En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
Een bijzonder jubileum dit jaar, want Kavóca geeft alweer haar 20-ste Adventsconcert!
Vandaar de titel ‘Exsultate!’ Jubel! Het is een uitbundige, feestelijke titel met inhoudelijk een diepere laag: Vier de mijlpalen in het leven, naast het gedenken van gebrokenheid in de wereld.

Zaterdag 19 december klinken in de historische en sfeervolle Grote Kerk van Elburg tijdens Kavóca’s 20-ste Adventsconcert opnieuw prachtige melodieën. Al 20 jaar wordt het concert thematisch opgebouwd volgens de Engelse traditie, waarin (koor)zang wordt afgewisseld met lezingen. Dit jaar worden werken ten gehore gebracht van oude, bekende componisten zoals Resonet in Laudibus van Praetorius en Domine Fili Unigenite van Vivaldi. Bovendien een selectie van Christmas Carols van eigentijdse componisten als Sasja Manning, John Rutter en Karl Jenkins (motet ‘Exsultate Jubilate’).

Opmaat naar Kerst
De traditie om met Advent een concert te geven, werd ruim twintig jaar geleden geboren. De optredens van Kavóca zijn namelijk niet losstaand, maar worden vooral uitgevoerd binnen het liturgisch raamwerk van kerkelijke feesten en gedenkdagen. Voor dirigente en vocaliste Luthine Postuma en de Kavóca-zangers is het Adventsconcert meer dan alleen een concert. Luthine: ‘Het vormt voor ons de opmaat naar Kerst. De Adventsperiode geeft een kader voor bezinning. Onderweg naar Kerst worden mensen bemoedigd. Het Kerstfeest vormt samen met Advent één van de belangrijkste feesten van het kerkelijk jaar. Voor mij persoonlijk is Advent ook muzikaal de mooiste en meest vreugdevolle periode van het jaar.’

Uniek dubbelconcert met het vermaarde St. John's College Choir
Kavóca's 20-ste Adventsconcert vindt dit jaar éénmalig niet plaats op de laatste zaterdag vóór de eerste Advent en éénmalig niet in de Kamper Buitenkerk. Uniek dit jaar is dat het Adventsconcert een dubbelconcert is met het vermaarde St. John's College Choir uit Cambridge o.l.v. Andrew Nethsingha. 
De passie voor muziek wordt feestelijk met dit beroemde koor gedeeld. St. John’s College Choir blinkt uit in het uitvoeren van de prachtige en rijke muziek vanuit de Engelse koortraditie. Samen met Kavóca voert het College Choir onder andere het bekende dubbelkorige ‘I was glad’ van H. Parry uit alsook geliefde Christmas Carols.

De instrumentale omlijsting wordt deze avond verzorgd door professionele musici:
Jurjan Lipke, Kavoca’s vaste begeleider en organist van de Grote Kerk;
Erik Kotterink, hobo; Wietze Nijdam, fagot; en Hendrie Westra, slagwerk.

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media