En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
Hoewel Kampen nog maar net in de Sinterklaasstemming is, wordt achter de schermen al weer hard gewerkt aan de komende editie van 'Kerst in Oud Kampen'.In het hoofdkwartier aan de Noordweg is het al weer wekenlang een drukte van belang; in de werkplaats wordt druk getimmerd aan verrassende decors, de kostuumafdeling heeft er al de nodige uurtjes op zitten om de kleding van alle acteurs weer tip top in orde te krijgen voor het komende festival. En natuurlijk repeteren de spelers van Ventura alweer regelmatig voor hun muzikale bijdragen aan Kerst in Oud Kampen. De bezoekers zullen verrast worden, zoveel is zeker! Op www.kerstinoudkampen.nl wordt de komende tijd regelmatig een tipje van de sluier opgelicht over wat ons dit jaar te wachten staat.

Het Kamper bedrijfsleven draagt Kerst in Oud Kampen nog steeds een warm hart toe, zo bleek tijdens de traditionele sponsoravond die eind september werd gehouden. Op de aardbeienkwekerij van Annet en Richard Kalter in IJsselmuiden werden de zakenrelaties van het festival hartelijk ontvangen, voor een kijkje in de kassen en natuurlijk een kijkje achter de schermen van het Kamper kerstfeest. Spreekstalmeester Joep Roth praatte de avond vakkundig aan elkaar, en wist een aantal nieuwe sponsoren bijeen te brengen. Meedoen met Kerst in Oud Kampen betaalt zich altijd uit, zo was de conclusie aan het einde van de avond.

Tijdens de sponsoravond werd ook een convenant ondertekend tussen Kerst in Oud Kampen en de Zwolse onderwijsorganisatie Landstede. Vorig jaar deden enkele studenten van Landstede al ervaring op tijdens het festival; zij kregen de mogelijkheid om mee te werken met de beveiliging en het regelen van de bezoekersstromen in de Kamper binnenstad. Die samenwerking beviel van beide kanten zo goed dat Landstede en Kerst in Oud Kampen hebben afgesproken de samenwerking de komende jaren te intensiveren. Niet alleen op het gebied van beveiliging en het zogeheten 'crowd control', maar ook op het gebied van catering. Een win-win situatie voor zowel Landstede als Kerst in Oud Kampen.

Dankzij de sponsoren Verhuisbedrijf IJzerman en drukkerij Zalsman uit Kampen is Kerst in Oud Kampen weer te zien door heel Nederland; sinds deze week rijden de vrachtwagens van beide bedrijven weer trots rond met de nieuwe poster van Kerst in Oud Kampen achterop. De Kamper ontwerpers van Flashworks hebben een prachtige poster gemaakt van een ontroerend tafereel dat vorig jaar de winnende foto was van de jaarlijkse fotowedstrijd. Vrachtwagen gezien met de poster? Deel 'm vooral op de Facebookpagina Kerst in Oud Kampen!

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media