En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
Aanstaande vrijdag verwacht de gemeente Kampen een groep vluchtelingen die tot en met maandag 7 december in sporthal De Reeve zullen worden opgevangen. Het college stelt opnieuw de sporthal beschikbaar voor crisisopvang van 72 uur. De gemeente laat weten dat gekozen is voor het sinterklaasweekend, omdat de sporthal dan minder door sportclubs en sportverenigingen wordt gebruikt. In sporthal De Reeve kunnen maximaal 130 vluchtelingen worden opgevangen.

Behoefte crisisopvang blijft groot
De vluchtelingenstroom in Nederland neemt nog steeds toe, waardoor behoefte aan crisisopvang nog altijd groot is. “Ik vind het jammer dat nog steeds een beroep moet worden gedaan op deze kortdurende crisisopvang. We zien met lede ogen aan dat mensen van de een naar de andere plek in Nederland worden gebracht. Niemand vindt dit gesleep met mensen goed”, aldus burgemeester Bort Koelewijn in een reactie. “De overheid zet zich gelukkig breed in om zo snel mogelijk betere opvang te bieden, maar dat kost tijd.”

De gemeenten in de regio IJsselland hebben afspraken gemaakt over de verdeling van de crisisopvang in de regio. Veel gemeenten, waaronder gemeente Kampen, hebben al tijdelijke crisisopvang geboden. Gemeente Kampen is in de regio IJsselland nu weer als eerste in beeld om crisisopvang te realiseren. Afgelopen maandag had Kampen de toezegging aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) gedaan om medewerking te verlenen aan het realiseren van een crisisopvang. Diezelfde avond liet het COA de gemeente nog weten van dit aanbod gebruik te willen maken, omdat er een dringend tekort is aan bedden voor de opvang van vluchtelingen. “Om humanitaire redenen neemt de gemeente Kampen opnieuw haar verantwoordelijk om in de crisisopvang te voorzien”, zo licht Kampen toe. “Hiermee geeft de gemeente invulling aan het beroep, dat op de gemeenten gedaan wordt.”


Omwonenden en bedrijven in de omgeving van sporthal De Reeve zijn maandagmiddag en dinsdagmiddag per brief geïnformeerd over de crisisopvang in het sinterklaasweekend. Ook de gebruikers van De Reeve zijn op de hoogte gesteld.

Initiatieven tijdens opvang welkom
Eind oktober is de crisisopvang in Sporthal De Reeve goed verlopen. “Het heeft ons blij verrast hoeveel inwoners de vorige keer hebben willen bijdragen aan de opvang hier in Kampen. Als mensen dit keer weer iets willen aanbieden of organiseren voor de vluchtelingen, kunnen zij naar een speciaal telefoonnummer bellen om alles gecoördineerd te laten verlopen”, tipt de burgemeester.

Het team Opvang en Verzorging van de gemeente Kampen is vanaf vandaag, woensdag 2 december tot en met maandag 7 december tussen 9.00 en 17.00 uur bereikbaar op telefoonnummer 06-57570369. Alle aanbiedingen worden door dit team geïnventariseerd en dan wordt bekeken waaraan behoefte is. Het heeft geen zin om hiervoor naar de opvanglocatie te gaan, stelt de gemeente.

Vergoeding voor opvang verhoogd
Vereniging van Nederlandse Gemeenten heeft bedongen dat gemeenten een hogere vergoeding voor crisisopvang krijgen. “De vergoeding van 40 euro per vluchteling per dag is verhoogd naar 100 euro. Daar zijn wij blij mee”, aldus burgemeester Koelewijn. “We verwachten de kosten er op deze manier wel uit te halen.” De hogere vergoeding voor gemeenten geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2015.

Gemeente Kampen heeft voor locatie De Reeve gekozen, omdat de sporthal in korte tijd ingericht kan worden voor crisisopvang en de meeste voorzieningen hier al aanwezig zijn. Meer informatie staat op de site www.Kampen.nl.

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media