En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
"Kampen voelt altijd als thuiskomen. Ik voel dat als ik iets zing, de mensen hier goed begrijpen wat er achter zit. We voelen elkaar aan." Stef Bos staat woensdag 17 november samen met Geert Verdickt in de Stadsgehoorzaal met de voorstelling Noord/Zuid. En hij heeft er zin in.In Noord/Zuid spelen Geert Verdickt (frontman van de Vlaamse band Buurman) en Stef Bos een voorstelling die heel veel improvisatie toestaat. "Geen voorstelling is hetzelfde", lacht Verdickt. "We hebben twee jaar geleden samen een autorit gemaakt van Antwerpen naar Alkmaar en weer terug", vertelt Bos. "En die rit doen we eigenlijk een beetje over op het podium."Als je vijf uur bij elkaar in de auto zit, dan passeert je hele leven de revue. Twee jonge vaders, die praten over van alles: liefde, kinderen, moeilijkheden, de wereld..."

"Wij kijken er gigantisch naar uit in de Stadsgehoorzaal op te treden. Deze zaal heeft geschiedenis. Dat voel je", gaat Bos verder. "Het is heel fijn om een keer over de grens te gaan", stelt Verdickt. "We spelen nog niet zo gek veel in Nederland en ik kijk er echt naar uit. Ik heb gehoord dat Kampen een mooie oude zaal heeft... Wat? 125 jaar? Op 18 november? Oh, dus als wij lang genoeg doorspelen, dan maken we de verjaardag nog mee!"

Oude jas
Stef Bos heeft vaker in de Stadsgehoorzaal gestaan. Hij voelt er zich thuis. "Dat heeft misschien te maken met mijn herkomst: het rivierenlandschap, het protestantse milieu. Kampen is altijd thuiskomen. En de Stadsgehoorzaal voelt als een oude jas die je aantrekt. De zaal heeft eigenlijk een verlaagd plafond van alle acteurs die er geweest zijn, van alle emotie die hier al hangt."

"Nieuwe zalen kunnen prachtig zijn, met een perfecte akoestiek", vult Verdickt aan, "maar oude zalen hebben sfeer. Ze brengen ons in een huiselijk decor. Het is alsof de mensen bij ons aan tafel zijn komen zitten." En Kampen is een geweldige plaats. "Het is het Jeruzalem van het noorden met al zijn kerken, heb ik geleerd van Stef. Het lijkt me heel fijn om daar te spelen."

Noord/Zuid is een voorstelling met liedjes en verhalen. "We spelen nummers van onszelf. Samen... ik van Geert... Geert van mij... Nummers over onze muzikale voorvaderen, de mensen die ons geïnspireerd hebben." Verdickt: "Dat is de rode draad, maar we vullen elke avond opnieuw in."

Bos: "Zo vertel ik over mijn moeder, die in 1944 op de Kamper brug aangehouden werd door de Duisters. En we zingen liedjes over waar we vandaan komen. Ik uit Nederland, Geert uit België." "Het is heel puur wat we doen, maar we zoeken wel de verdieping op."

Wie zin heeft in een avond met mooie muziek, met liedjes die je raken, is op zijn plek bij de voorstelling Noord/Zuid. "Ik wil niet zeggen dat mensen móeten komen", benadrukt Bos. "Maar als ze de zaal uit willen komen, vervolgens naar de sterrenhemel kijken en denken 'wat is het leven mooi', met het gevoel 'op wie kan ik zo snel mogelijk verliefd worden?' dan zijn ze hier welkom. Ik wil dat mensen verliefd op het leven naar buiten gaan. Het is onze bedoeling dat het nog lang onrustig blijft in Kampen!"

Bos & Buurman
Twee mannen, twee landen, twee generaties. Twee zangers, twee dromers, met allebei een passie voor muziek en taal. Stef Bos (introductie eigenlijk overbodig) en Geert Verdickt (frontman van de populaire Vlaamse band Buurman, gespecialiseerd in Nederlandstalige liedjes vanuit het hart, met warme stem gezongen) laten Noord en Zuid, Nederland en België, samen stromen, ontsporen, uit elkaar vallen en weer opstaan. En bespreken ondertussen – tussen pot en pint – het leven, de liefde en de wereld. De toekomst, het verleden, het verlangen en de onrust. Het einde en het begin.

Kaarten
Bos&Buurman staan donderdag 17 november in de Stadsgehoorzaal Kampen. Kaarten voor de voorstelling kunnen gekocht worden aan de kassa van de Stadsgehoorzaal of online: www.stadsgehoorzaalkampen.nl.

Foto: Michiel Crijns

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media