En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
Van 15 t/m 18 juni 2017 is Kampen het bruisende middelpunt van allerlei festiviteiten, verschillende markten, muziek, dans, presentaties van vele Hanzesteden uit Europa en nog veel meer. In Kampen worden dan de internationale Hanzedagen gehouden en daarmee is Kampen de trotse gastheer van zo’n 120 Europese Hanzesteden en van zo’n 300.000 bezoekers.

In het afgelopen jaar is veel werk verzet om de contouren van het programma tot stand te brengen. Het duurt nog ruim een jaar voor het zover is, maar achter de schermen wordt al hard gewerkt aan een afwisselend, inspirerend en aantrekkelijk programma voor iedereen. Dankzij samenwerking met vele Kamper organisaties, de provincie Overijssel en Nederlandse Hanzesteden, krijgt het programma steeds meer vorm.

Wat zijn internationale Hanzedagen eigenlijk?
Internationale Hanzedagen zijn bijeenkomsten van Europese Hanzesteden. Ieder jaar organiseert één van de Hanzesteden een ontvangst waarbij alle andere Hanzesteden welkom zijn om elkaar te ontmoeten en om hun Hanzestad te promoten. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een internationaal netwerk van 185 Hanzesteden uit zestien landen, allen aangesloten bij het nieuwe Hanzeverbond onder voorzitterschap van het Duitse Lübeck.

Jaarlijks komen er nu zo’n 100 tot 120 Hanzesteden bij elkaar in één van de Hanzesteden. Op de Hanzemarkt presenteren de deelnemende Hanzesteden zich aan de bezoekers. Daarnaast is er een uitgebreid cultureel - en podiumprogramma, een economisch programma en een Jeugdhanzeprogramma. Naast deze traditionele programmaonderdelen gaat Kampen de uitdaging aan om ervoor te zorgen dat de binnenstad bruist van leuke activiteiten en spektakel.

Waarom organiseert Kampen de Internationale Hanzedagen?
Het organiseren van de Internationale Hanzedagen biedt een uitgelezen kans om Kampen nationaal en internationaal op de kaart te zetten. Het is mogelijk om aan een heel breed publiek uit binnen- en buitenland te laten zien hoe mooi Kampen is en hoe leuk het is om in Kampen te wonen, werken, winkelen en te recreëren. Daarnaast is er ook de ambitie om de regio voor het voetlicht te brengen bij de bezoekers van de Internationale Hanzedagen.

Wat staat er allemaal op stapel?
Achter de schermen wordt al een jaar hard gewerkt aan een afwisselend, inspirerend en aantrekkelijk programma voor iedereen. De betrokkenheid van de Kampenaren is belangrijk geweest voor de invulling van het programma. In de uitwerking wordt intensief samengewerkt met veel verschillende verenigingen uit de stad. Door deze samenwerking ontstaat er een verrassend programma.


Cultureel spektakel
De Internationale Hanzedagen 2017 worden een spannende combinatie van historie en traditie, met een moderne twist. Kampen wil het publiek extra verrassen, ontroeren en in beweging brengen. Het historische decor van de Kamper binnenstad zal het artistieke programma enorm versterken.

Op diverse locaties worden kwartieren ingericht. Hierbij valt te denken aan het centraal gelegen Hanzekwartier rondom het Van Heutszplein; een Theaterkwartier rondom de Bovenkerk waar onder andere Ventura en Quintus actief zullen zijn; een Museumkwartier rondom het Stedelijk Museum met ruimte voor HANSEartWorks, waar kunstenaars uit diverse Hanzesteden exposeren en het Havenkwartier met de Koggewerf als middelpunt waar de geschiedenis tot leven komt. Daarnaast is het Havenkwartier een mooi vertrekpunt voor de schepen die rondvaarten aanbieden. Zo is Kampen ook nog eens vanaf het water te bewonderen. Verder zullen de Ridders van de IJssel een deel van het Groene Hart innemen en daar hun kampement opslaan waarna spectaculaire veldslagen zullen volgen. Bij de Kinderboerderij en de Natuurspeelplaats worden allerlei activiteiten georganiseerd voor kinderen. In de Oudestraat is het gezellig winkelen en op de pleinen klinkt muziek.

Aandacht voor de jeugd
Rond de Internationale Hanzedagen is er een aparte organisatie voor jongeren; de Jeugdhanze. Sinds 1998 is dit een vast onderdeel van de Internationale Hanzedagen. Elke Hanzestad kan een delegatie jeugd laten meedoen aan dit programma, dat ook in samenwerking met jongeren wordt ontwikkeld. De jongeren die meehelpen bij de organisatie van het programma willen in het programma graag aandacht vragen voor de stad Kampen en de omgeving. Zo willen ze Kampen en de omgeving laten zien aan de jongeren die hier op bezoek komen. De stad en de omgeving staan dan ook centraal binnen het thema en de verschillende programmaonderdelen van de 'Youth Hansa' in 2017.

Tijdens de Internationale Hanzedagen zijn ook de drie lokale Kamper scoutinggroepen actief. Zij slaan de handen ineen en organiseren samen de Hanzejam. In de geest van de Hanze worden hiervoor Nederlandse en buitenlandse groepen uitgenodigd. De locatie van de Hanzejam is vlakbij de historische binnenstad van Kampen; daar vormen de jeugd- en jongerenvelden samen de HanzeJam. Er worden ongeveer 1000 deelnemers verwacht op dit internationale kamp.

Er wordt hard gewerkt aan de invulling van de verschillende programmaonderdelen. Er zijn voor de invulling vele ideeën aangeleverd, waarvan verschillende ook daadwerkelijk uitgevoerd gaan worden. Inmiddels zijn er voldoende programmaonderdelen en kunnen er geen nieuwe meer ontwikkeld worden.

De ontwikkelingen rondom de organisatie zijn de komende tijd steeds meer te volgen via www.hanze2017.nl en op facebook hanze2017.

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media