En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
Het lijkt voor jongeren allemaal wel duidelijk te zijn met wat voor doel ze voor ogen leven! Of zijn ze daar juist niet zo zeker van? Uit onderzoek is gebleken dat 20% van tieners zich afvragen waarom er lijden in de wereld is. En 50% van deze groep twijfelt weleens of God bestaat. In de top tien van geloofsvragen komen de volgende andere vragen aan de orde: Is er een hemel en hoe ziet die er uit? Geloof ik wel het goede? Houdt God van mij? Wat is Gods plan met mijn leven? Hoe zit het met andere religies? Is alles wel echt gebeurd? Is er iemand die jouw leven leidt of zit jij zelf op de troon en is alles wat er in jouw leven gebeurd gewoon toeval? Kortom: “Is er meer tussen hemel een aarde?” Als je rond loopt met zulke vragen of vind je zulke vragen best interessant en wil je weten wat leeftijdsgenoten daarvan vinden, dan ben je welkom bij de Youth Alpha!

Wij van Youth Alpha geloven dat we jou, en andere jongeren, niet moeten voorschrijven wat je wel en wat je niet mag kijken / luisteren / vinden. We vinden het belangrijk dat jongeren zelf kritisch nadenken, en dat jongeren een eigen mening vormen over levensvragen. Niet iedereen is hetzelfde, en niet iedereen gelooft hetzelfde. Zelf geloven we in God en Jezus, maar we zullen jongeren nooit dwingen om dat ook te doen. Jongeren hebben het recht op een eigen mening en we helpen hen graag bij het zoeken naar die mening. Niet door te vertellen hoe wij vinden dat het zit, maar door te vertellen wat er allemaal in deze wereld te vinden is en wat de bijbel er over te zeggen heeft. We ontdekken het graag samen!” Zegt teamleider: Janneke van der Kamp.

Hou je ook nog eens van een hoop gezelligheid en lekker eten en wil je ook nieuwe mensen leren kennen? Dan dagen wij jou uit om op een leuke en interactieve manier kennis te maken met het christelijk geloof! Wij nodigen jou uit om twaalf avonden en een weekend diverse thema's te bespreken. Thema’s zoals: 'Wie is Jezus’ en ‘Waarom nog bidden?’ of “Wat moet je met een bijbel?” en “Hoe leidt God ons leven en welke zekerheid geeft God je dan?” Allemaal vragen waar we met jongeren over willen nadenken en dat doen we op een relaxte manier zonder dat wij denken alles te weten.

Youth Alpha start maandagavond 12 september in Jongerencentrum “De Mix”, Venestraat 8 in Kampen. De avonden beginnen om 18.30 tot ongeveer 21.30. We starten met een maaltijd om jou beter te leren kennen. De kosten hiervoor zijn € 2,50. De rest van de avond is gratis! De eerste 3 avonden zijn om te kijken of de Youth Alpha echt iets voor je is! Durf jij ook te “proeven” van de Youth Alpha? Er is een plaats gereserveerd voor jou!

We hopen alle jongeren tussen de 13(2e klas voortgezet onderwijs) en 19 jaar in De Mix te ontmoeten.

Youth Alpha is interkerkelijk en wordt in Kampen georganiseerd door Youth for Christ Kampen.

Voor meer informatie: 06-30859516 | @ youthalpha@yfckampen.nl | http://www.yfckampen.nl/ | https://www.facebook.com/YouthAlphaKampen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media