Doe je mee?

Hoera voor Kampen!

Doe je mee?

We kunnen elkaar in Kampen iets meer ruimte geven, en daarbij het coronavirus onder controle houden. Hoera! Op www.kampen.nl/coronavirus staat de meest actuele en correcte informatie. Dus check die als je echt wilt weten hoe het zit.

De komende weken hopen we regelmatig foto’s van Bekende Kampenaren met jullie te kunnen delen met de laatste updates.

Hierbij de tweede serie met verruimde regels.
1 juni: Restaurants en cafés mogen open; Voortgezet onderwijs en basisonderwijs 100% open; Culturele instellingen zoals musea en theaters mogen open enz. 

Kijk voor de details en voorwaarden op het bericht van de Rijksoverheid.

  
  
  
   Download de poster en hang hem voor je raam of boven je bed Haal ansichtkaarten met de campagnebeelden gratis op bij een van die aardige winkeliers in de binnenstad Neem de achterliggende boodschap serieus. Alleen samen krijgen we Corona onder controle. Update jouw eigen profielfoto!  Download deze transparante sjabloontjes en plaats ze over je profielfoto! Je vindt ze onderaan deze pagina. Zo laat je op je socials zien dat je onze hartelijke Hanzestad steunt. Wil je kans maken op een gesigneerde megaposter van je favoriete Bekende Kampenaar? Stuur dan een mailtje naar info@hoeravoorkampen.nl met vermelding van je favoriete BK-er!

Wil je de lokale ondernemers in Kampen steunen? Shop voorzichtig & bestel online via www.bezorgeninkampen.nl. Of geniet van winkelen in Kampen, maar wel met mate. Want winkelen doe je in je eigen stad, bij winkeliers die heel veilig hun winkel hebben ingericht, die met passie hun producten maken en je er graag over vertellen.

Denk er wel aan: Winkel alleen als dat noodzakelijk is Kom zo veel als mogelijk alleen Houd afstand Zorg voor elkaar Oh ja, en als je nog eens wilt lachen, bekijk dan ons introductiefilmpje dat volledig viraal ging (sorry voor de misplaatste woordspeling). We waren zelfs te zien bij Jinek!

Fijn als je het filmpje nog eens deelt via sociale media. En als je nog iets aardigs koopt voor vaderdag. Of iets leuks of lekkers bestelt via www.bezorgeninkampen.nl. Samen steunen we de stad. Hoera voor hartelijke Hanzestad Kampen!
Update jouw eigen profielfoto!   Download deze transparante sjabloontjes en plaats ze over je profielfoto! Je vindt ze hieronder. Zo laat je op je socials zien dat je onze hartelijke Hanzestad steunt. (Klik op je rechtermuisknop en kies "bewaar afbeelding" en download de afbeelding als PNG bestand. Dan kun je ze heel gemakkelijk kopieren op een foto van jezelf)

Schoonmoeder:


Kapper:Sporten: 
Lees verder!

welkom in #selfiekampen

Doe de Kamper Selfieroute

De nieuwste en hipste wandelroute door Kampen combineert een simpele speurtocht met tips voor mooie herinneringen: De selfieroute! Op deze route vind je tips voor de leukste foto’s. De mooiste plekjes om te staan, zitten of springen hebben wij vast uitgezocht. Als het lukt de goede plekken te vinden en je deelt de selfie’s online, krijg je ook nog kleine presentjes onderweg! Een leuke ervaring in Kampen voor het hele gezin, eenvoudig uitgelegd en mooi vormgegeven. En de makers van de mooiste selfies maken kans op een bijzondere prijs! Doe de selfie-route en voel je welkom in #selfiekampen!   Download hier de Selfieroute Kampen in pdf. (3mb) Download de gratis Kamper Stadsgids app op je telefoon Haal je papieren exemplaar op bij de Tourist Info in De Stadskazerne In plaats van zeuren over mensen die Kampen door hun schermpje bekijken, juichen wij dat juist toe. Want we delen graag de allermooiste plekjes van Kampen via jouw sociale media accounts! Met de selfieroute ontwikkelden we een speurtocht door Kampen, met vrijblijvende opdrachten die leuke presentjes en prachtige foto’s opleveren! Volg de tips op onze selfieroutekaart en je beleeft een leuke wandeling voor kinderen en volwassenen, en je houdt er de leukste plaatjes aan over! Zet jezelf op de foto op de uitverkoren selfieplekken, en deel die selfies via #. We kunnen niet wachten om jouw hoofd in onze tijdlijn te zien verschijnen! Welkom in #Kampen De selfieroute is een pilot-project van Kamper Events i.s.m. Kampen Partners, Julius Media, het Stedelijk Museum, het Stadsarchief en werd mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel....
Lees verder!

En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Van april tot oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.    Wist je dat:  Wist je dat er iedere zaterdag om 14.00 uur er een Stadswandeling start vanuit De Stadskazerne? Loop je mee? De kosten zijn € 5,00 per persoon. Meld je aan bij de balie van de Touristinfo in de Stadskazerne, Oudestraat 216 in Kampen. Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!

Ga naar bezorgeninkampen.nl

Shop lokaal online op bezorgeninkampen.nl

In deze bijzondere tijd moeten we elkaar een beetje extra helpen, vindt Kampen Partners. Vanwege het coronavirus zijn veel mensen aan huis gebonden en restaurants zijn gesloten. Ondernemers uit Kampen hebben daarom de handen ineen geslagen met een creatieve oplossing: www.bezorgeninkampen.nl. In de woorden van binnenstadsmanager Leo Hoksbergen: “Heb je thuis iets nodig uit de winkel of zin in lekker eten? De binnenstad van Kampen komt naar je toe! Winkels en restaurants bezorgen bij jou thuis. Om mensen die thuis zitten te helpen, om voorraden niet te hoeven weggooien en om de inkomstenverliezen van ondernemers te verkleinen.” Hoe het werkt De stichting Kampen Partners heeft met de binnenstadsondernemers een website gemaakt om iedereen een actueel overzicht te bieden. Hoksbergen nodigt alle inwoners van de gemeente Kampen uit om hiervan gebruik te maken: “Kies uit winkels of horeca en bekijk welke ondernemer aanbiedt om de producten, eten of drinken bij je thuis te bezorgen. Via de website, telefonisch of via mail kun je bestellen bij de ondernemers. Er komen dagelijks nieuwe aanbieders bij!” Cadeaubonnen en boodschappenboxen Citymarketeer Roeland Tameling vult aan: “Door het Corona-virus zakt de omzet van winkeliers en horecaondernemers natuurlijk als een baksteen, de winkelstraat is leeg en de winkels zelf ook. Hiermee geven we in Nederland goed gehoor aan het advies om binnen te blijven. Gezellig winkelen of uit eten gaan is nu even niet aan de orde. Daarom vragen we alle mensen ook een of meer cadeaubonnen te bestellen bij de ondernemers zelf of bij Kampen Partners. Het eerste is het beste, want dan hebben de ondernemers direct cash en dat hebben ze hard nodig. Voor het tweede kun je terecht op www.kampenkado.nl.” Tameling wijst daarnaast op een andere sympathieke actie: 'Support your locals IJsseldelta'. Consumenten kunnen via www.supportlocals-ijsseldelta.nl online een boodschappenpakket bestellen met allerlei producten uit Kampen en omgeving. Creatieve initiatieven Via diverse sociale media kanalen houdt Kampen Partners iedereen op de hoogte van nieuwe initiatieven. Roeland Tameling: “Op www.facebook.com/hanzestadkampen zag ik de afgelopen weken al verschillende mooie ondernemersinitiatieven die mij persoonlijk in ieder geval inspireerden, zoals Elisabeth Meulman Yoga die elke ochtend filmpjes met een gratis yogaoefening op haar Facebookpagina plaatst en Chocolaterie De Swaen die tegen kostprijs chocolade ‘tegels’ verkocht (en ook weggaf) met ‘applaus voor onze helden’. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Gelukkig maar. Want een hartelijke Hanzestad willen we zijn en blijven, op lichte dagen én in donkere tijden.”...
Lees verder!
De toch al sfeervolle binnenstad van Kampen verandert 19 en 20 december 2015 weer in een groot openluchttheater wanneer de 16e editie van Kerst in Oud Kampen van start gaat. Een tweedaags festival dat ieder jaar minimaal 90.000 bezoekers trekt die zich laten verrassen door de vele acts en optredens in de oude Hanzestad.

Van historische doorkijkjes naar een ver verleden tot aan persoonlijke ontmoetingen met depersonages uit Charles Dickens' kerstverhalen. En dat alles mogelijk gemaakt dankzij de hulp van vele Kamper sponsoren en vele honderden Kamper vrijwilligers.

De 16e editie van Kerst in Oud Kampen wordt gehouden op zaterdag 19 december en zondag 20 december 2015 van 16.00-21.00 uur. Hieronder een overzicht van het programma van dit jaar: 

Programma 2015

Achter het museum/Koeplein Ingang (toegang vrij)

Koeplein
De stoomcarrousel voor de allerkleinsten Catering van Ventura; in het klassieke prieel van Koeplein tot Marktgang o.a. fantasietheater Kaleidoscoop met Mamatrotski en de kerstengelen, De onvermoeibare jongleur, De verschrikkelijke Mendozis met hun enge fakiracts, De dansende Veronica en haar nostalgische Pipowagen

De prinsesjes in het speeldoosje. Talrijke kleine figuratieve acts w.o. Scrooge, de lelijke adoptiekinderen e.v.a. De Brusselse wafelkraam, De juwelenverkoper die zijn kopers verrast met zijn onaantrekkelijke achterkant Vincent, de Vermakelaar, laat iedereen stilstaan met z'n onbegrijpelijke act.

Vier Jaargetijden – Bastaard/IJsselkade
De visserij. Deze locatie mag absoluut niet gemist worden; de authentieke atmosfeer doet denken aan vervlogen dagen; veel artiesten w.o. de goochelende kwakzalver, Ketelbinken en Torenkoor.

Van Bastaard tot Van Heutszplein
De kerstmarkt. Eindelijk eens op de route: de gezellige ouderwetse markt met typische kerstspullen. Heeft u nog geen cadeautjes, dan is dit de plek om te slagen. Tevens ligt hier De Kamper Kogge die de bezoekers veel wil vertellen Einde kerstmarkt Hier begint het betaalde gedeelte Vanaf 12 jaar € 2,00 p.p. Onder de 12 jaar gratis toegang

Van Heutszplein
De nostalgische kermis met o.a. De steile wand, het reuzenrad en het vlooientheater Je mist veel als je niet even de kermis op gaat om die gezellige sfeer te proeven die er vroeger heerste.


Straatgedeelte Van Heutszplein
De sfeervol op hout gestookte broodoven; klassieke auto's, kleine figuratieve acts en ouderwetse kramen bepalen hier het straatbeeld. Maar hier komt ook De Ganzenparade; de act waar veel Kampenaren elk jaar naar vragen.

Van Heutszplein – Oudestraat/Buitenplein
De visboer, de honingkraam, de ouderwetse drukkerij en dito fotograaf; te veel om te zien. Stap even The Old Inn binnen en proef de sfeer van Engeland van 150 jaar geleden.

Het Keizerskwartier
Deze locatie behoeft geen toelichting; ouderwets romantisch door zijn sfeer, de lichtjes en zijn vele figuranten. Optredens door Vuur en Vlam en de The Alluring Ajettes en natuurlijk het eigen Keizerkwartet met de bekende christmassongs.

Oudestraat (Hagenpoort) tot Buitenplein
Tevens de 2e betaalde ingang (publiek dat al voor een polsbandje heeft betaald, uiteraard niet)
Een grote en bijzondere fototentoonstelling met bijzondere afbeeldingen van het oude Kampen.

Buitenplein
Eeuwige rust.... Bij het bergen van de IJsselkogge hebben de bergers een afschuwelijke ontdekking gedaan: de kogge is niet gezonken als waterbouwkundig bouwwerk, maar vanwege muiterij. Vlakbij Kampen heeft de bemanning zich tegen de kapitein gekeerd. Onder mysterieuze omstandigheden kwam de kapitein om het leven, zijn lichaam werd overgebracht naar de vaste wal. De bemanning gunt de kapitein echter ook na zijn dood niet de eeuwige rust, en achtervolgt hem tot bij zijn tombe. Dit verhaal ondergaat u op het Buitenplein; de act die elke bezoeker van Kerst in oud Kampen gezien moet hebben. Onderga de mystieke sfeer en word bewust van die geweldige geschiedenis van de Kogge en haar bemanning Na de tocht over het plein komt u in de gewelven die leiden naar de tombe van de kapitein. Hier wordt de dreigende sfeer uit de gewelven realiteit; hier staat de tombe van de kapitein, met daarnaast De Dood als bewaker In de kerk – die op middeleeuwse wijze is verlicht – brengen diverse koren u in de juiste kerstsfeer. Na het uitgaan bij de kerk houdt Joyful Sound die sfeer voor u vast.

Buiten Hofstraat
Het straatje – dat weinig Kampenaren kennen – heeft ook dit jaar de eer hoog te houden als mooiste straatje van Kerst in oud Kampen. Ook dit jaar doet het dat met verve: Veel jonge acteurs van theaterschool Zwolle; de act in de gevangenis, 't Charles Dickens orkest, het jeugdorkest van Stedelijk en AMDG: allemaal maken zij deze locatie tot een onvergetelijk gebeuren

Buiten Nieuwstraat
Sinds vorig jaar wil deze straat niet achterblijven om van Kerst in oud Kampen een landelijk festival te maken. Alles halen zij uit de kast om blijvende indruk te maken. Acts als Weeshuis, Dwarsleggers en in de Soete Suickerbol zijn in deze jaren '30 straat slechts een paar namen uit de talrijke optredens.

Gasthuisstraat
Voor het eerst krijgt deze straat de titel theaterstraat. Levende standbeelden, figuratieve acts en kleine optredens maken hier duidelijk dat Kerst in oud Kampen één groot openluchttheaterfestival is. Torenstraat Omgetoverd in Parijse sferen. U vindt hier de Moulin Rouge, maar ook Antoine met zijn baquette evenals dat kleine Renaultje dat te klein blijkt te zijn voor een vakantie met z'n tweeën.

Botermarkt
De plek waar de jeugd van Ventura laat zien wat zij op de theaterschool leren; ondersteund door een sfeervolle catering.

Plantage
Dit plein is door de plaatselijke horecabedrijven sfeervol aangekleed en hier hebben de optredens plaats van de talentvolle jongeren van Ventura.

Voor het museum
Steltenact Frozen.

Vispoort: Uitgang

Kom dit fantastische festival bezoeken! Welkom in Kampen!

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media