En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
De klokken van Hemony en Van Wou in het carillon van de Nieuwe Toren laten de komende zes vrijdagavonden hun klanken klinken over de binnenstad van Kampen. Van 19.30 tot 20.30 uur worden er concerten gegeven door beiaardiers uit binnen- en buitenland. Aanstaande vrijdag 17 juni trapt onze stadsbeiaardier Frans Haagen de serie af met een, volgens traditie, nieuw stuk dat speciaal voor Kampen is geschreven.

Onder aanvoering van Cor Adema presenteerde de Beiaardkring Kampen vorige week de reeks Zomeravondconcerten die gehouden wordt van 17 juni tot en met 22 juli. Cor Adema is Hette Meijering opgevolgd als voorzitter van de stichting en werd vergezeld door medebestuursleden Frans Haagen (adviseur) en Reinier de Wit (PR), Volgens goede gewoonte is er een unieke, nieuwe beiaardcompositie gemaakt die op de eerste avond gespeeld zal worden door de Kamper stadsbeiaardier Frans Haagen.

Het beiaardspel zal zijn klanken over de gehele binnenstad verspreiden maar degene die zonder afleiding wil genieten van de klokken van François en Pierre Hemony en Geert van Wou, bespeeld door befaamde beiaardiers, is welkom in de luistertuin achter de Lutherse Kerk oftewel de Hof van Breda die haar ingang heeft aan de Marktsteeg en gratis toegankelijk is. Er zal een hapje en een drankje klaar staan maar men mag natuurlijk ook zelf een versnapering meenemen. Samengevat luidt het programma als volgt:

Vrijdag 22 juli – Dina Verheyden, verbonden aan de beiaardschool in Mechelen en getrouwd met de stadsbeiaardier van Rotterdam, Richard de Waardt. Zij haalt zuidelijke klanken uit het carillon, van Frankrijk tot Argentinië..


Als fervent liefhebber van de (Kamper) geschiedenis merkt Cor Adema op dat de stadsbeiaardier en stadsorganist één van de oudste ambachtelijke beroepen is en dat de Nieuwe Toren exclusief is in haar exclusiviteit als klokkentoren. De beiaardkunst (klokkenspel en de bespeling daarvan) staat in België al op de Unescolijst voor Werelderfgoed maar in Nederland nog ”slechts” op de lijst van cultureel erfgoed. Gemeente Kampen financieert mede de concertserie en het laten maken van de unieke beiaardcomposities. ”Zo draagt de gemeente”, merkt Adema tenslotte op, ”bij aan het cultuurhistorisch besef”. Kampen kan daarmee de komende vrijdagavonden in zijn handjes knijpen en zijn oor te luister leggen aan de voet van de Nieuwe Toren met de Zomeravondconcerten.

Een uitgebreid programmaboekwerkje met achtergrondinformatie over de beiaardiers en hun precieze speellijst is verkrijgbaar bij het secretariaat van Stichting Beiaardkring Kampen, Broederweg 21, tel.nr. 038-3337515, e-mail secretaris@BeiaardkringKampen.nl.


Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media