En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
Hoewel het nog maar november is, wordt er achter de schermen van Kerst in Oud Kampen al keihard gewerkt aan de 16de editie van dit theaterfestival, dat op zaterdag 19 en zondag 20 december wordt gehouden.


In het hoofdkwartier aan de Noordweg is het al wekenlang een drukte van belang. Er wordt gerepeteerd door de theaterafdeling, de decorstukken krijgen langzamerhand vorm en de kostuumafdeling heeft het drukker dan ooit.

Van kleinschalig initiatief naar groots evenement
Kerst in Oud Kampen begon zestien jaar geleden als een kleinschalig initiatief van een paar Kamper ondernemers die wel zin hadden in een leuk aangeklede koopavond. Die koopavond is jaren later uitgegroeid tot een regionale trekker van formaat: in twee dagen tijd bezoeken circa 90.000 liefhebbers de vele acts die door de stad te zien zijn. Enkele daarvan worden ingehuurd, een groot deel wordt in eigen atelier gemaakt en uitgevoerd door de vele tientallen vrijwilligers van Kerst in Oud Kampen. Aan die kunststukjes gaat wekenlang zagen, schilderen en lassen vooraf. De kostuummaaksters zijn ondertussen al hard in de weer om de kleurrijke kleding van de acteurs op tijd af te krijgen, terwijl in de repetitielokalen de muzikale optredens van jeugdtheaterschool Ventura vorm krijgen. Als bezoeker zult u het straks niet merken, maar er is heel wat voor nodig om een goeie act neer te zetten!


Nostalgische kermis keert terug!
Lampjes, schommels, draaiorgelmuziek: de nostalgische kermis die vorig jaar op het Van Heutsz-plein werd gehouden was een groot succes. Naast nostalgie was er ook voldoende spanning en sensatie: de motoren op de steile wand deden menigeen de adem inhouden! Naar aanleiding van de positieve reacties van bezoekers komt de nostalgische kermis weer terug. Met een paar attracties die zo druk bezocht werden dat nog lang niet iedereen er van heeft kunnen genieten maar... ook nieuwe attracties. Enkele daarvan zijn al lang niet meer in Nederland te zien geweest en geven dus een prachtige indruk van het kermisleven van lang geleden.

Mogelijk krijgt Kerst in Oud Kampen er dankzij Rijkswaterstaat nog een extra attractie bij: de IJsselkogge! Aannemerscombinatie Isalacogghe is begonnen met de voorbereidingen voor het bergen van het wrak dat is gevonden op de IJsselbodem. Mogelijk dat het wrak tijdens het weekend van Kerst in Oud Kampen te zien is voor het grote publiek. In de loop van december komt daar meer duidelijkheid over.

KiOK: beroemd in heel Nederland
Misschien bent u ‘m al tegengekomen: de vrachtwagen van het Kamper transport- en verhuisbedrijf IJzerman. Achterop staat een levensgrote poster van het Kamper kerstfeestje, zodat iedere automobilist in heel Nederland weet van Kerst in Oud Kampen. De poster werd gratis gemaakt door reclamebureau Van Pijkeren uit IJsselmuiden, en ook IJzerman werkt belangeloos mee aan deze voor Kerst in Oud Kampen onbetaalbaar mooie reclame!

Deels betaald
Toenemende kosten en afnemende subsidies hebben ‘Kerst in Oud Kampen’ doen besluiten voor een deel van het theaterfestival een kleine toegangsprijs te gaan vragen. Bewoners van het gebied hebben inmiddels hierover een brief thuisgekregen, uiteraard hoeven zij en hun gezinsleden en familie niet te betalen om hun eigen huis te bereiken. Hiervoor wordt een speciale regeling getroffen. Van alle overige bezoekers wordt een kleine bijdrage gevraagd om de acts, optredens en stands te kunnen bezoeken. Het gaat daarbij om een beperkt deel van het traject, een groot deel van de binnenstad inclusief alle muzikale optredens is nog steeds gratis te bezoeken.

Kijk voor meer informatie op: www.kerstinoudkampen.nl
Foto: KioK

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media