Ga naar bezorgeninkampen.nl

Thuis genieten? Bestel via bezorgeninkampen.nl!

Ga naar bezorgeninkampen.nl

In deze bijzondere tijd moeten we elkaar een beetje extra helpen. Vanwege het coronavirus zijn veel mensen aan huis gebonden en restaurants zijn gesloten. Ondernemers uit Kampen hebben daarom de handen ineen geslagen met een creatieve oplossing: www.bezorgeninkampen.nl. In de woorden van binnenstadsmanager Leo Hoksbergen: “Heb je thuis iets nodig uit de winkel of zin in lekker eten? De binnenstad van Kampen komt naar je toe! Winkels en restaurants bezorgen bij jou thuis. Om mensen die thuis zitten te helpen, om voorraden niet te hoeven weggooien en om de inkomstenverliezen van ondernemers te verkleinen.”
Hoe het werkt De stichting Kampen Partners heeft met de binnenstadsondernemers een website gemaakt om iedereen een actueel overzicht te bieden. Hoksbergen nodigt alle inwoners van de gemeente Kampen uit om hiervan gebruik te maken: “Kies uit winkels of horeca en bekijk welke ondernemer aanbiedt om de producten, eten of drinken bij je thuis te bezorgen. Via de website, telefonisch of via mail kun je bestellen bij de ondernemers. Er komen dagelijks nieuwe aanbieders bij!”
Cadeaubonnen en boodschappenboxen Citymarketeer Roeland Tameling vult aan: “Door het Corona-virus zakt de omzet van winkeliers en horecaondernemers natuurlijk als een baksteen, de winkelstraat is leeg en de winkels zelf ook. Hiermee geven we in Nederland goed gehoor aan het advies om binnen te blijven. Gezellig winkelen of uit eten gaan is nu even niet aan de orde. Daarom vragen we alle mensen ook een of meer cadeaubonnen te bestellen bij de ondernemers zelf of bij Kampen Partners. Het eerste is het beste, want dan hebben de ondernemers direct cash en dat hebben ze hard nodig. Voor het tweede kun je terecht op www.kampenkado.nl.” Tameling wijst daarnaast op een andere sympathieke actie: 'Support your locals IJsseldelta'. Consumenten kunnen via www.supportlocals-ijsseldelta.nl online een boodschappenpakket bestellen met allerlei producten uit Kampen en omgeving.

Creatieve initiatieven Via diverse sociale media kanalen houdt Kampen Partners iedereen op de hoogte van nieuwe initiatieven. Kijk op www.facebook.com/hanzestadkampen, daar komen de leukste initiatieven altijd voorbij! 
Lees verder!

En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
De kogge was vorige week ‘trending topic’ op Twitter. Het lichten van de IJsselkogge heeft de stad Kampen veel aandacht gegeven. Niet alleen inwoners uit Kampen zelf kwamen op de IJsselkogge af, ook vele toeristen uit binnen- en buitenland wisten én weten nu nog de IJsselkade van Kampen te vinden. De samenwerkende partijen gemeente Kampen, IJsseldelta Marketing, Stichting Kamper Kogge en Stichting Kampen Marketing kijken dan ook met grote tevredenheid terug op de afgelopen week.

Vol trots staat de IJsselkogge aan het Van Heutszplein in Kampen. De afgelopen dagen heeft fotograaf Richard Tennekes, op verzoek van Kampen Marketing, foto’s gemaakt van bezoekers samen met de kogge en de felgekleurde blauwe Kamper K. Ruim 2.000 mensen zijn op de foto gegaan. Dat het lichten van de IJsselkogge (ook ver buiten Kampen) leeft, is niet te miskennen.

“Vooral de nauwe samenwerking tussen gemeente Kampen, IJsseldelta Marketing, Stichting Kamper Kogge en Kampen Marketing heeft ertoe geleid dat er veel publiciteit is voor de IJsselkogge. De internationale publiciteit vertegenwoordigt op dit moment een waarde van € 1,3 miljoen euro. Dat is het bedrag wat je had moeten betalen als je deze publiciteit had ingekocht in de vorm van advertenties. Daarnaast zijn op social media onze gezamenlijke uitingen meer dan 450.000 keer bekeken.”, aldus Claudi Groot Koerkamp van IJsseldelta Marketing “We hebben allemaal onze eigen specialiteiten, maar door krachten te bundelen en de Kogge integraal te vermarkten , is er enorme exposure ontstaan. Met enkel free publicity, zowel print, online en op radio en tv hebben we Kampen internationaal op de kaart weten te zetten. Nu is het zaak om de aandacht voor Kampen vast te houden, ook hiervoor slaan wij weer de handen ineen.”


Volgens voorzitter Arjen Hendriks van Stichting Kamper Kogge hebben de vrijwilligers het geheel ervaren als een feestje. “Wat voor ons al heel lang duidelijk is, is dat het belang van dit scheepstype in de geschiedenis van Nederland, steeds meer weerklank vindt. Mensen uit het hele land en ver daarbuiten komen speciaal voor de IJsselkogge naar Kampen. Ze nemen alle informatie gretig op en geven aan de Koggewerf en de stad later zeker nog eens te bezoeken. Naast interesse bedelen de mensen ons ook met de nodige donaties. Hartverwarmend!” Ook Hendriks gelooft in een nauwe samenwerking: “Wij volgen de ontwikkelingen en het conservatieproces van de IJsselkogge in Lelystad op de voet. Samen optrekken om dit juweeltje voor Kampen op de kaart te zetten, smaakt ook na tijdelijk vertrek naar Batavialand zeker naar meer.”

Emiel Kuijpers, citymarketeer bij Stichting Kampen Marketing, kijkt terug op een geslaagde week. “Zowel onze website www.stad.kampen.nl als onze facebookpagina Hanzestad Kampen trekken al tien dagen enorm veel bezoekers. De livestream die verzorgd werd door Kampen Online trok maar liefst 45.000 kijkers.” Het lichten van de IJsselkogge is in zijn ogen niet een eenmalige gebeurtenis voor Kampen, maar kan ook in de toekomst veel voor de stad betekenen. “Een museum met de IJsselkogge als trekker, kan uitgroeien tot een enorme toeristische trekpleister. Mensen brengen een bezoek aan het museum, gaan shoppen en blijven een hapje eten. Het stadje Roskilde in Denemarken is daarbij een uitstekende inspiratiebron.” Kuijpers benadrukt daarbij dat de IJsselkogge niet alleen economisch interessant is, ook op het gebied van educatie en cultuur zijn voldoende aanknopingspunten te bedenken. Hij ziet de IJsselkogge als een groot live geschiedenisboek waardoor het bijvoorbeeld erg interessant is voor bijvoorbeeld schoolreisjes. “Kampen heeft met het lichten van de kogge haar stadsicoon gevonden. Een icoon dat omarmd wordt door heel Kampen.”

Donderdag verplaatst de IJsselkogge zich naar Lelystad om geconserveerd te worden, maar dat de kogge terug naar Kampen komt, is zeker. Die tussenliggende periode is voor de gemeente Kampen, IJsseldelta Marketing en Stichting Kamper Kogge een mooi moment om de samenwerking te intensiveren. “We kijken gezamenlijk naar de mogelijkheden die de kogge biedt om Kampen nog steviger op de kaart te zetten en hoe de kogge verschillende sectoren en partijen met elkaar kan verbinden”, aldus Kuijpers.

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media