En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
Twee keer per jaar wordt de Hanzetocht georganiseerd. Een prachtige wandeltocht over de dijk langs de IJssel tussen de Hanzesteden Zwolle en Kampen. Bij inschrijving krijgt u tevens een treinticket naar Zwolle.

Voor de afstand van 18 km krijgt u bij uw inschrijving een treinkaartje om met het Kamperlijntje naar Zwolle te reizen. U loopt vanuit restaurant 'de Vier Jaargetijden' over de stadsbrug naar het station. Rond ieder heel en half uur reist u dan met de trein naar Zwolle. Vandaar uit wandelt u de met pijlen bewegwijzerde route langs de IJssel en haar mooie uiterwaarden naar Kampen. Bij goed weer heeft u bij Wilsum zelfs de mogelijkheid om door de uiterwaarden te wandelen.

Onderweg kunt u ook projecten van "ruimte voor de rivier" zien. Langs de route heeft u drie mogelijkheden om uit te rusten, wat te drinken of te eten, namelijk bij de Vreugdehoeve in de Vreugderijkerwaard, het theehuis nabij het Zalkerveer en cafe IJsselzicht in Wilsum.

Het is ook mogelijk om de route niet bewegwijzerd (maar met route omschrijving) in tegenovergestelde richting te wandelen. Dus naar Zwolle wandelen en met de trein weer terug.

Ook wordt er een kortere wandeling van 8 km georganiseerd. De wandeling van 8 km is een route in en rondom de oude Hanzestad Kampen. U wandelt langs de Buitenhaven met de Koggewerf, langs de IJssel en de door de oude wijk Brunnepe. Daarna wandelt u over de oude afscheiding bij hoogwater van de Zuiderzee, de St. Nicolaasdijk en door het poldergebied Midden Wetering terug naar de binnenstad van Kampen die u binnenkomt via de Cellebroederspoort. Tot slot loopt u via de oude winkelstraat, "de Oudestraat"

Vooraf aanmelden is niet nodig. Op de dag zelf kan je je aanmelden bij het 'startbureau' in restaurant de Vier Jaargetijden. 

Startbureau in restaurant 'de Vier Jaargetijden'
IJsselkade 59
8261 AC Kampen

Starttijden:
18 km tussen 09:00 en 11:00 uur

8 km tussen 10:00 en 14:00 uur
Het startbureau sluit om 17:00 uur

Inschrijfgeld:
Per persoon: 3 euro incl. treinticket
Leden op vertoon van wandelpas 2 euro p.p. incl. treinticket
Gezinnen (4-7 personen onder wie minimaal 1 kind en 1 volwassene) 10 euro, leden 7,50 euro.
Een treinticket van Kampen naar Zwolle zit bij het inschrijfgeld inbegrepen.

Kijk voor meer informatie op:
www.hanzetochtkampen.nl

Of mail naar: 
post@hanzetochtkampen.nl

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media