En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
Vanavond is het kerstavond. De kerkdeuren staan weer open voor iedereen die graag samen kerst wil vieren. Hierbij een overzicht van een heel aantal mooie kerstnachtvieringen: 

Kerstavond in de Buitenkerk
Het Stedelijk Orkest uit Kampen begeleidt de samenzang met het Buitenkerkkoor in de Buitenkerk op kerstavond. De Woord en Communieviering begint donderdag 24 december om 22.30 uur en Evelien Reeuwijk gaat voor in de viering.

Kerstzangavond in Dorpskerk
Het Hervormd mannenkoor IJsselmuiden/Grafhorst, Christelijk ensemble Animato en het Hervormd Jeugdkoor werken mee aan de kerstzangavond die donderdag 24 december gehouden wordt in de Dorpskerk in IJsselmuiden. Harry Hamer bespeelt het orgel en ds. Lubbers heeft de algehele leiding.
De zangavond begint om 19.30 uur. Vanaf 19.15 uur is er samenzang van bekende kerstliederen.

Komt allen tezamen
In de Westerkerk wordt woensdag 24 december een kerstnachtdienst gehouden. De dient begint om 22.00 uur. Muzikale medewerking is er van Christelijk KleinKoor Parvo Talento uit IJsselmuiden. Voorganger is ds. B.H. Steenwijk en het orgel wordt bespeeld door van Herman Kamp.

Christmas carols in Bazuinkerk
In de Bazuinkerk in Kampenwordt kerstavond 24 december een concert gegeven met liederen in de Engelse koortraditie. Het Festival of Lessons and Carols omvat nummers als ‘Hark! The herald angels sing’, ‘O, Holy night’ en ‘Once in royal David’s city’. De muzikale leiding is in handen van cantor Adriaan Koops. De muzikale avond wordt afgesloten met een samenzijn onder genot van kerstbrood, warme chocolademelk en glühwein. Toegang is gratis, maar er is een deurcollecte voor het goede doel. Dit jaar is de collecte bestemd voor de hulp aan vluchtelingen. Deuren gaan open vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.

Kerstnachtdiensten Bovenkerk
In de Bovenkerk worden op donderdag 24 december twee kerstnachtdiensten gehouden. Voorganger in beide diensten is ds. W.L. Dekker. Het thema van deze diensten is: ‘Midden in de winternacht’. De eerste dienst begint om 21.00 uur. Medewerking wordt verleend door het á capella mannenensemble ‘Into My Heart” uit Zwolle onder leiding van Bart Hoekstra en het orkest Jong AMDG onder leiding van Richard van Eden. De tweede dienst begint om 23.00 uur, met medewerking van het Hervormd Kerkkoor Kampen onder leiding van Harry Hamer en het Groot AMDG onder leiding van Han Koek. In beide diensten is Ab Weegenaar de organist. Het koor wordt begeleid door Gerwin van der Plaats.
There is a place...!
De Nederlandse Gereformeerde Kerk Kampen iedereen hierbij van harte uitnodigen om deze kerstnachtviering met ons te komen vieren! Het is een kerstnachtdienst in een nieuw jasje, met veel verassende en mooie elementen. De viering start om 22:00 uur (vanaf 21:30 uur worden jullie hartelijk welkom geheten). Nieuwe Kerk Kampen, Broederweg 34. 

Kinderkerstnachtdienst Westerkerk
Op kerstavond, donderdag 24 december, is er een kinderkerstnachtdienst voor kinderen, ouders, opa's en oma's. Deze vindt plaats in de Westerkerk, Wilhelminalaan Kampen. De dienst begint om 18:30. Kinderkoor Alles Kids zal medewerking verlenen. Kom en vier dit mooie kinderkerstfeest mee!

Kerstnachtdienst Burgwalkerk
Ook dit jaar zingt Kavoca tijdens de Kerstnachtdienst in de Burgwalkerk. Het orgel wordt bespeeld door Sander van den Houten, Jurjan Lipke (vleugel) en de voorganger is ds. Ad van Noord. Het thema van de dienst: ‘Een schat voor ons hart!’ De dienst, op 24 december, begint om 23.00 uur – samenzang vanaf 22.45 uur. Na afloop is er Glühwein en warme chocolademelk. Ieder is welkom!

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media