De werkzaamheden zijn met name op 19 en 20 december vóór en na de openingstijden van het evenement. Op 3, 7 en 9 december worden er workshops grime gegeven bij Ventura.

Aanmelden
Mensen die enthousiast geworden zijn, kunnen zich aanmelden via Ettie Holwerda, ettie.holwerda@gmail.com.

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media