En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
Gister vertrok het vliegtuig naar Nairobi. Voor Jacolien Groen en Anja Bos uit Kampen een bijzondere reis. Een reis in het teken van ‘Druppels voor Kenia’. Een stichting opgericht door twee bevlogen collega’s. Deze week in Willem over de Vloer.

Druppels voor Kenia
Jacolien Groen staat aan de vooravond van een indrukwekkende reis. “Vijf jaar geleden keerden twee van mijn Isala-collega’s, Ansje Holsappel en Lotty Nijkamp, terug uit Kenia. Een indrukwekkende ervaring. Ansje en Lotty hebben er gewerkt in wees- en ziekenhuizen en bezochten diverse projecten. In Limuru, een kleine 80 kilometer boven Nairobi, ontmoetten ze Pat Dixson. Samen deelden ze voedselpakketjes uit aan de bevolking. Een pakketje met onder andere boter, papier, lucifers, een beetje olie, krantensnippers voor een vuurtje, maïsmeel, soms wat rijst of suiker en een half broodje. Bedoeld voor de allerarmsten in Limuru en omgeving. De zwakkeren en kwetsbaren. Ze waren meteen onder de indruk van het door Pat geïnitieerde ‘feeding program’. Pat vertelde dat een Amerikaanse sponsor zich terugtrok en de voortgang van het project onder druk stond. Voor Ansje en Lotty voelde het alsof het zo moest zijn. Samen besloten ze de schouders er onder te zetten en hebben ze Stichting ‘Druppels voor Kenia’ opgericht.


De achterliggende jaren hebben ze maandelijks 500 euro over kunnen maken voor het voedselprogramma. Naast het voedselprogramma krijgen de leerlingen van tien omliggende schooltjes dagelijks een warme maaltijd. Het stimuleert de kinderen om naar school te gaan en onderwijs te volgen. Ook steunen ze vanuit de stichting een ‘meisjeshuis’ voor gehandicapte meisjes. Drie mooie projecten die ze vanuit de maandelijkse bijdrage kunnen realiseren.”

Het werk van Ansje en Lotty wordt gesteund door bedrijven en particulieren. “Ze vertelden hun verhaal op het werk”, vervolgt Jacolien. “Het raakte me. Ik besloot te sponsoren en waar mogelijk extra bijdragen te genereren. Onlangs mochten we een dienst verzorgen in Myosotis. De opbrengst van de collecte ging naar de stichting. Ook binnen mijn eigen kerk, de NGK, is warme belangstelling voor het mooie werk. Mijn man is actief binnen Go Ahead Kampen. Afgelopen zaterdag kregen we de gelegenheid te collecteren rond de wedstrijd. Gaandeweg ontstaan er meer mooie initiatieven. Al het geld wordt goed besteed. Er blijft niets aan de strijkstok hangen.”

Donderdag reizen Ansje en Lotty opnieuw naar Kenia. Samen met Jacolien Groen en haar schoonzus Anja Bos. “We gaan meewerken en bekijken de voortgang. Pat is inmiddels 80 jaar. Waarschijnlijk neemt haar zoon het over en is de toekomst van het project gegarandeerd.” Voor Jacolien en Anja is het de eerste keer. Ze kennen de verhalen. Verhalen die iets met je doen. Op afstand. Laat staan als je de projecten daadwerkelijk bezoekt. “Wie gaat er mee, vroegen ze. Ik heb ja gezegd. Het stemt me dankbaar dat ik iets kan betekenen. Dat ook ik een druppeltje bij kan dragen. ‘Druppels voor Kenia’ geeft mensen een toekomst. Een bestaan. Een kleine stichting die groots werk verricht.”

“De komende dagen bezoeken we het project van Pat Dixson en gaan we in gesprek met de lokale bevolking en kijken we naar de tastbare resultaten. We bezoeken de kleine schooltjes en gaan kijken hoe de maaltijden voor de kleuters en overige leerlingen worden bereid. We gaan naar een weeshuis en het huis voor jonge gehandicapte vrouwen om te zien hoe zij werken aan de eigen ontwikkeling en in hoeverre ze kunnen voorzien in hun eigen levensonderhoud. We helpen mee aan de ‘handout’ van voedselpakketten. Eens per twee weken ontvangen 400 gezinnen het voedselpakket. Bij gelegenheid doen we iets extra’s en delen we knapzakken uit: een dichtgebonden boerenzakdoek gevuld met rozijnen, bonen en abrikozen. De knapzak legt de verbinding naar de schamele bagage van een armoedige reiziger. Vaak zijn ze uren onderweg naar de ‘handout’. Wat is er mooier dan hen een gevulde knapzak mee geven op de weg terug.” Jacolien en Anja wacht een indrukwekkende reis. Een reis waar ze zelf het belang van de projecten kunnen zien en daadwerkelijk de handen uit de mouwen steken. Bij terugkomst vertellen ze hun verhaal. Exclusief in Kampen.nl.

Wil je het werk steunen maak dan een bijdrage over op rekening NL91 RABO 0109037863 tnv Druppels voor Kenia.

www.druppelsvoorkenia.nl

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media