En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
Komend weekend viert Kampen de Internationale Vrouwendag en staat de stad een weekend lang bol van de activiteiten en mooie initiatieven. Aan de vooravond van de feestelijke viering vroegen zes vrouwen Willem op de thee. De Nationale Vrouwendag, deze week in Willem Over de Vloer.

Het wordt een heerlijk weekend. Vrouwen van alle leeftijden worden een weekend lang in de watten gelegd. “We leggen de loper uit”, vertelt Rebekka van Ommen. “Een cadeautje voor de vrouw.”

Rebekka van Ommen, Angelique Vissers, Marian Vinke, Berthe Broers, Karin Noppert en Mieneke Djojomoenawie hebben er zichtbaar zin in. Samen met tal van andere vrouwen tekenen de zes voor de organisatie. “Vrijdagavond 4 maart beginnen we in het Filmhuis met de film ‘Sufragette’. Een film rond de strijd voor gelijke rechten, eind 1800 in Engeland. Lokale strijders verenigden zich in de ‘Sufragettes’. Een vrouwenbeweging die alles op alles zette. Inmiddels zijn de tijden veranderd en spelen vrouwen een rol van betekenis in de samenleving. Hebben ook vrouwen stemrecht, een baan en een carrière.”

Op de Vrouwendag anno 2016 draait het om verbondenheid. Het in gesprek gaan met elkaar en van elkaar leren. “We delen verhalen en wederzijdse interesses”, vervolgt Angelique. “Zaken waar we tegenaan lopen en waar we ons voordeel mee kunnen doen. Vrouwen kijken nu eenmaal anders naar de maatschappij dan de meeste mannen.” Op zaterdag opent ‘De Vrouwenzaak’ om 10.00 uur de deuren aan de Oudestraat 31. Het ontmoetingspunt voor de dag. Er zijn workshops, taartjes en er is aandacht voor cultuur. Workshops als nagels lakken en handmassage, huidreiniging, Fair trade kleding en stylingadvies, haarstyling, boetseren, maskers en meer. Neem de boeken die je uit hebt mee en deel ze met anderen. De ontmoetingen doen iets met je. Met je zelfvertrouwen en hoe je als vrouw in het leven staat. Een dag met meer zelfvertrouwen en meer lef als tastbare resultaten.” Vrouwelijke ondernemers creëerden nieuwe kansen en treffen elkaar vaker. “Het aantal cliënten van mijn massagepraktijk groeide”, vertelt Karin. “Mede dankzij de vele handreikingen en leerzame gesprekken. Als vrouwen onder elkaar. Mooi om te ervaren.”


De feestelijke dag, vol activiteiten rond de Vrouwenzaak en op tal van andere plekken in de binnenstad, wordt afgesloten met een feestelijk diner in Moods and Roots en een avond in ‘t Ukien. Is de vrouwendag normaliter één dag, Kampen pakt uit. “Vorig jaar hebben we koffie geschonken in Margretha. Momenten van contact en er zijn voor anderen. Een ochtend die enorm gewaardeerd werd, zowel door de bewoners als vanuit de deelnemers aan ‘de dag’. Dit jaar sluiten we af met een high tea in Myosotis. Ook daar staat het contact centraal. Het zijn immers de ouderen die ons land hebben opgebouwd. Wij vinden het mooi om samen iets terug te doen.”

Het thema van de Vrouwendag 2016 is ‘Motivatie’. Door wie of wat kun jij je laten motiveren. De dag is een prachtig uitgangspunt voor nieuwe zienswijzen, kansen, nieuwe contacten en vriendschappen. De zes hebben er zichtbaar zin in. Samen zetten ze de schouders onder de organisatie, bijgestaan door afgevaardigden uit vrijwel alle Kamper vrouwenorganisaties. “Het geeft de dag een gouden randje”, aldus Mieneke. “Een dag voor alle vrouwen ongeacht geloof, achtergrond of afkomst. Een dag voor jong en oud.”

Opgeven voor de dag, de diverse workshops, het diner, het feest, de film of deelname aan de hightea kan via de website van de Stichting Vrouwenraad Kampen (www.svrk.nl).

Wij mannen moeten nog even wachten. Landelijk staat de dag op 19 november in de agenda’s. Iemand die het oppakt? Of zullen we gewoon ergens afspreken en zien wat de dag brengt. Ligt wel in onze aard. De uitnodiging kan naar ikwillemoverdevloer@gmail.com. Ik wacht af.

Foto: blijvanzinnen.nl

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media