En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
Deze maand starten er bij Quintus boeiende korte cursussen. Een handige kennismaking om te kijken of een cursus bij je past! We lichten er een paar uit met Jan Kamphuis, coördinator afdeling Beeldend/Mode & design en Annet van der Veen, muziekdocente bij Quintus.

Werkplaatsen beeldend
Nieuw dit seizoen is een abonnementsvorm voor het werken in beeldende werkplaatsen. Kamphuis legt uit: “Je kunt je inschrijven via een abonnement voor de werkplaats keramiek en de werkplaats tekenen/schilderen. Belangstellenden hebben volop ruimte om te switchen tussen de werkplaatsen en zo de mogelijkheid zich breder te ontwikkelen.”

Cursus Keramiek
Over de cursus Keramiek (beginners) en Model boetseren vervolgt Kamphuis: “Er zijn mensen die gemakkelijker ruimtelijk werken dan op het platte vlak. Voor hen kan het werken met klei interessant zijn. Bij de cursus Model boetseren werk je naar levend model. Hierdoor kijk je bewust en intensief naar mensen. Boeiend, want we kijken nu eenmaal het meest naar andere mensen! Ook zijn we trots op de gloednieuwe cursus Experimentele ruimtelijke vormgeving, gegeven door de bekende Kampenaar en beeldend kunstenaar Bert van der Sluijs.” Een bijzondere cursus waarin niet het eindproduct centraal staat, maar juist het beeldende proces. “Veel beeldende cursussen werken toe naar een product. Door te kiezen voor een andere invalshoek, ontstaat er ruimte om te ontdekken.”

Liever werken met textiel?
Werk je graag met textiel, dan kun je je inschrijven voor een cursus Vilt om een kledingstuk te maken of een voorwerp voor in het interieur. Naast het al goed bezochte Handwerkcafé, start Quintus met een Naaicafé, een kennismaking op het gebied van naaien. Kamphuis vertelt: “Onder begeleiding van Bertha Boonstra van De Stoffenkraam uit Kampen beginnen we een Naaicafé. Daar leer je eenvoudige handelingen met de naaimachine, als het aanzetten van ritsen of knopen en het doen van verstelwerkzaamheden.” Binnenkort lees je hierover meer op de website van Quintus.


Cursus Kleuteravontuur
Annet van der Veen introduceert de cursus Kleuteravontuur (4 -7 jr.): “Het kind krijgt in deze cursus de vrijheid om te experimenteren met allerlei instrumenten. Het uit kunnen leven met geluiden staat centraal. Zo kan het kind ontdekken of het plezier heeft in het eigen gevoel voor muzikaliteit. Daarnaast leid ik een gedeelte en maak ik in de muziek een verbinding met diverse landen. In de cursussen Muziek op schoot (2,5 - 4 jaar en 10-18 maanden) zingen we, doen we spelletjes en maken bewegingen. Muziek op schoot richt zich naast het kind ook op de ouders. Kinderen leren zingen door nadoen. Daarom is het belangrijk dat ze het goede voorbeeld krijgen. Daar reiken we ouders handvatten voor aan.”

Meer informatie of een cursus volgen? 
Kijk op www.quintuskampen.nl onder ‘Kort cursusaanbod’ of neem contact op met de administratie, telefoon (038) 3371200.

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media