Ga naar bezorgeninkampen.nl

Thuis genieten? Bestel via bezorgeninkampen.nl!

Ga naar bezorgeninkampen.nl

In deze bijzondere tijd moeten we elkaar een beetje extra helpen. Vanwege het coronavirus zijn veel mensen aan huis gebonden en restaurants zijn gesloten. Ondernemers uit Kampen hebben daarom de handen ineen geslagen met een creatieve oplossing: www.bezorgeninkampen.nl. In de woorden van binnenstadsmanager Leo Hoksbergen: “Heb je thuis iets nodig uit de winkel of zin in lekker eten? De binnenstad van Kampen komt naar je toe! Winkels en restaurants bezorgen bij jou thuis. Om mensen die thuis zitten te helpen, om voorraden niet te hoeven weggooien en om de inkomstenverliezen van ondernemers te verkleinen.”
Hoe het werkt De stichting Kampen Partners heeft met de binnenstadsondernemers een website gemaakt om iedereen een actueel overzicht te bieden. Hoksbergen nodigt alle inwoners van de gemeente Kampen uit om hiervan gebruik te maken: “Kies uit winkels of horeca en bekijk welke ondernemer aanbiedt om de producten, eten of drinken bij je thuis te bezorgen. Via de website, telefonisch of via mail kun je bestellen bij de ondernemers. Er komen dagelijks nieuwe aanbieders bij!”
Cadeaubonnen en boodschappenboxen Citymarketeer Roeland Tameling vult aan: “Door het Corona-virus zakt de omzet van winkeliers en horecaondernemers natuurlijk als een baksteen, de winkelstraat is leeg en de winkels zelf ook. Hiermee geven we in Nederland goed gehoor aan het advies om binnen te blijven. Gezellig winkelen of uit eten gaan is nu even niet aan de orde. Daarom vragen we alle mensen ook een of meer cadeaubonnen te bestellen bij de ondernemers zelf of bij Kampen Partners. Het eerste is het beste, want dan hebben de ondernemers direct cash en dat hebben ze hard nodig. Voor het tweede kun je terecht op www.kampenkado.nl.” Tameling wijst daarnaast op een andere sympathieke actie: 'Support your locals IJsseldelta'. Consumenten kunnen via www.supportlocals-ijsseldelta.nl online een boodschappenpakket bestellen met allerlei producten uit Kampen en omgeving.

Creatieve initiatieven Via diverse sociale media kanalen houdt Kampen Partners iedereen op de hoogte van nieuwe initiatieven. Kijk op www.facebook.com/hanzestadkampen, daar komen de leukste initiatieven altijd voorbij! 
Lees verder!

En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
De winkel aan de Geerstraat is verhuisd. De medewerkers van Bluv bieden hun bijzondere projecten aan vanuit de dagbesteding aan de Burgwalstraat 26. Een ontmoetingsplek en de wereld aan bijzondere handgemaakte cadeautjes. Voor je zelf of om te geven. Een winkel vol talenten en mooie verhalen.

Waar ontmoet je de kunstenaar zelf en kun je de makers persoonlijk de hand schudden? De Burgelstee, het pand aan de Burgwalstraat nabij de Burgwal en de Hofstraatgarage, valt nauwelijks op. Wie binnenstapt en aan het einde van de gang de deur opent, staat direct in de winkel.

“Elke werkdag geopend”, vertelt begeleidster Arjet van Wijnen. Ina Visscher knikt. Een geboren Genemuidense en sinds jaren woonachtig in Kampen. Vrijwel dagelijks te vinden op de dagbesteding. Ina haakt en breit handgemaakte pannenlappen en werkt aan een sprei. Vierkantje voor vierkantje. Veel wat Ina haakt, wordt verkocht in de winkel. “Mooi als anderen het mooi vinden en er plezier aan beleven.”

Tot voor kort was Bluv te vinden aan de Geerstraat. Een winkel mogelijk gemaakt door sponsoren. “Enkelen haakten af en besloten andere keuzes te maken. Zelf konden we de huur niet opbrengen. De keus was duidelijk. Sluiten of een nieuwe winkel openen binnen het AC, het Activiteiten Centrum aan de Burgwalstraat. Voor nieuwe klanten is het even zoeken. Voor de deelnemers wennen.”


“Ik mis de drukte in de Geerstraat”, vervolgt Ina. “Aan de Geerstraat zag je mensen kijken. Wierpen ze een blik in de etalage en stapten ze sneller even binnen.” De nieuwe winkel is elke werkdag geopend. “Daarnaast zijn we iedere vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur te vinden in de Ontmoetingsruimte van Margaretha waar we naast onze eigen gemaakte cadeautjes en kunst ook de producten van Margaretha verkopen. Gemaakt door de bewoners en deelnemers van de AC daar. Ook nemen we af en toe deel aan een markt en zijn we in gesprek met ‘Onze Winkel’, in de Oudestraat.”

‘Dikke Dame’
Bluv biedt naast de eigen collectie ook door het RIBW vervaardigde producten en handgemaakte kaarsen van Philadelphia. Wie eenmaal binnen stapt, keert terug. “Wij zijn gewoon de allerleukste cadeauwinkel van Kampen”, lacht Ina trots. “Wat wij maken, vind je nergens.” Attie van Sloten schildert. Haar ‘Dikke Dame op de fiets’ verwelkomt elke gast bij binnenkomst en is vanzelfsprekend evenals alle andere producten te koop. Evenals de kunstwerken van Truus Barneveld, Harry Schaapman en alle andere kunstenaars die dagelijks actief zijn op de Burgelstee en diverse instellingen. “Ik schilder nog niet zo lang”, vertelt Attie. “Op het AC kreeg ik een kwast en ben ik begonnen. Echt favoriete onderwerpen heb ik niet. Dikke dames en kleurrijke koeien vind ik het leukst. Fantasierijk en soms buiten de lijntjes.”

Harry tekende vroeger. “Net als Attie wist ik niet dat ik kon schilderen of ‘mozaïeken’.” De gemaakte kunstwerken zijn gewild en verdienen een fraaie plek aan de muur. Een echte van Sloten, Barneveld of Schaapman.

“Het doet iets met je” vervolgt Attie. “Het gevoel dat je meetelt en iets betekent. Als iemand iets koopt wat jij hebt gemaakt, dan is dat een prachtig compliment. Vroeger kroop ik in mijn schulp en anderen met mij. Nu ben ik trots. Trots op wie ik ben en wat ik maak. Ik stel iets voor. Wat ik eerder maakte, belandde thuis in de kast. Nu wordt er echt iets mee gedaan. Ik maak zelfs schilderijen in opdracht. Mijn beide zussen en enkele klanten hebben thuis een ‘Attie’. Geweldig toch ?”

Allemaal zijn ze even enthousiast en trots. In de winkel is van alles te vinden. Stuk voor stuk gemaakt uit liefde met oog voor vakmanschap. Een winkel vol leuke producten, kunst en verrassende handgemaakte cadeautjes. Cadeautjes met een verhaal. Met een beetje geluk ontmoet je de maker. Het maakt Bluv tot een bijzondere en bovenal goudeerlijke winkel. Een winkel vol mooie mensen en talenten. Gevestigd aan de Burgwalstraat, nabij de Burgwal en vlakbij de Oudestraat. Check Bluv op Facebook, word vriend en stap eens binnen !

Bluv is geopend van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur en op vrijdagen tussen 14.00 en 16.00 uur. Op de vrijdagochtend tussen 10.00 en 12.00 is Bluv te vinden in de hal van Margaretha.

Tekst: Willem Gunneman
Foto: Blijvanzinnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media