Ga naar bezorgeninkampen.nl

Thuis genieten? Bestel via bezorgeninkampen.nl!

Ga naar bezorgeninkampen.nl

In deze bijzondere tijd moeten we elkaar een beetje extra helpen. Vanwege het coronavirus zijn veel mensen aan huis gebonden en restaurants zijn gesloten. Ondernemers uit Kampen hebben daarom de handen ineen geslagen met een creatieve oplossing: www.bezorgeninkampen.nl. In de woorden van binnenstadsmanager Leo Hoksbergen: “Heb je thuis iets nodig uit de winkel of zin in lekker eten? De binnenstad van Kampen komt naar je toe! Winkels en restaurants bezorgen bij jou thuis. Om mensen die thuis zitten te helpen, om voorraden niet te hoeven weggooien en om de inkomstenverliezen van ondernemers te verkleinen.”
Hoe het werkt De stichting Kampen Partners heeft met de binnenstadsondernemers een website gemaakt om iedereen een actueel overzicht te bieden. Hoksbergen nodigt alle inwoners van de gemeente Kampen uit om hiervan gebruik te maken: “Kies uit winkels of horeca en bekijk welke ondernemer aanbiedt om de producten, eten of drinken bij je thuis te bezorgen. Via de website, telefonisch of via mail kun je bestellen bij de ondernemers. Er komen dagelijks nieuwe aanbieders bij!”
Cadeaubonnen en boodschappenboxen Citymarketeer Roeland Tameling vult aan: “Door het Corona-virus zakt de omzet van winkeliers en horecaondernemers natuurlijk als een baksteen, de winkelstraat is leeg en de winkels zelf ook. Hiermee geven we in Nederland goed gehoor aan het advies om binnen te blijven. Gezellig winkelen of uit eten gaan is nu even niet aan de orde. Daarom vragen we alle mensen ook een of meer cadeaubonnen te bestellen bij de ondernemers zelf of bij Kampen Partners. Het eerste is het beste, want dan hebben de ondernemers direct cash en dat hebben ze hard nodig. Voor het tweede kun je terecht op www.kampenkado.nl.” Tameling wijst daarnaast op een andere sympathieke actie: 'Support your locals IJsseldelta'. Consumenten kunnen via www.supportlocals-ijsseldelta.nl online een boodschappenpakket bestellen met allerlei producten uit Kampen en omgeving.

Creatieve initiatieven Via diverse sociale media kanalen houdt Kampen Partners iedereen op de hoogte van nieuwe initiatieven. Kijk op www.facebook.com/hanzestadkampen, daar komen de leukste initiatieven altijd voorbij! 
Lees verder!

En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
Professionele kunst in huiselijke sfeer! Weg van Kunst is een kunstroute door de oude binnenstad van Kampen, die georganiseerd en gerealiseerd wordt door een toegewijde werkgroep van vrijwilligers bestaande uit kunstenaars, creatieve geesten en liefhebbers. Maar zonder de hulp van sponsoren zouden ze nergens zijn.

Over de rode loper...
U kunt op uw eigen tempo en naar eigen inzicht en smaak de kunstroute afleggen. U kunt kiezen om alles in één dag te bekijken, of u komt de volgende dag nog een keer. De kunstroute is uitstekend te voet of per fiets af te leggen. Op zo'n twintig locaties wordt u gastvrij ontvangen. U kunt professionele kunst bewonderen in huiselijke sfeer. Het is niet alleen bijzonder om kunst te bekijken op deze locaties, maar u kunt ook met de kunstenaars een praatje maken. Zij zullen er het hele weekend bij zijn om bezoekers te vertellen over hun werkwijze en visie. Het meeste werk is te koop in overleg met de kunstenaar.

We heten u graag welkom. Bij de huiseigenaren is de rode loper voor u uitgerold, we hebben de vlaggen uitgehangen en op het raam of de gevel prijkt een rode sticker. Zo ziet iedereen waar een expositie is. Om het nog makkelijker te maken om over de drempel te stappen, liggen er op verschillende locaties in de binnenstad folders met de route voor u klaar, ondermeer bij het Stedelijk Museum en Tourist Info Kampen.

Geniet van Kampen
Gastvrij is Kampen zeker: voor bezoekers van buitenaf zijn er genoeg overnachtings- mogelijkheden en op de route van Weg van Kunst zijn veel restaurants en koffiegelegenheden, waar u kunt genieten van Kamper specialiteiten. Ieder jaar verwelkomen we dan ook veel bezoekers van buiten de regio. Niet alleen onze bezoekers komen van heinde en verre, ook de deelnemende kunstenaars komen uit alle delen van Nederland. Enkelen hebben in Kampen gestudeerd of gewoond, maar een groot deel komt zelfs voor het eerst in deze stad. Kortom een unieke route.


Lunchmenu
In diverse Kamper restaurants zijn speciale Weg Van Kunst lunchmenu’s (tenuttigen tussen 12.00 en 15.00 uur) samengesteld. Voor 10 euro krijgt u een 3-gangen lunch bij chinees-restaurant Happy Garden en restaurant De Vier Jaargetijden. Er is een koffielocatie in de Buitenkerk en Bakkerij Smit biedt u in de Konditorei koffie met gebak voor maar 3,50 euro.

Weg Van Kunst heeft een duidelijke routekaart, die gratis is af te halen bij het Stedelijk Museum Kampen of bij het Tourist Info Punt bij the Readshop Bos Boeken.


1. STEDELIJK MUSEUM KAMPEN
Oudestraat 133
Michel Overbeeke SCHILDERIJEN EN BEELDEN

2. KONDITOREI SMIT
Oudestraat 148
Koffie/thee en gebak voor maar €3,50

3. JUFFERTJES VOOR ALTIJD
Broederstraat 37b
Erna Kuik FOTOGRAFIE

4. LUTHERSE KERK
Burgwal 85
Anna van der Horst SCHILDERIJEN

5. Vloeddijk 123
Arthur Slenk COLLAGES

6. Vloeddijk 147
Angelika Risken SCHILDERIJEN

7. Kalverhekkenweg 6
Machiel Braaksma OBJECTEN
Lolkje van der Kooi TEKENINGEN

8. Vloeddijk 159c
Frans Baake KUNSTENAARSBOEKEN

9. Vloeddijk 159d
Jenny Ymker GOBELINS

10. Buitenhofstraat 36
Teodora Ionescu TEKENINGEN/INSTALLATIE

11. Buitenhofstraat 33
Ellen van der Schaaf TEKENINGEN

12. Buiten Nieuwstraat 62
Lucas Lelieveld PANELEN/TEKENINGEN/COLLAGES

13. Buiten Nieuwstraat 95
Nico van Maastricht MONOCHROMES

14. BUITENKERK
Buiten Nieuwstraat 101
Judith Koning INSTALLATIE
Parochiegebouw - Koffie, thee en gebak

15. Keizerstraat 9
Hans Wijninga FOTOGRAFIE

16. Keizerstraat 25
Wilma Stegeman SHILDERIJEN/TEKENINGEN

17. Herensmitsteeg 6
Nico van Maastricht MONOCHROMES
Wilma Stegeman TEKENINGEN

18. Herensmitsteeg 13
Titus Rudolphy COLLAGES

19. Achterom 10
Relinde Kattenberg BEELDEN

20. Chinees restaurant "HAPPY GARDEN"
Oudestraat 196 - 202
"Kunstmenu" voor €10,00

21. Restaurant "DE VIER JAARGETIJDEN"
IJsselkade 59
Sari Piek SCHILDERIJEN
Koffie, thee, gebak of "Kunstmenu" voor €10,00

22. "DE EENHOORN"
Oudestraat 103
Koffie en thee

23. GEMEENTELIJKE EXPOSITIERUIMTE DE SYNAGOGE
IJsselkade 33
Kenne Grégoire SCHILDERIJEN

24. KOORNMARKTSPOORT
Koornmarkt 1
Hans Meerman TEKENINGEN

25. SNS Historisch Centrum
Burgwal 43
Machiel Braaksma OBJECTEN
Lolkje van der Kooi TEKENINGEN

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media